Οικογένεια “βαρόνων” με ναρκωτικά στη Θεσσαλονίκη: Σκόπευαν να διακινήσουν 580 κιλά κοκαΐνης – Με σβάστικες τα πακέτα

Σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών πέτυχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης που κατάφεραν να εξαρθρώσουν σπείρα, τα μέλη της οποίας εισήγαγαν και διακινούσαν ποσότητες κοκαΐνης “μαμούθ”.

Οι Αρχές κατέσχεσαν πάνω από 580 κιλά κοκαΐνης η οποία επρόκειτο να διοχετευθεί σε στέκια τοξικοεξαρτημένων ατόμων και συνέλαβαν πέντε άτομα: τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 50, 42, 21 και 33 ετών και έναν 35χρονο Έλληνα.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι

συγγενείς και σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και αντίσταση.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ, τα πακέτα με τις ουσίες είχαν πάνω την σβάστικα των Ναζί, με τον αγκυλωτο σταυρό.

Ο 50χρονος που συνελήφθη αποτελεί ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος, με ρόλο την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από χώρες της λατινικής Αμερικής και τη διακίνησή τους στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες της Ευρώπης.

Πώς τους έπιασε η ΕΛΑΣ

Η Αστυνομία μετά από παρακολούθηση του κυκλώματος έστησε επιχείρηση και χθες εντόπισε στις περιοχές Αγίας Τριάδας και Νέων Επιβατών δύο από τους δράστες να κινούνται με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Το ένα εξ’ αυτών ακινητοποιήθηκε προκειμένου να ελεγχθεί, ενώ ο οδηγός του δεύτερου οχήματος, στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα και προσέκρουσε σε περίφραξη κτιρίου, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα δύο αυτοκίνητα, αλλά και σε σπίτι που διέμεναν τρεις από τους συλληφθέντες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– 585 κιλά και 208 γραμμάρια κοκαΐνης, συσκευασμένα σε 500 δέματα
– 7.440 ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών
– 7 τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις
– Ανιχνευτής μετάλλων και λοιπά αντικείμενα.

Κατασχέθηκε επίσης και ένα αυτοκίνητο που ανήκει στον αρχηγό της σπείρας.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα