Η απόφαση που άλλαξε τη μορφή του ποδοσφαίρου (video)

Είναι η αιτία που ίσως έχει προκαλέσει τους μεγαλύτερους διαξιφισμούς στην ιστορία του ποδοσφαίρου και κάθε φορά ανεβάζει του σφυγμούς των παικτών κατακόρυφα. Φυσικά μιλάμε για το πέναλτι, το οποίο μπήκε στη ζωή του ποδοσφαίρου το 1891 και το συντροφεύει μέχρι σήμερα.

Όλα ξεκίνησαν από την πρόταση που έριξε στο τραπέζι της Διεθνής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου η αντίστοιχη Ιρλανδική. Αφορμή αποτέλεσε το σκληρό παιχνίδι, αλλά και η... μόδα της εποχής, με τους αμυντικούς να σταματούν τη μπάλα με το χέρι πριν περάσει τη γραμμή της εστίας.

Η πρόταση των Ιρλανδών και συγκεκριμένα του Ουίλιαμ
ΜαΚκράμ θα έδινε την ευκαιρία στους επιτιθέμενους της κάθε ομάδας να εκτελούν ένα ελεύθερο σουτ σε κάθε παράβαση εντός της μεγάλης περιοχής.

Η ιδέα του Ιρλανδού τερματοφύλακα έγινε δεκτή στις 2 Ιουνίου του 1891 και λίγους μήνες αργότερα, στις 14 Σεπτεμβρίου, μετατράπηκε σε πράξη. Ο Τζον Χελθ έστησε τη μπάλα απέναντι από τον τερματοφύλακα, ευστόχησε και η Γουλβς με την πρώτη εκτέλεση πέναλτι στην ιστορία του ποδοσφαίρου κέρδισε 5-0 της Άρινκτον, σε ένα παιχνίδι που θα μείνει στα βιβλία του αθλήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα