Οικονόμου για συμβόλαιο, "μαύρο" Νοέμβριο και αποδυτήρια (video)

O Mάριος Οικονόμου μίλησε στον Γιώργο Βασιλείου και το Novasports.gr για τον "μαύρο" Νοέμβριο της ΑΕΚ, το μέλλον και το συμβόλαιό του, την αντίδραση που πρέπει να βγάλει η ομάδα του και τον αγώνα με την Ξάνθη.

Για τον "μαύρο" Νοέμβριο και το κλίμα στα αποδυτήρια της ομάδας: "Προφανώς ο τελευταίος μήνας βάση αποτελεσμάτων ήταν "μαύρος". Είμαστε
λυπημένοι γι' αυτόν τον μήνα που πέρασε. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ άσχημα. Κατά κύριο λόγο όμως στα περισσότερα παιχνίδια ήταν η παρουσία της ομάδας άσχημη, κάτι που μας προβληματίζει ακόμα περισσότερο. Το κλίμα είναι λίγο βαρύ. Όλοι σκεφτόμαστε και προσπαθούμε να αναλύσουμε τα προβλήματα που μας οδήγησαν στην αποτυχία αυτού του μήνα. Αρχής γενομένης με την Ξάνθη θα προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση".

Για την πίεση που υπάρχει στην ΑΕΚ, το επιπλέον κίνητρο που έχουν οι αντίπαλοι όταν την αντιμετωπίζουν και την Ξάνθη: "Αρχικά μιλάμε για μια ομάδα η οποία είναι καλή, είναι δουλεμένη και με καλούς ποδοσφαιριστές. Για εμάς δεν αλλάζει κάτι. Η πίεση είναι μέρος μιας μεγάλης ομάδας όπως είναι η ΑΕΚ. Το κίνητρο για τους αντιπάλους είναι σαφώς μεγάλο. Παίζουν με την πρωταθλήτρια, παίζουν με μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Επειδή έχω αγωνιστεί και εγώ σε μικρότερες ομάδες, όταν βλέπουν μια τέτοιου είδους ευκαιρία ξέρουν και θέλουν να την αρπάξουν λόγω του ότι η ΑΕΚ έχει χάσει κάποια παιχνίδια, ότι ίσως είναι σε κρίση. Απλώς όλα τα παιχνίδια για εμάς είναι ευκαιρία να αλλάξουμε αυτό το κλίμα και αυτή την κατάσταση και την Κυριακή θα μας δούνε πολύ διαφορετικούς".

Για την αντίδραση που έλεγαν οι συμπαίκτες του πως θα βγάλουν στο ματς με τον Παναιτωλικό και που δεν βγήκε ποτέ: "Πολλές φορές οι απαντήσεις οι δικές μας σε ερωτήσεις σας είναι λίγο τυποποιημένες. Λογικά η επόμενη μέρα από ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι το επόμενο ματς. Οπότε οφείλουμε να πούμε πως στο επόμενο παιχνίδι το πρόσωπο που θα παρουσιάσουμε θα είναι διαφορετικό. Εάν όμως θέλετε εγώ έχω και τη δική μου θεωρία όσον αφορά στην άσχημη περίοδο που περνάει η ΑΕΚ. Για μένα ξεκινάει από πέρυσι. Τα παιδιά έχουν ξοδέψει πολλά και εγκεφαλικά και σωματικά για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και το κατέκτησαν. Έκαναν έναν τεράστιο άθλο.

Η ομάδα ξεκίνησε και από την πρώτη μέρα που έφτασα εγώ εδώ ένιωσα απαιτήσεις και πίεση για να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάναμε κάποιες σκληρές προπονήσεις, τα παιχνίδια ξεκίνησαν πολύ νωρίς. Τον πετύχαμε τον στόχο να μπούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε εάν βρισκόμασταν στο εξωτερικό ίσως να μιλούσαμε για μια "κοιλιά". Για έναν μήνα κρίσης ή "κοιλιάς". Ίσως κάποια άλλα μικρά προβληματάκια όπως οι ανανεώσεις των συμβολαίων κάποιων παικτών και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα να δημιούργησαν αυτό το κακό κλίμα, αλλά όπως είπα δεν αλλάζει τίποτα για εμάς. Θα βγούμε θα κάνουμε την προπόνησή μας όπως κάθε μέρα. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε και την Κυριακή θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις".

Για το πως έχει λειτουργήσει στα αποδυτήρια η απόφαση της διοίκηση με το να "κόψει" τους τρεις παίκτες της ομάδας: "Είναι πράγματα τα οποία συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο οι δρόμοι χωρίζουν. Αυτές είναι αποφάσεις της διοίκησης, είναι πράγματα τα οποία συζητούνται ανάμεσα σε παίκτες, σε μάνατζερ, σε προπονητές. Οι συμπαίκτες απλώς οφείλουμε να σταθούμε σε αυτά τα παιδιά, να βοηθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο να ληφθούν οι αποφάσεις που είναι να ληφθούν και είμαστε δίπλα τους. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο".

Για το μέλλον του και αν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ τη νέα σεζόν ή θα επιστρέψει στη Μπολόνια: "Κοιτάξτε θα ήθελα να σας πω κάτι πιο χειροπιαστό γιατί θα ήθελα να το ξέρω και εγώ. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει ένα συμβόλαιο από το καλοκαίρι που έχει γίνει ανάμεσα σε μένα και την ΑΕΚ, αλλά προβλέπεται πρώτα να επέλθει συμφωνία ανάμεσα στην ΑΕΚ και τη Μπολόνια. Αυτά δεν είναι δικά μου θέματα, δεν με απασχολούν. Ο μάνατζέρ μου, η ομάδα μου και η Μπολόνια θα τα βρουν ή δεν θα τα βρουν. Δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Δεν ξέρω, αλήθεια".

Για την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα και το αν είναι ικανοποιημένος από την έως τώρα πορεία του: "Είμαι ικανοποιημένος που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα, που βρίσκομαι στην οικογένεια της ΑΕΚ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που είχα την εμπειρία από τις αρχές της σεζόν να παίζω πολύ σημαντικά παιχνίδια, να νιώσω χαρές, να προκριθεί η ομάδα. Υπάρχει αυτή η περίοδος που "μαυρίζει" λίγο την κατάσταση, αλλά όπως σας είπα θα τ' αλλάξουμε όλα".

Για την καλή εμφάνιση με τον Άγιαξ, το λάθος του Λιβάγια στο πέναλτι και τις άσχημες εικόνες με τα επεισόδια: "Θα ήθελα να σας πω: μην μένετε στα λάθη. Γιατί τα λάθη έρχονται όταν η γενική παρουσία μιας ομάδας δεν είναι αντάξια του αντιπάλου. Με τον Άγιαξ φάνηκε η διαφορά επιπέδου, φάνηκαν κάποιες ατέλειες που έχουμε εμείς. Το παλέψαμε, κρατήσαμε καλά όσο μπορούσαμε. Από μια φάση όμως ήρθε το λάθος. Αυτά που γίνονται εκτός γηπέδου, δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται στην Ελλάδα και δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται φέτος στη δική μας ομάδα, στο δικό μας γήπεδο. Είναι πολύ λυπηρό. Τι να σας πω. Έρχονται παιδάκια στο γήπεδο, έρχονται οικογένειες με παιδάκια στο γήπεδο. Δεν είναι πράγματα που πρέπει να γίνονται. Πρέπει να παρθούν πολύ δραστικές αποφάσεις ενάντια αυτών των περιστατικών. Γνώμη μου".

Για την επιστροφή των φιλάθλων της ΑΕΚ στις εξέδρες μετά από δύο ματς απουσίας: "Κοιτάξτε νιώθουμε πολύ διαφορετικά με τον κόσμο απ' ότι χωρίς αυτόν. Τα παιχνίδια χωρίς κόσμο είναι απρόσωπα και είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμάς να βρούμε ερεθίσματα και να συγκεντρωθούμε όταν παίζουμε σε ένα άδειο γήπεδο που ακούγονται τα πάντα και δεν έχεις μια ώθηση ειδικά όταν παίζεις στην έδρα σου. Θα χαρούμε πάρα πολύ που θα επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο".

Για την απογοήτευση του κόσμου και τι αισιόδοξο μπορεί να τους πει: "Θα επαναλάβω αυτό που σας είπα στην Πολωνία στην προετοιμασία της ομάδας. Φαίνεται ότι η ΑΕΚ έχει πλάνο. Έχει πλάνο, βλεπει το μέλλον και θα τους έλεγα να μην βλέπουν το δέντρο, αλλά να βλέπουν το δάσος".
Keywords
Τυχαία Θέματα