Η Ολλανδία στον τελικό μέσω VAR (video)

O ημιτελικός του Nations League είχε πορτοκαλί χρώμα, αλλά πριν φτάσουμε στο 3-1 επί των Άγγλων στην παράταση, χρειάστηκε το VAR, για να ακυρωθεί για χιλιοστά γκολ του Λίνγκαρντ στο 83' ως οφ σάιντ.

Μέτριο ματς έγινε στο πρώτο ημίχρονο με τους δύο προπονητές να μη ρισκάρουν. Η Αγγλία άφησε την μπάλα στους Ολλανδούς οι οποίοι έφταναν εύκολα μέχρι την περιοχή του Πίκφορντ, αλλά η τελική τους επιλογή ήταν κακή.

Το λάθος του Ντε Λιχτ στο μισάωρο,
έγραψε την ιστορία του πρώτου μέρους. Ο νεαρός Ολλανδός έκανε λάθος κοντρόλ και στη συνέχεια ανέτρεψε τον Ράσφορντ. Ο παθών έκανε το 0-1 και έστειλε την Αγγλία προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Το σουτ του Ντελφ και η κεφαλιά του Ντε Λιχτ στη συνέχεια, δε βρήκαν στόχο, για να μείνει το 0-1.

Καλύτερα ξεκίνησαν οι δύο αντίπαλοι στο δεύτερο ημίχρονο, χάνοντας από μία ευκαιρία σε ένα λεπτό. Στο 54' τόσο η κεφαλιά του Σάντσο όσο και η κόντρα που έβγαλε με τον Ντεπάι η Ολλανδία, είχαν απάντηση από τους δύο τερματοφύλακες.

Και πάλι οι Ολλανδοί είχαν την μπάλα στη συνέχεια, αλλά δεν είχαν τρόπο να απειλήσουν ουσιαστικά τον Πίκφορντ. Η στημένη μπάλα έδωσε τη λύση όμως. Στο 73' ο Ντε Λιχτ εξιλεώθηκε και με ωραία κεφαλιά μετά από κόρνερ ισοφάρισε.

Ο Φαν ντε Μπεκ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-1 από τη μικρή περιοχή. Η Αγγλία έκανε το 1-2 με τον Λίνγκαρντ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ με τη χρήση του VAR στο 83'.

Οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση, καθώς τόσο ο Λίνγκαρντ όσο και ο Ντεπάι στις καθυστερήσεις αστόχησαν από πλεονεκτική θέση.

Μόλις στο 7ο λεπτό της παράτασης η Ολλανδία βρήκε το πολύτιμο γκολ για το 2-1. Έστω κι αν ο Πικφορντ είπε και πάλι όχι στο πρώτο σουτ του Ντεπάι, ήρθε ο Πρόμες που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή να δώσει προβάδισμα στους Οράνιε, μετά το τραγικό λάθος του Στόουνς, και την παρέμβαση του Γουόκερ που έφερε τελικά το αυτογκόλ.

Η ομάδα του Κούμαν είχε άλλες δύο ευκαιρίες στο πρώτο μέρος της παράτασης, με τις κεφαλιές των Ντεπάι και Ντε Γιονγκ να μην βρίσκουν στόχο.

Το τελικό 3-1 έγινε από ένα ακόμη αγγλικό λάθος στο 114, με τον Πρόμες σε κενή εστία να επιτυγχάνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Ντε Γιόνγκ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρούν (68' Πρόμες), Μπέρβάιν, Ντεπάι, Μπάμπελ (68' Φαν ντε Μπεκ)

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Μπάρκλεϊ, Ράις(106' Άλι), Ντελφ(77' Χέντερσον), Σάντσο (61' Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (46' Κέιν), Στέρλινγκ.
Keywords
Τυχαία Θέματα