To Baldur's Gate 3 έρχεται επίσημα σε PC και Google Stadia

Τέτοια να ακούμε!

Το Baldur's Gate είναι πραγματικότητα! Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά την ιστορία των πρωτότυπων παιχνιδιών που ολοκληρώθηκαν στο expansion Throne of Bhaal, θα ξαναβρεθούμε σε μία από τις σημαντικότερες πόλεις στην ιστορία των RPGs. Και, σαν να μην ήταν αυτό αρκετά συναρπαστικό, το Baldur's Gate 3 αναπτύσσεται για το Google Stadia και το PC από την Larian Studios, τη βελγική ομάδα υπεύθυνη για το άκρως φιλόδοξο Divinity: Original

Sin 2.

Το μόνο που μπορούμε να δούμε για την ώρα είναι ένα CGI trailer, που αν και δεν μας δίνει πολλές πληροφορίες για το gameplay, μας παρουσιάζει ξεκάθαρα τα βασικά στοιχεία που θα παίξουν κύριο ρόλο στην ιστορία. Tους Mind Flayers και τα Nautiloids.

Ενώ το παιχνίδι βρίσκεται σε παραγωγή αρκετό καιρό, η Larian δεν είναι ακόμη σε θέση να μοιραστεί πάρα πολλά. "Είναι το μεγαλύτερο μας παιχνίδι", λέει ο CEO του studio, Swen Vincke, στο IGN. "Δεν είναι αυτό που περιμένετε να είναι. Θα είναι θεαματικό και μεγάλο. Πρόκειται να περιλαμβάνει πολλές δύσκολες αποφάσεις και αξέχαστους συντρόφους. Πρόκειται να είναι δύσκολο, πρόκειται να έχει πολλά συστήματα. Θα υπάρχουν πολλά πράγματα για να εξερευνήσετε και να εκμεταλλευτείτε. Επίσης, θα διαθέτει single-player και multi-player.

Θα είναι φαντασμαγορικό και μεγάλο.

Ενώ η Larian θέλει να ανατρέψει ό, τι περιμένουν οι παίκτες από ένα παιχνίδι που βρίσκεται στα χαρακτηριστικά παραδοσιακά λημέρια των Forgotten Realms, ο τίτλος θα παραμείνει πιστός στο lore του Dungeons & Dragons. "Οι Mind Flayers είναι μέρος των Forgotten Realms και στην πραγματικότητα εμφανίστηκαν στο προηγούμενο Baldur's Gate", λέει ο Vincke. "Αλλά πρόκειται να πάμε σε μέρη που ίσως δεν ήταν τόσο έντονα ορατά, όσο θα τα παρουσιάσουμε."

Για παράδειγμα, το τρέιλερ παρουσιάζει το ceremorphosis, τη διαδικασία κατά την οποία ένα παράσιτο μετατρέπει έναν host σε έναν Mind Flayer. Αυτή η αλλαγή υπάρχει ήδη στο lore, αλλά ποτέ δεν έχει περιγραφεί. Για το Baldur's Gate 3, ο Adam Smith, μπόρεσε να αποδόσει με τρομακτικές λεπτομέρειες, το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της καθημερινής αυτής διαδικασίας.

"Θα μάθετε πράγματα που οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν στο lore", υποσχέθηκε ο Vincke. "Θα δοθούν κάποιες απαντήσεις που δεν έχουν δοθεί ακόμα".

Αυτό είναι ένα παράδειγμα της πολύ αξιόπιστης σχέσης που η Larian έχει επιτύχει με την Wizards of the Coast, την εταιρεία που κατέχει το Dungeons & Dragons. "Είμαστε εντελώς ελεύθεροι [να κάνουμε ό,τι θέλουμε]", λέει ο Vincke. "Η συμφωνία είναι ότι σεβόμαστε το lore τους και ότι στηριζόμαστε στην 5η έκδοση D & D, διαφορετικά δεν θα το κάναμε. Θέλουν να φτιάξουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι που θα νίωθεις σαν να παίζεις Dungeons & Dragons στον υπολογιστή σου, μόνος ή με φίλους. Και έτσι θέλουμε να το κάνουμε. "

Έτσι, με την χρήση της 5ης έκδοσης, η τρίτη προσθήκη στη σειρά θα λαμβάνει χώρα 100 χρόνια μετά από τον προκάτοχό του.

