Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 87-84: «Καυτός» από την περιφέρεια και τρίτη θέση (highlights)

Τα εύκολα… δύσκολα έκανε στο τέλος ο Ολυμπιακός, ο οποίος εν τέλει επιβλήθηκε 87-84 της Φενέρμπαχτσε στον μικρό τελικό. Λίγο έλειψε το ματς να πάει στην παράταση, αλλά το εύστοχο σουτ του Σανλί στο τέλος δε μέτρησε καθώς ήταν εκπρόθεσμο.

«Κλειδί» της επικράτησης των Πειραιωτών με την οποία πήραν την τρίτη θέση στο Final-4 του Βερολίνου ήταν τα 15/23 τρίποντά τους! Κορυφαίος παίκτης του αγώνα ήταν ο Άλεκ Πίτερς, που μέτρησε 20 πόντους με 5/7 σουτ από τα 6.75! Διψήφιοι για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν και οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (12π.), Νίκολα Μιλουτίνοφ (10π., 8 ριμπ.) και Γιαννούλης Λαρεντζάκης (10π.). Από την απέναντι πλευρά, πρώτος σκόρερ των Τούρκων ήταν ο Πιέρ (19π.), με τον Γουίλμπεκιν να τον ακολουθεί σε απόδοση (11π.).

Μπήκαν… χαλαρά, αλλά βρήκαν ρυθμό

Σε χαμηλό τέμπο και χωρίς ρυθμό άρχισε ο μικρός τελικός στο Βερολίνο. Οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν λίγο… ξενερωμένες μετά τις ήττες στους ημιτελικούς τους και το φανέρωναν στο παρκέ στα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα, με τον Κάνααν να σημειώνει δύο τρίποντα για το 8-4 (5’). Αυτό ήταν το σκορ στο τηλεοπτικό τάιμ άουτ στα μισά της περιόδου, με τον Αμερικανό να παίρνει μία εξαιρετική πάσα από τον Γουόκαπ, για το δεύτερο σουτ του από την περιφέρεια. Για τη Φενέρ ο Πιέρ ήταν εκείνος που είχε… ενέργεια, μετρώντας 9 πόντους, στο 15-12 με το οποίο προηγήθηκαν οι Τούρκοι (8’). Σιγά-σιγά το παιχνίδι έβρισκε ρυθμό και οι Πειραιώτες «έτρεξαν» σερί 7-0, για το υπέρ τους 19-15. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα να είναι μπροστά, 24-16.

Με την ενέργεια των Μιλουτίνοφ-Λαρεντζάκη

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο από τον Ολυμπιακό, με τον Μιλουτίνοφ να κυριαρχεί κάτω από τις δύο ρακέτες και να φτάνει τους 10 πόντους και τα 7 ριμπάουντ ως το ημίχρονο. Σε συνδυασμό με την πολύτιμη βοήθεια του Λαρεντζάκη από τον πάγκο και τους επτά δικούς του, μαζί με τα… μπράβο από την κερκίδα, οι Πειραιώτες ξέφυγαν με διψήφια διαφορά. Μάλιστα έκλεισαν το ημίχρονο στο +11, χάρις το buzzer beater τρίποντο του Πίτερς. Ο Αμερικανός εκμεταλλεύτηκε το εξαιρετικό σύστημα του κόουτς Μπαρτζώκα και πήρε την ασίστ του ΜακΚίσικ για το 48-37 (20’).

Κράτησε το προβάδισμα

Κάτι από τις αρχές της πρώτης περιόδου θύμισε η επιστροφή των ομάδων από τα αποδυτήρια, ειδικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν μπήκε όπως έκλεισε το πρώτο μέρος. Η Φενέρ κυριάρχησε και πάλι με τον Πιέρ, μειώνοντας σε 58-54 (27’). Ο ίδιος έφτασε τους 15 πόντους σε εκείνο το σημείο και οδηγούσε την ομάδα του στην… αντεπίθεσή της. Μάλιστα με διαδοχικά τρίποντα του Σανλί η διαφορά έπεσε στον πόντο, 58-57 (28’). Παρά το γκολ-φάουλ του Πίτερς, οι Τούρκοι πέρασαν μπροστά 62-61 στο τελευταίο λεπτό. Ο Γουίλιαμς-Γκος «απάντησε» άμεσα όμως και ο Λαρεντζάκης με buzzer beater τρίποντο κράτησε την ομάδα του στο +4 στο τέλος του δεκαλέπτου, 66-62.

«Καυτός» από την περιφέρεια

Όπως και στον χαμένο ημιτελικό με τη Ρεάλ, ο Πίτερς εξακολουθούσε να είναι «καυτός», πετυχαίνοντας διαδοχικά τρίποντα για το 72-62 του Ολυμπιακού (31’), οδηγώντας παράλληλα τον Γιασικεβίτσιους στο να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Αμερικανός σημείωσε άλλο ένα, με τον Γουίλιαμς-Γκος να πετυχαίνει κι αυτός, το 78-68 από εκεί, με την ομάδα τους να σουτάρει 14/20 τρίποντα συνολικά! Η Φενέρ μείωσε σε 78-73 με 5-0 σερί, με τον Ράιτ να το σταματάει με 2/2 βολές για το 80-73 (36’). Ο ΜακΚίσικ μπήκε και αυτός στον… χορό των σουτ από τα 6.75, για το 83-73 (37’) με 15/21 και ποσοστό, 71.4%! Οι Πειραιώτες κράτησαν το προβάδισμα, αν και δυσκολεύτηκαν στο τελευταίο λεπτό και εν τέλει επικράτησαν με 87-84, ολοκληρώνοντας τον μικρό τελικό με 15/23 τρίποντα. Να σημειωθεί ότι ο Σανλί ευστόχησε στο τρίποντο που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση, αλλά αυτό δε μέτρησε, καθώς ήταν εκπρόθεσμο…

Keywords
Τυχαία Θέματα