Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-0: Προβάδισμα τίτλου (vids)

Άλλη μια σημαντική νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός, καθώς οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν 2-0 του ΟΦΗ στο “Γ. Καραϊσκάκης” και αύξησαν τη διαφορά τους από τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν βαθμολογικές απώλειες. Σκόρερ των Πειραιωτών ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο Ντουρμισάι με αυτογκόλ το δεύτερο τέρμα. ακυρώθηκαν δύο (!) γκολ

του Ελ Αραμπί, δοκάρι είχε ο Ολυμπιακός με τον Σισέ, ντεμπούτο στην ενδεκάδα έκανε ο νεαρός Κίτσος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Τα πλάνα των προπονητών

Σε σχηματισμό 1-4-2-3-1 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στο ματς με τον ΟΦΗ. Ο Βατσλίκ υπερασπίστηκε την εστία των Πειραιωτών, στην άμυνα βρέθηκαν οι Κίτσος (αριστερά), Σισέ, Μπα και Λαλά (δεξιά), ενώ κεντρικά χαφ ήταν οι Μπουχουλάκης και Εμβιλά. Ο Καρβάλιο είχε ελεύθερο ρόλο, στις πτέρυγες βρέθηκαν οι Μασούρας (αριστερά) και Ροντρίγκες (δεξιά) και ο Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ο ΟΦΗ αγωνίστηκε στο “Γ. Καραϊσκάκης” σε σχηματισμό 1-4-3-3. Ο Επασί βρέθηκε κάτω από τα γκολπόστ των Κρητικών και στην άμυνα οι Κοροβέσης (αριστερά), Γιαννούλης, Βούρος, Μαρινάκης (δεξιά). Στην τριάδα της μεσαίας γραμμής βρέθηκαν οι Μπουζούκης, Σελίμοβιτς, Στάικος και στην επίθεση οι Φαν Ντάινεν, Λάμπρου και Τσιλιανίδης.

“Ερυθρόλευκη” κυριαρχία

Με το πόδι πατημένο στο… γκάζι μπήκε ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, επιβάλλοντας από την αρχή το ρυθμό του.

Στο 2ο λεπτό ο Επασί πρόλαβε τον Ελ Αραμπί, προτού ο τελευταίος κάνει την τελική προσπάθεια, ενώ στο 5ο λεπτό, μετά από σέντρα του Λαλά, έγινε το πλασέ του Μασούρα από κοντινή απόσταση και ο Επασί με σπουδαία επέμβαση διατήρησε απαραβίαστη την εστία του.

Στο 10ο λεπτό οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν άλλη μια ευκαιρία με τον Καρβάλιο, ενώ στο 11ο λεπτό ακυρώθηκε τέρμα που σημειώσε ο Ελ Αραμπί, καθώς μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, ο διαιτητής θεώρησε πως ο επιθετικός του Ολυμπιακού χρησιμοποίησε το χέρι του στο κοντρόλ της μπάλας.

Οι Πειραιώτες απείλησαν εκ νέου με τον Εμβιλά στο 17′ και έκαναν το 1-0 δύο λεπτά αργότερα. Μετά από γύρισμα του Ελ Αραμπί, ο Γκάρι Ροντρίγκες έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Επασί.

Εξαιρετική προσπάθεια του νεαρού Κίτσου στο 25′ και γύρισμα για τον Καρβάλιο, ο οποίος έκανε το σουτ και η μπάλα απομακρύνθηκε σε κόρνερ από την άμυνα του ΟΦΗ.

Οι Κρητικοί έκαναν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 34′ με τον Λάμπρου, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε νέα ευκαιρία στο 42′ με τον Ελ Αραμπί.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, ο Ροντρίγκες έκανε το σόλο και πάσαρε στον Ελ Αραμπί, ο οποίος με κοντινή προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ.

Πρωτοβουλία και διαχείριση

Με την ίδια δυναμική μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, χάνοντας στο 53ο λεπτό σημαντική ευκαιρία με επικίνδυνη σέντρα σουτ του Ροντρίγκες. Ο ΟΦΗ “απάντησε” στο 57΄ με προσπάθεια του Ντουρμισάι. Στο 64′ ο Λαλά έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Επασί σε επέμβαση, ενώ στο 65′ ο Ελ Αραμπί έστειλε και πάλι τη μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, καθώς ο διαιτητής θεώρησε ότι ο Μασούρας χρησιμοποίησε το χέρι του στην προσπάθεια να πασάρει στο συμπαίκτη του.

Στο 70ο λεπτό, ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Γιαννούλης για ανατροπή του Μασούρα σε κόντρα επίθεση. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Βαλμπουενά, με τον Επασί να μπλοκάρει με δυσκολία τη μπάλα. Στο 84′ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Σισέ έκανε την προβολή και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι των Κρητικών.

Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού ήρθε στο 89ο λεπτό από τον… Ντουρμισάι. Ο παίκτης του ΟΦΗ προσπάθησε να προλάβει τον Μπουχαλάκη και με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ολυμπιακός – ΟΦΗ: 2-0

Σκόρερ: 19′ Ροντρίγκες, 89′ αυτ. Ντουρμισάι
Κίτρινες κάρτες: 45′ Τσιλιανίδης, 84′ Πασαλίδης
Κόκκινη κάρτα: 70′ Γιαννούλης

Διαιτητές: Αντρέας Έκμπεργκ, Μεχμέτ Κούλουμ, Φρέντρικ Κλαϊβέρ
4ος Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά (83′ Βρουσάι), Μπα, Σισέ, Κίτσος, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο (91′ Φαντιγκά), Γκάρι Ροντρίγκες (73′ Βαλμπουενά), Μασούρας, Ελ Αραμπί.

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Σελίμοβιτς, Μπουζούκης (80′ Λυμπεράκης), Στάικος (61′ Καμάου), Φαν Ντάινεν (46′ Ουές), Τσιλιανίδης (46′ Ντουρμισάι), Λάμπρου (76′ Πασαλίδης).

Keywords
Τυχαία Θέματα