Λουτσέσκου: "Η πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη είναι δική μου"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις μετά το τέλος του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ με τη Βίντι και απάντησε σε πολλά. Πρωτίστως όμως είπε ότι η ευθύνη είναι δική του. Αναλυτικότερα.
Στην αρχή των δηλώσεών του είπε: "Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε και να αναλύσουμε, παίξαμε πολύ άσχημα. Γενικώς, η προσέγγιση από μέρους μας ήταν λάθος. Ισως να οφείλεται στην ένταση που είχαμε από τα σερί παιχνίδια που δώσαμε και να μην είχαμε τη σωστή συγκέντρωση
από το πρώτο λεπτό με κανονικές αντδράσεις στο παιχνίδι μας. Ισως να είχαμε παραπάνω αυτοπεποίθηση από ό,τι έπρεπε. Αυτό είναι απόλυτα δική μου ευθύνη γιατί δεν ήμουν ικανός να στείλω το σωστό μήνυμα. Κι αυτό είναι. Ενα κακό παιχνίδι”.
Ρωτήθηκε για τις αλλαγές που έκανε και για το ότι ο Μάτος παίζει συνέχεια και για τους κεντρικούς αμυντικούς: “Είχαμε πρόβλημα με τον Βιεϊρίνια από την αρχή της προετοιμασίας. Σκεφτόμουν και για τον Μάτος αλλά μετά την κατάσταση με τον Βιεϊρίνια, μετά το παιχνίδι με τον Αρη, άλλαξα σχέδια. Για τους κεντρικούς αμυντικούς δεν μπορώ να πω τίποτα. Επαιξαν, πάλεψαν έγινε ένα λάθος και είμαστε άτυχοι και δερτήκαμε γκολ. Αυτά συμβαίνουν. Ηταν η μοναδική επιλογή για τους κεντρικούς αμυντικούς για το παιχνίδι γιατί η Βίντι είναι μια καλά οργανωμένη ομάδα και έπρεπε να χτίσουμε το παιχνίδι από την άμυνα”.
Είπε επίσης: “Γενικότερα δεν είναι θέμα να μείνουμε σε έναν παίκτη. Ολη η ομάδα έπαιξε άσχημα. Η πρώτη και μεγαλύτερη ευθύνη είναι δική μου γιατί δεν πέρασα το σωστό μήνυμα για να προσεγγίσουμε το παιχνίδι”.
Ρωτήθηκε για την αντίδραση που περιμένει από την ομάδα μετά από ένα κακό παιχνίδι: “Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτό το βράδυ θα φορτίσουμε τις μπαταρίες μας και τη Δευτέρα θα μπούμε στο γήπεδο, θα κερδίσουμε το παιχνίδι και θα έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση και αντιδράσεις”.
Του έγινε ερώτηση για τον Πρίγιοβιτς και τον Καρέλη: “Είναι απίθανο για τον Πρίγιοβιτς να παίξει όλα τα παιχνίδια. Από όλα τα παιχνίδια τα επόμενα τρία είναι τα πιο σημαντικά. Είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που δουλεύει ο Καρέλης. Για αυτό το παιχνίδι όμως, σας παρακαλώ, δεν θέλω να μιλάμε για έναν παίκτη γιατί όλη η ομάδα δεν αντέδρασε σωστά. Δεν αντέδρασε σωστά και μετά το γκολ που δέχτηκε, δεν αντιδράσαμε όπως το κάναμε σε άλλες καταστάσεις που επανερχόμαστε γρήγορα. Δεν είχαμε καθαρό μυαλό για να παίξουμε καλύτερα κάποιες τελικές πάσες στα τελευταία 20-25 μέτρα ειδικά στο πρώτο μέρος. Στο β’ ημίχρονο δεν θα πω ότι υπήρξε αναρχία αλλα ότι υπήρξε μια παρόμοια κατάσταση και σε αυτό παίζει πολύ ρόλο το πνευματικό μέρος. Ξαναλέω ότι η ευθύνη είναι δική μου γιατί δίνοντας το μήνυμα για την επικινδυνότητα της Βίντι ίσως έπρεπε να πω κάτι διαφορετικό. Δεν είναι δίκαιο να μιλάμε για έναν παίκτη καθώς όλοι, και οι αλλαγές, ήταν στο ίδιο επίπεδο”.
Πρόσθεσε: “Ξέρω ότι στο ποδόσφαρο μετά από περίοδο με καλά αποτλέσματα μπορεί να υπάρξει ένα παιχνίδι με μπλακ άουτ. Ξέρω επίσης ότι οι δυνατές ομάδες και οι δυνατοί παίκτες βρίσκουν τρόπο και ξαναβρίσκουν την ενέργειά τους. Εχουμε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκού και μετά και την πρόκριση που είναι ακόμη ανοιχτή”.
Keywords
Τυχαία Θέματα