Οι πυλώνες της "ερυθρόλευκης" προπόνησης

Ο Ιούλιος στο Γκνιεβίνο ξεκίνησε με μια ιδιαιτέρως απαιτητική προπόνηση για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Απαιτητική τόσο στο φυσικό, όσο και στο τακτικό κομμάτι, με τον Πέδρο Μαρτίνς να προσπαθεί να ωθήσει τους παίκτες του σε σωστές επιλογές, ακόμα και σε συνθήκες έντονης πίεσης από τον αντίπαλο.

Οι βασικοί πυλώνες της πρωινής προπόνησης, γύρω από τους οποίους κινήθηκε το ασκησεολόγιο της Δευτέρας ήταν ασκήσεις κατοχής της μπάλας σε υψηλή ένταση, ασκήσεις εφαρμογής επιθετικών και αμυντικών μεταβάσεων,
αλλά και ασκήσεις χτησίματος του παιχνιδιού από την άμυνα προς την επίθεση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε έμφαση στην ψυχραιμία και τη σιγουρία στις μεταβιβάσεις, χωρίζοντας αρχικά τους ποδοσφαιριστές του σε δύο γκρουπ. Στο πρώτο αγωνίστηκαν οι Σα, Μπα, Τοροσίδης, Μαρτίνης, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Σουντανί, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Ντουρμισάι, Σολδάνο, Γιώργος Μασούρας, Κάιπερς και στο δεύτερο οι Σιαμπάνης, Αβραάμ, Βούκοβιτς, Μπρούνο, Σουρλής, Γιάννης Μασούρας, Τσιμίκας, Κούτρης, Γκερέρο, Ποντένσε, Γκιλιέρμε, Ραντζέλοβιτς. Τα δύο γκρουπ χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και αγωνίστηκαν στο μισό γήπεδο 6x6, δουλεύοντας πάνω στην κατοχή της μπάλας. Μάλιστα οι προπονητές του Ολυμπιακού άλλαζαν το ρυθμό των ασκήσεων, καθώς ενώ το ενδιαφέρον ήταν πάνω από την υπάρχουσα μπάλα, πετούσαν μια νέα μπάλα σε άλλο σημείο το γηπέδου, δημιουργώντας τρεξίματα και διεκδίκηση.

Η επόμενη άσκηση είχε να κάνει με το επιθετικό transition και την ορθολογική εκδήώση των επιθέσεων με τον Πέδρο Μαρτίνς να χωρίζει τους ποδοσφαιριστές σε τρία γκορυπ αυτή τη φορά σε ένα ενιαίο γήπεδο με δύο σταθερούς τερματοφύλακες. Η "πορτοκαλί" ομάδα περιελάμβανε τους Γκιλιέρμε, Σολδάνο, Αβραάμ, Γιώργο Μασούρα, Κάιπερς, Μπρούνο και Γιάννη Μασούρα. Η "κόκκινη" ομάδα είχε τους Γκερέρο, Βαλμπουενά, Κούτρη, Τοροσίδη, Φορτούνη, Βούκοβιτς, Μπουχαλάκη και Ραντζέλοβιτς. Η "μπλε" ομάδα αγωνίστηκε με τους Μπα, Ποντένσε, Σουντανί, Τσιμίκα, Ανδρούτσο, Ντουρμισάι και Σουρλή. Ενεργές ήταν οι δύο από τις τρεις ομάδες με την τρίτη να περιμένει στο άλλο μισό του γηπέδου να αμυνθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα