Ολυμπιακός-Μπασκόνια 74-75: Τον… «λύγισαν» στο τέλος

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά απέναντι στην Μπασκόνια, στη συνέχεια βρέθηκε πίσω ακόμα και με 18 πόντους, αλλά επέστρεψε και κυνήγησε τη νίκη, την οποία του στέρησαν στο τέλος.

Ο ασταμάτητος Πίτερς και ο… σερβιτόρος Φαλ

Ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτικός τα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα, έχοντας κρατήσει τους Βάσκους μόλις στους δύο πόντους (13-2). Με αιχμή του δόρατος τον Πίτερς και τον Φαλ να κυριαρχεί στις

δύο ρακέτες, οι «ερυθρόλευκοι» έχτισαν διαφορά ασφαλείας. Ο Γάλλος όχι μόνο αποτέλεσε το φόβητρο στο ζωγραφιστό, αλλά επιθετικά μοίρασε τρεις ασίστ πριν αποσυρθεί στον πάγκο για να πάρει ανάσες. Όσο για τον Αμερικανό, είχε 12 πόντους με 3/4 τρίποντα, ενώ οι νταμπλούχοι Ελλάδας τελείωσαν με 5/9 σουτ από τα 6,75. Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν επιθετικά και στον υπόλοιπο χρόνο μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου πέτυχαν 18 πόντους, αλλά πήγαν στο δεύτερο μισό του πρώτο μέρους στο -6 (26-20). 

«Ερυθρόλευκο» black out

Μεταμορφωμένος προς το χειρότερο μπήκε στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός. Η Μπασκόνια ολοκλήρωσε σερί 12-0 μετατρέποντας το 26-16 σε 26-28. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αποσυνδέθηκαν με το αντίπαλο καλάθι και μόνο από τις ασίστ του Φαλ κατάφεραν οι Γκος και Πίτερς να πετύχουν κάποιους πόντους. Οι Βάσκοι από την άλλη πλευρά «πυροβολούσαν» πίσω από τα 6,75 και κατάφεραν στο 16’ να φτάσουν τους 40 πόντους (32-40). Δηλαδή μέσα σε 11 αγωνιστικά λεπτά οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν 38 πόντους! Η… λειψυδρία του Ολυμπιακού επιθετικά συνεχίστηκε και με τον Μονέκε να κάνει… πάρτι η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους (32-47) 120 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Το τέταρτο καλάθι των γηπεδούχων σημειώθηκε με το μακρινό σουτ του Παπανικολάου στα 14’’, με το οποίο διαμορφώθηκε το 35-50 του πρώτου 20λεπτου.

Κάαναν και όλοι τους…

Ο Μπαρτζώκας είδε τον Κάαναν να πετυχαίνει τρία τρίποντα και να «ξεκολλάει» τους «ερυθρόλευκους» επιθετικά, αλλά αμυντικά αντιμετώπιζε προβλήματα με τον Μονέκε να συνεχίζει να κάνει τη ζημιά. Ο Αμερικανός σημείωσε 11 πόντους σε 6 λεπτά και βοήθησε την ομάδα του να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (53-61) και ήταν και πάλι εκεί για να κάνει το 58-65. Ωστόσο εκτός από τον Κάαναν δεν βρέθηκε κάποιος άλλος παίκτης για να σταθεί δίπλα του στο σκοράρισμα. Ο Γουόκαπ με τέσσερα φάουλ ήταν στον πάγκο, ο Γκος άστοχος σε τρεις προσπάθειες από τα 6,75 δεν βοήθησε επιθετικά, αλλά αμυντικά έτρεξε και δεν επέτρεψε στους αντιπάλους του να πετύχουν εύκολα καλάθια. Οι γηπεδούχοι έλεγξαν τα ριμπάουντ, δεν έδωσαν δεύτερες επιθέσεις στους Βάσκους και «μάζεψαν» ακόμα περισσότερο τη διαφορά (60-67). 

Επέστρεψε, αλλά «λύγισε» στο τέλος

Έχοντας το μομέντουμ και παίζοντας αποτελεσματική άμυνα ο Ολυμπιακός πέτυχε έξι γρήγορους πόντους και πλησίασε στον πόντο (66-67), αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Επιθετικά σίγησε για τρία περίπου λεπτά,0 όμως η άμυνα τον κράτησε κοντά στο σκορ (66-71). Ο Λαρεντζάκης έβαλε τέλος σε αυτό το διάστημα βάζοντας την υπογραφή του στη φάση(37’). Αφού έκλεψε την μπάλα στη συνέχεια πέτυχε το τρίποντο για το 69-71, ενώ ο Πίτερς λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με νέο τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα (72-71) στους «ερυθρόλευκους» μετά το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Μονέκε με λέι απ έκανε το 72-73 και στη συνέχεια ακολούθησαν από μία χαμένη επίθεση εκατέρωθεν. Ο Λαρεντζάκης 10 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με δύο βολές έκανε το 74-73, αλλά ο ΜακΙντάιρ με δύσκολο σουτ έγραψε το 74-75 με τον πίνακα να δείχνει 0,7 του δευτερολέπτου. 

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε τάιμ άουτ και πριν την επαναφορά, το μπέρδεμα με τον διαιτητή φανέρωσε το πλάνο του, ο Έλληνας τεχνικός το ζήτησε τεχνική ποινή και πήρε ξανά τάιμ άουτ για νέες εντολές. Ο Φαλ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι και ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός-Μπασκόνια 74-75, Τον…,olybiakos-baskonia 74-75, ton…