Οι στεναγμοί τρόμου του "Suspiria" επιστρέφουν με περισσότερη βία

Στην κατηγορία των R μπήκε το remake του Luca Guadagnino.

Το "κίτρινο" θρίλερ του Dario Argento επιστρέφει με "τελετουργική βία, αιματηρές εικόνες και παραστατικά γυμνά".

Με τίτλο "Suspiria", το giallo υπερφυσικό θρίλερ του Ιταλού σκηνοθέτη Argento αφηγείται την ιστορία μια μαθητευόμενης χορεύτριας κλασικού μπαλέτου, την οποία υποδυόταν η Jessica Harper. Η εν λόγω χορεύτρια, Suzy Bannion, θα μεταφερθεί σε μία περίβλεπτη ακαδημία χορού στη Γερμανία όπου, μια σειρά βίαιων φόνων, προκαλούμενη από μία

υπερφυσική συνωμοσία, θα στοιχειώσει τα βήματα της.

Ως giallo χαρακτηρίζονται οι ιστορίες τρόμου, κινηματογραφικές και λογοτεχνικές, του 20ου αιώνα που φέρουν στοιχεία μυστηρίου και, συχνά, περιέχουν ψυχοπαθείς δολοφόνους, εγκληματική φαντασία, ψυχολογικό τρόμο και σεξουαλικές καταστάσεις. Το "Suspiria" είναι ένα από τα εμβληματικότερα giallo της κινηματογραφικής ιστορίας.

Το σενάριο, υπογεγραμμένο από τον Argento σε συνεργασία με την Daria Nicolodi, βασίστηκε μερικώς στο δοκίμιο του Thomas De Quincey, "Suspiria de Profundis" ("Στεναγμοί από τα βάθη"). Το δοκίμιο αποτελεί μία συλλογή από μικρές εκθέσεις ιδεών ψυχολογικής φαντασίας. Μέσω αυτού, ο συγγραφέας του De Quincey, όρισε την οξύμωρη έννοια της prose poetry (πεζής ποίησης).

Σύμφωνα με το Collider, το remake της κλασικής ταινίας του 1977 σκηνοθέτησε ο Luca Guadagnino("Call Me by Your Name"), με τέτοιο τρόπο που κοινό και κριτικοί αντέδρασαν ηχηρά. Η επερχόμενη ταινία μπήκε στην κατηγορία των R-Rated ταινιών, μετά από πλάνο της που προβλήθηκε στη διάρκεια του CinemaCon.

This is accurate. #Suspiriapic.twitter.com/W3hZktXuGn

— Suspiria (@suspiriamovie) 18 Ιουνίου 2018

"Ανησυχητικό περιεχόμενο" αναμένουμε, λοιπόν, από τη νεώτερη απόδοση του "Suspiria". "Βία", "αίμα" και "σεξουαλικές αναφορές" συμπεριέλαβε ο σκηνοθέτης στην ταινία που θα πρωταγωνιστήσει η Dakota Johnson("Fifty Shades of Grey").

Για την ταινία, ο κινηματογραφιστής του "Call Me by Your Name" Sayombhu Mukdeeprom, θα συνεργαστεί ξανά με τον Guadagnino. Άλλος ένας παλαιότερος συνεργάτης του σκηνοθέτη θα ακολουθήσει, συγκεκριμένα ο David Kajganich, σεναριογράφος του "A Bigger Splash". Από το αρχικό "Suspiria" θα επιστρέψει και η Jessica Harper, αν και δεν θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο αυτή τη φορά.

Την πρωτότυπη μουσική του remake θα αναλάβει ο Thom Yorke, frontman της βρετανικής alternative rock μπάντας Radiohead. To cast θα συμπληρώσουν μερικά μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ όπως οι, Tilda Swinton, Chloe Grace Moretz, Mia Goth και Lutz Ebersdorf.

Επιπλέον, έχουμε πάρει μια ιδέα μέσω της αφίσας της ταινίας και της επίσημης σύνοψης.

"Όσο το σκοτάδι πέφτει στο κέντρο μίας διεθνούς φήμης εταιρείας χορού, ο καλλιτεχνικός της διευθυντής(Swinton), μία νεαρή Αμερικανή νεοσύστατη στο θίασο(Johnson), και ένας ψυχοθεραπευτής που θρηνεί (Ebersdorf) θα εμπλακούν σε έναν αιματηρό εφιάλτη αναστεναγμών."

Από το πόστερ φαίνεται πως την ταινία μπορούμε να περιμένουμε φέτος, τον Νοέμβριο. Το "Suspiria" του 1977 ήταν η πρώτη ταινία της τριλογίας που συχνά αποκαλείται "Τhe Three Mothers", με τις "Inferno" (1980) και "The Mother of Tears" (2007) να την ακολουθούν. Δεν έχουμε, ωστόσο, ενδείξεις για την επαναφορά της συνολικής τριλογία από τον Guadagnino.

Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

Read more on [SITE_NAME]Ο George Clooney ίσως σκηνοθετήσει ταινία επιστημονικής φαντασίαςΟι νέες αφίσες της εβδομάδας 11/06 - 17/06Το παραμυθένιο "Missing Link" μεγαλώνει την ομάδα του

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα