ΠΑΟΚ – Ελσίνκι 4-2: Γράφει τη δική του ευρωπαϊκή ιστορία (highlights)

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε αήττητος τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Conference League, τερμάτισε πρώτος στον όμιλο του (7ος) και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο με πέντε νίκες και μία ισοπαλία.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έμεινε για 13ο συνεχόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι αήττητη και τα κέρδη είναι πολλαπλά, καθώς εκτός όλων των άλλων, στο ταμείο της ΠΑΕ θα μπει ένα ποσό κοντά στα 10.000.000 ευρώ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι του αγώνα με

την Ελσίνκι, οι Θεσσαλονικείς είχαν την καθολική υπεροχή. Δεν κινδύνευσαν καθόλου αν και βρέθηκαν να χάνουν μόλις στο 6ο λεπτό. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αντέδρασαν άμεσα, ισοφάρισαν πολύ γρήγορα και στη συνέχεια όλα πήραν τον… δρόμνο τους για να καταγραφεί το τελικό και άκρως επιβλητικό 4-2 (που θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν οι γηπεδούχοι ήταν περισσότερο προσεκτικοί και τυχεροί στην τελική τους προσπάθεια.

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΠΑΟΚ:

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου χωρίς να θέλει να ρισκάρει κάτω από τα δοκάρια, επιμένει να δίνει την φανέλα με το νούμερο «1» στον Κοτάρσκι.
Στην άμυνα αγωνίστηκαν οι Ρ. Σοάρες (αριστερά), Μιχαηλίδης – Ενόγκ (στόπερ), Κεντζιόρα (δεξιά).
Στη μεσαία γραμμή ήταν οι Μεϊτέ και Οζντόεφ, ενώ μεσοεπιθετικά φανέλα βασικού πήραν οι Τάισον, Κωνσταντέλιας και Ντεσπόντοφ.
Μοναδικός προωθημένος, ο Μπράντον Τόμας.
Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου έχει πραγματοποιήσει μια συγκλονιστική συγκομιδή στον όμιλο καθώς μετρά ήδη τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία και θέλει να τερματίσει το πρώτο μέρος του «ταξίδι» με μια ακόμη νίκη, ώστε να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που ολοκληρώνει όμιλο με πέντε νίκες.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Χωρίς να πιάσει τα γνωστά υψηλά στάνταρ του, ο ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να ελέγξει το κέντρο κάτι που κατάφερε με σχετική ευκολία.

Στο 3ο λεπτό οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Κωσταντέλιας επιχείρησε να πλασάρει τον Μαενπέ, αλλά ο τελευταίος έδιωξε σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα σε μια στιγμή αδράνειας για την ομάδα του Λουτσέσκου, ο Ραντούλοβιτς πήρε την μπάλα στην περιοχή από την εξαιρετική κάθετη του Μπαντέ και από διαγώνια θέση σούταρε χωρίς να το σκεφτεί (μπροστά από τον Μιχαηλίδη) για να κάνει το 0-1.

Στο 14΄ ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να «απαντήσει» αλλά ήταν άτυχος καθώς από το κοντινό σουτ του Μιχαηλίδη (από την εκτέλεση κόρνερ του Ντεσπότοφ) η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, στη συνέχεια πήγε στα πόδια του Τόμας, αλλά για μία ακόμη φορά ο Μαένπε με ωραία ενέργεια απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Ο αγώνας κυλούσε με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να πιέσουν ψηλά και να περιορίσουν τους χώρους στους αντιπάλους τους.

Μέχρι ένα σημείο πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά στο 37΄ ήρθε η στιγμή της… λύτρωσης καθώς ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1 με το πολύ όμορφο γκολ του Οζντόεφ (προηγήθηκε σέντρα του Μεϊτε).

Το σκηνικό δεν άλλαξε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο και η Ελσίνκι έψαχνε ένα ακόμη γκολ στις αντεπιθέσεις.

Λίγο έλλειψε να γίνει η ζημιά στο 3ο λεοπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Κέσκινεν που βρέθηκε σε θέση βολής δεν υπολόγισε σωστά και έστειλε την μπάλα ψηλά, για να διατηρηθεί το 1-1.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Γκολ με το “καλημέρα” για τον ΠΑΟΚ στην επανάληψη. Ο Κωσταντέλιας βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει μετά την κάκιστη αντίδραση του Κέσκινεν, έκανε το 2-1 και όλα έγιναν πιο εύκολα στη συνέχεια για την ελληνική ομάδα.

Στο 53΄ μάλιστα η διαφορά μεγάλωσε για την ελληνική ομάδα (3-1) μετά το σουτ του Μιχαηλίδη από το ύψος της μικρής περιοχής. Η μπάλα βρήκε στο σώμα του αρχηγού της Ελσίνκι Μάρκο Τοίβιο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα λίγο έλλειψε να μπει ένα ακόμη γκολ, αλλά αυτή τη φορά ο Μαενπέ είπε “όχι” στο πολύ καλό σουτ του Τόμας.

Ο Χετεμάι από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 4-2 (προηγήθηκε ανατροπή του έμπειρου άσου από τον Μ. Αντόνιο).

Λίγο αργότερα ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να ζητήσει πέναλτι σε ανατροπή του Τζήμα, αλλά ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στον αγώνα που ολοκληρώθηκε εν΄ μέσω αποθέωσης των ποδοσφαιριστών της γηπεδούχου από τον κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες.


ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (71΄ Βιειρίνια), Μιχαηλίδης, Ενόγκ, Ρ. Σοάρες (71΄ Ρ. Σοάρες), Μεϊτέ, Τάισον, Οζντόεφ (71΄ Μ. Αντόνιο), Κωσταντέλιας (75΄ Μούργκ), Ντεσπότοφ, Τόμας (80΄ Τζίμας)

Ελσίνκι (Tόνι Κορκεάκουνας): Mαενπέ, Τοίβιο, Σοίρι, Ντα Γκράσα, Χαμαλάινεν, Λίνγκμαν (80΄ Παανάνεν), Κανελλόπουλος (65΄ Κανελλόπουλος), Χόστικα (65΄ Χετεμάι), Μπαντέ, Ραντούλοβιτς (65΄ Ολουσάνια), Κέσκινεν (65΄ Ολιλά)

Διαιτητής: Γκιόργκι Κρουασβίλι (Γεωργία)
Βοηθοί: Βαραμισβίλι, Πίπια (Γεωργία)
4ος: Αψιαούρι (Γεωργία)
VAR: Σέζαρ Σότο (Ισπανία)
AVAR: Ιγκλέσιας (Ισπανία)

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ – Ελσίνκι 4-2, Γράφει,paok – elsinki 4-2, grafei