Ολυμπιακός: Είχε και κέρδη

Ολυμπιακός: Είχε και κέρδηastiliadΤετ, 10/28/2020 - 20:41

Οι πρωταθλητές Ελλάδας ηττήθηκαν στο Οπόρτο σε ένα παιχνίδι που - όχι άδικα - πίστευαν ότι μπορούσαν να κερδίσουν. Η εικόνα τους, ο τρόπος που στάθηκε στον "Ντραγκάο" έδειξε πως δεν το πίστευαν άδικα. 

Το ποδόσφαιρο κάποιες στιγμές σου δίνει περισσότερα απ' όσα αξίζεις σε ένα ματς, άλλες πάλι λιγότερα. Όπως δικαίωσε τους "ερυθρόλευκους" για

την επιμονή και το ρίσκο τους στα τελευταία λεπτά με τη Μαρσέιγ, αντίστοιχα πλήρωσαν όποια λίγα λάθη έκαναν στην Πορτογαλία. Έτσι είναι και έτσι θα είναι πάντα σε τόσο ανταγωνιστικό επίπεδο, τουλάχιστον με ομάδες αυτού του επιπέδου.

Το γεγονός ότι προσπάθησε να πάρει τη μπάλα και να κάνει εκείνος παιχνίδι είναι κέρδος. Ως νοοτροπία και φιλοσοφία, ως δουλειά και ως ομάδα έδειξε ότι μπορεί να το κάνει. Σε εκτός έδρας παιχνίδι του Champions League. Αποτέλεσμα δεν είχε. Κάποια στιγμή θα δικαιωθεί και θα το έχει. Ούτε πέρυσι στο Λονδίνο με την Τότεναμ ήρθε, ούτε με τη Γουλβς ήρθε. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Όμως σε λεπτομέρειες. Το ότι φτάνει να χάνει σε λεπτομέρειες ματς αυτού του επιπέδου είναι κέρδος.

Σημαντικό κέρδος του Ολυμπιακού από τις μετεγγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού είναι ο Εμβιλά. Η εξαιρετική παρουσία του στο πρώτο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μαρσέιγ είχε συνέχεια και στο Οπόρτο. Με στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη θέση του και τον τρόπο που επιλέγει ο Μαρτίνς να παίζει η ομάδα του.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Γάλλου και ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε ανταγωνιστικά υψηλό επίπεδο ήταν γνωστά πριν έρθει να παίξει στην Ελλάδα. Πιθανότατα δε θα ερχόταν μάλιστα αν δεν είχε την προοπτική της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Με καλές τοποθετήσεις στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού και άμυνες με ένταση στη μπάλα. Δε φοβάται να αμυνθεί επιθετικά, να προσπαθεί να κλέψει μπάλες και να κερδίσει κατοχές από δική του πίεση.

Με εξαιρετικό τρόπο να μοιράζει το παιχνίδι για 6αρι. Αναμφίβολα είναι στοιχείο που ο Μαρτίνς λατρεύει στον Μπουχαλάκη και που έχει ανεπτυγμένο ο Γάλλος. Είτε με διαγώνιες μεγάλες μεταβιβάσεις και αλλαγές παιχνιδιού, είτε με κάθετες πάσες στον άξονα. 
Σε αυτό το επίπεδο είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ οι χαφ σου να μεταφέρουν τη μπάλα μπροστά και όχι πίσω. Είναι απλώς στατιστική να μετράει κάποιος την αποτελεσματικότητα μεταβιβάσεων παικτών που απλώς γυρίζουν τη μπάλα στους  στόπερ. Είναι χρήσιμο συμπέρασμα να βλέπει που πηγαίνουν οι πάσες των μέσων και στη συνέχεια να προσπαθεί να του βελτιώσει την ακρίβεια και τις επιλογές συνδυασμό πάντα με τις κινήσεις των συμπαικτών του. Σε ακίνητη ομάδα όλες οι πάσες σε κλέψιμο αντιπάλου θα καταλήξουν.

Το λάθος του Μπουχαλάκη αναμφίβολα ήταν σημαντικό στην εξέλιξη του αγώνα. Απείρως σημαντικότερα είναι όσα έχει προσφέρει στους Πειραιώτες στην εποχή Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον πιο ενεργό στο συνολικό παιχνίδι της ομάδας Φορτούνη αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να βρει καλύτερο ρυθμό. Περισσότερο χρόνο συμμετοχής στους αγώνες πρωταθλήματος.

Μεγάλη η διαφορά εικόνας (βελτιωμένη ασφαλώς) του Σεμέντο στα πρώτα ματς της σεζόν σε σχέση με τα τελευταία της σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Στο Οπόρτο ο Ολυμπιακός έχασε ένα ματς, ουσιαστικά όμως μπορεί μόνο να κερδίσει από την ανταγωνιστική εικόνα του στο 90λεπτο. Θέμα ανάγνωσης είναι. Και διάθεσης για ανάγνωση κάθε εμφάνισης-αποτελέσματος.
 

ΥΓ. Ευτυχώς που δεν έχει Έλληνες κριτές των πάντων στο Άμφιλντ γιατί όταν γλίστρησε ο Τζέραρντ και έχασε το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ θα τον είχαν... απελάσει.

The Experts Olympiakos - Ποδόσφαιρο Off Off astiliad Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Olympiakos Η ήττα του Ολυμπιακού και το κέρδος της εικόνας. Ο εξαιρετικός στα ματς του Champions League Εμβιλά και ο Μπουχαλάκης. Article publish on Τετ, 10/28/2020 - 20:41 Article hide updated date Off Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα