Οι θυσίες του Αλφόνσο Ντέιβις ανταμείφθηκαν

Από ένα στρατόπεδο προσφύγων στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αλφόνσο Ντέιβις έχει μια απίστευτη ιστορία να πει.
Ο 17χρονος Καναδός μεσοεπιθετικός θα γίνει τον Ιανουάριο, μέλος της Μπάγερν Μονάχου αντί 19 εκατομμυρίων ευρώ από τους Βανκούβερ Γουάιτκαπς, το μεγαλύτερο ποσό που κατέβαλε ποτέ ομάδα για έναν παίκτη MLS. Και είναι ένα εκπληκτικό ταξίδι, καθώς γεννήθηκε σε στρατόπεδο προσφύγων στη Γκάνα το 2000.

Όταν ξεκίνησε ο Δεύτερος Λιβεριανός Εμφύλιος Πόλεμος, οι γονείς του Βικτόρια και Ντεμπά, εγκατέλειψαν την πατρίδα τους.
Συγκλονιστικές
μαρτυρίες από τους γονείς του νεαρού παίκτη.

«Πρέπει να περάσεις πάνω από σώματα για να πας και να βρεις φαγητό», είπε η μητέρα του Βικτόρια.

«Ήταν δύσκολο να ζεις εκεί επειδή ο μόνος τρόπος να επιβιώσεις μερικές φορές ήταν να έχεις μαζί σου όπλα. Και δεν είχαμε κανένα ενδιαφέρον για τα πυροβόλα όπλα»!

Το στρατόπεδο προσφύγων στο Μπουντουμπουράμ. Εκεί γεννήθηκε ο Αλφόνσο

Ταξίδευαν εκατοντάδες χιλιόμετρα σε όλη τη Δυτική Αφρική, βρίσκοντας τελικά καταφύγιο σε στρατόπεδο προσφύγων στο Μπουντουμπουράμ στην Ανατολική Περιφέρεια Γκομόα της Γκάνας. Το μεγαλύτερο παιδί τους, Αλφόνσο γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2000 και πέρασε τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής του σε κατασκήνωση στην Γκάνα.
Τελικά πέρασαν μια συνέντευξη για ένα πρόγραμμα επανεγκατάστασης και βρήκαν καταφύγιο στο Έντμοντον.

Ο Aλφόνσο εγγράφηκε στο πρόγραμμα Free Footie - μια πρωτοβουλία μετά το σχολείο για τα παιδιά της πόλης που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν την εγγραφή για να αθλούνται.

Ήδη μετράει 3 γκολ σε 7 εμφανίσεις με την Εθνική Καναδά

Εντοπίστηκε από τους Γουάιτκαπς και σε ηλικία μόλις 15 ετών, ο Ντέιβις έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο με την 2η ομάδα. Ένα μήνα αργότερα σημείωσε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ..

Λίγο μετά τον Ιούλιο του 2016, ο προπονητής του Καρλ Ρόμπινσον, έδωσε την ευκαιρία στον νεαρό, να πάρει μία πρώτη γεύση του ποδοσφαίρου σε υψηλό επίπεδο, καθιστώντας τον, τον δεύτερο νεότερο παίκτη που έχει παίξει στο MLS μετά τον Φρέντι Αντού.

Ο προπονητής του, Καρλ Ρόμπινσον

Ο 41χρονος Ρόμπινσον, πρώην μέσος της Γουλβς, της Σάντερλαντ και της Νόριτς, δήλωσε:
«Ο Aλφόνσο έχει όλα τα χαρακτηριστικά που θέλουν οι κορυφαίοι παίκτες να έχουν. Είναι ψηλός (1.81), με φοβερές φυσικές δυνάμεις, μπορεί να τρέχει όλη την ημέρα. Έχει εκπληκτικό ρυθμό».

Όσο για τα μειονεκτήματα του;
«Πολλές φορές κάνει πραγματικά δύσκολα πράγματα καλά, αλλά φορές «ανακατεύει» τα απλά πράγματα. Αλλά αυτό είναι θέμα συγκέντρωσης».
Keywords
Τυχαία Θέματα