Οι συντελεστές του «Lemon» στο Tvxs.gr: Μια παράσταση ανάμεσα σε στεριά και θάλασσα

«Δεν πρέπει να νομίσεις ότι είμαι δυστυχισμένος, δεν θα είμαι ποτέ πια»

Το «Lemon» είναι η παράξενη ιστορία ενός σπουδαίου πιανίστα που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό. Έχει ήδη κάνει αίσθηση για την πρωτοτυπία της να ταξιδεύει σε απρόσμενους προορισμούς αλλά και για τη δύναμη της αφήγησης αυτής της ιστορίας.

O Χιλιαεννιακόσια είναι ένα αγόρι που δε μεγάλωσε ποτέ. Που έμαθε να εκφράζεται μέσα από τις νότες αποφεύγοντας όλες τις συγκρούσεις στη ζωή του. Ένας φίλος, γράφτηκε στο υποσυνείδητό του κι έγινε μέρος της ιστορίας του. Ένας φίλος του μουσικός, που

τον πλησίασε με μεγαλύτερη τόλμη απ’ ό,τι οι άλλοι εφήμεροι συνεργάτες και συνοδοιπόροι. Μπήκε μέσα στο μονόλογό του και τον μετέτρεψε σε διάλογο. Οι δυο φίλοι παρέα μ’ ένα ιδιαίτερο πιάνο παίζουν τη μουσική του Ωκεανού φέρνοντας στην επιφάνεια την υπαρξιακή αγωνία του καθένα: Είμαι καλά εδώ που είμαι; Ή πρέπει να βρεθώ σε άλλο μέρος, να ανακαλύψω καινούργια πράγματα;

Με τρυφερότητα και ευαισθησία το έργο αναφέρεται σε θέματα όπως η μετανάστευση, η ελπίδα, η φιλία, οι ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα. Μια παράσταση που ταλαντεύεται ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα, την κωμωδία και το δράμα, που θα σε κάνει να προβληματιστείς και πιθανόν να αντιληφθείς πως ο καθένας μας ζει στο δικό του πλοίο από το οποίο φοβάται να κατέβει, όπως ο Χιλιαεννιακόσια.

Η σκηνοθέτης Γεωργία Τσαγκαράκη και ο ηθοποιός Μελαχρινός Βελέντζας με αφορμή την παράσταση, μιλούν στο tvxs.gr για το πρωτότυπο ταξίδι αυτής της ιστορίας, το θέατρο, τη ζωή στη στεριά και τη μετάβαση στη θάλασσα.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα