Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα 5-2: “Πρωτάρης” στο Conference με πεντάρα (highlights)

Ο Ολυμπιακός ήταν αφοπλιστικός απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα, επικρατώντας 5-2 για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ως πρωταγωνιστή στο πρώτο ημίχρονο τον Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος σκόραρε δις (40′, 42′), ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Ελ Κααμπί. Στο δεύτερο μέρος οι Πειραιώτες έφτασαν σε ακόμα δύο γκολ

με τον Ίλιτς (αυτ. 46′) και τον Ελ Αραμπί (68′). Για τους Σέρβους σκόρερ ήταν οι Ντζάκοβατς (48′) και Τσίρκοβιτς (61′).

Πως ξεκίνησαν

O Κάρλος Καρβαλιάλ φανέρωσε την πρώτη του ενδεκάδα ως προπονητής του Ολυμπιακού, χωρίς να προχωρήσει σε κάποια έκπληξη. O Πασχαλάκης ήταν στην εστία, στην άμυνα οι Ορτέγκα, Ντόη, Ρέτσος και Ροντινέι. Αμυντικά χαφ οι Καμαρά και Έσε, μεσοεπιθετικοί οι Ποντένσε, Φορτούνης και Μασούρας, ενώ προωθημένος ο Ελ Κααμπί.

Για την Μπάτσκα Τόπολα ο Ζάρκο Λάζετιτς παρέταξε τους ίλιτς στην εστία, Κρισιτιτς, Στόγιτς και Κάλουσιτς στο κέντρο της άμυνας, Τσβέτοβιτς και Πέτροβιτς δεξιά και αριστερά, Ντζάκοβατς, Κόβελιτς και Ραντίν στο κέντρο, ενώ προωθημένοι ήταν οι Μιλοβάνοβιτς και Τσίρκοβιτς.

Οι ατομικές ενέργειες διέλυσαν το… τρακ

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε τρακαρισμένος στο άδειο Καραϊσκάκη, καθώς το γρήγορο γκολ ήταν το απαιτούμενο απ’ τον Κάρλος Καρβαλιάλ, στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο των “ερυθρόλευκων”. Βάλσαμο ήταν οι ατομικές ενέργεις που οδήγησαν σε γκολ. Στο 21′ ο Ροντινέι βρήκε χώρο από δεξιά για τη σέντρα και σημάδεψε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με κεφαλιά μέσα στην άμυνα των Σέρβων έγραψε το 1-0! Στο 35′ ακυρώθηκε γκολ του Μαροκινού. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο κεφάλι του Ελ Κααμπί, ο οποίος σκόραρε αλλά από θέση οφσάιντ.

Η επιστροφή του Ποντένσε!

Ο Ντανιέλ Ποντένσε είχε να σκοράρει απ’ το ματς πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ στην Κρήτη και κόντρα στους Σέρβους πέτυχε δύο γκολ. Στο 38′ ο Πορτογάλος δέχτηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή και δεξιά, έκανε δύο επιτόπιες κοφτές ντρίμπλες και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα στο απέναντι “παραθυράκι” για το 2-0! Στο 42′ ο Φορτούνης έβγαλε γρήγορα τον Ολυμπιακό στην επίθεση, πάσαρε για τον Ποντένσε, ο οποίος “χόρεψε” 2 αμυντικούς και σούταρε στην κλειστή γωνία για το τρίτο γκολ των Πειραιωτών!

Ο Φορτούνης έχασε την τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού κουβάλησε την μπάλα και κατάφερε να φτάσει έξω απ’ την περιοχή, το σουτ ήταν καλό, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

Ιδανικό… come back απ’ τα αποδυτήρια!

Ο Ολυμπιακός έφτασε σε γκολ λίγα δευτερόλεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 47′ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρέτσος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια βρήκε στον Ίλιτς για να καταλήξει στα δίχτυα!

Ένα λεπτό αργότερα οι Σέρβοι φώναξαν πως υπάρχουν κι εκείνοι στο παιχνίδι. Μετά από σειρά λαθών στην άμυνα του Ολυμπιακού ήρθε το 4-1 της Τόπολα! Ο Ορτέγκα έχασε την μπάλα στην περιοχή, ο Ντζάκοβατς έκλεψε, απέφυγε τον Ντόη και με πλασέ σημείωσε το 4-1!

Στο 60′ ο Κούβελιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Φορτούνη! Οι Σέρβοι βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Τσίρκοβιτς πραγματοποίησε κούρσα με τον Έσε να τον ακολουθεί χωρίς αποτέλεσμα. Ο μέσος της Τόπολα μείωσε σε 4-2, μετά από πολύ ωραία ενέργεια!

Δίψα για γκολ ο Ελ Αραμπί

Στο 63′ Ελ Αραμπί και Μπιέλ πέρασαν στο ματς αντί των Ελ Κααμπί και Μασούρα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ελ Αραμπί σκόραρε! Ο Ροντινέι από δεξιά πέρασε κάθετα στον Έσε κι εκείνος γύρισε στο ύψος της περιοχής για τον Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε το σουτ και ο Ελ Αραμπί βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με ένα απλό άγγιγμα σκόραρε για το 5-2!

Στο 71′ ο Πεπ Μπιέλ μπήκε από δεξιά στην περιοχή και σούταρε δυνατά, ο Ίλιτς σταμάτησε την μπάλα με τα πόδια. Στο ίδιο λεπτό Αλεξανδρόπουλος και Καρβάλιο πέρασαν στις θέσεις των Έσε και Φορτούνη. Στο 87′ ο Ομάρ Ρίτσαρντς πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με τον Ολυμπιακό. Ο Ομάρ Ρίτσαρντς, πέρασε στη θέση του Μαντί Καμαρά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα – Έσε (72’ Καρβάλιο), Καμαρά (87’ Ρίτσαρντς)- Ποντένσε, Φορτούνης (72’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (63’ Μπιέλ) – Ελ Κααμπί (63’ Ελ Αραμπί)

ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ: Ίλιτς – Κρίστιτς, Στόγιτς, Τσάλουσιτς (87’ Βλαλούκιν), Πέτροβτς (55’ Σος) – Ρόντιν (55’ Βούλιτς), Κούβελιτς, Ντζόκοβατς, Τσβέτκοβιτς- Τσίρκοβιτς (72’ Στάνιτς), Μιλοβάνοβιτς (55’ Ράκονιατς).

Keywords
Τυχαία Θέματα