Χρησιμοποιούμε κανόνες του Dungeons and Dragons αλλά η Larian είναι ο εγκέφαλος πίσω από το παιχνίδι.

Ενώ η ιστορία του Baldur's Gate 3 θα ξεκινήσει, πιθανότατα, περίπου το 1489 DR του ημερολογίου των Forgotten Realms, το ταξίδι της Larian στην πόλη άρχισε λίγο μετά την κυκλοφορία του Divinity: Original Sin το 2014. «Απευθύνθηκα στους Wizards για πρώτη φορά μετά το Original Sin. Είπαν πως είμαστε πολύ "πράσινοι". Αλλά μιλήσαμε εκτενώς για τις ιδέες μας και για τη φιλοσοφία μας. "

Ήταν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Divinity: Original Sin 2, όταν η Larian ήταν τελικά σε θέση να επιτύχει μια συμφωνία με την Wizards of the Coast. Η ομάδα κλήθηκε να παράσχει ένα design, το οποίο έφτιαξαν κατά τη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου. "Δεν ήταν πολύ καλό," λέει ο Vincke. "Και εκείνοι είπαν ότι δεν ήταν πολύ καλό. Είπαμε "Ξέρουμε ότι δεν είναι πολύ καλό, αλλά είμαστε λίγο απασχολημένοι τώρα", "

Όταν η Larian ήταν τελικά σε θέση να φτιάξει ένα σχέδιο για κάτι αντάξιο της ονομασίας Baldur's Gate, η Wizards of the Coast έδωσε στην ομάδα το OK. "Μας άφησαν να το κάνουμε. Έχουμε μεγάλη ελευθερία", λέει ο Vincke. "Και πάει πολύ καλά, τολμώ να πω."

Γιατί όμως να θέλει η Larian να φτιάξει ένα δικό της D&D παιχνίδι, όταν έχουν τη δική τους IP με το Divinity;

"Είναι κυριολεκτικά σαν να περπατάς σε ένα κατάστημα παιχνιδιών", λέει. "Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα για να διαλέξεις. Οι Wizards of the Coast δημιουργούν συστήματα και gameplay όλο αυτό το διάστημα. Είναι πραγματικά αναζωογονητικό να είσαι σε θέση να ξεκινήσουμε από αυτό και στη συνέχεια να δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε να λειτουργήσει πολύ καλά στο παιχνίδι."

Δεν θα το κυκλοφορήσουμε αν δεν γίνει το παιχνίδι που αξίζει να είναι.

Επιπλέον, ο Vincke λέει ότι το αδύνατο καθήκον να ακολουθήσει κανείς δύο από τα σημαντικότερα RPG στην ιστορία ήταν μια πραγματική γοητεία. "Είναι μια μεγάλη πρόκληση, έτσι; Είναι κάτι για την ομάδα, να εργαστεί και να αποδείξει. Αυτό το παιχνίδι αξίζει να είναι πραγματικά καλό. Πρέπει να είναι καλό. Διαφορετικά, δεν θα μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας πια! "

Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι fans δεν θα εξαγριωθούν, η Larian έχει υψηλές φιλοδοξίες για τα συστήματα τοτ Baldur's Gate 3. "Το επίπεδο αντιδραστικότητας στον κόσμο που θέλουμε είναι πολύ υψηλό, πολύ υψηλότερο από αυτό που είχαμε στο Divinity: Original Sin 2", εξηγεί ο Vincke. "Αυτό είναι κάτι το οποίο ήταν πρόκληση, αλλά νομίζω ότι το καταλάβαμε, γιατί έχουμε σημειώσει καλή πρόοδο"

Και αφού λοιπόν το παιχνίδι θα αργήσει ακόμα, γιατί ανακοινώθηκε τώρα; Λόγω παράδοσης. Και τα δύο Divinity της Larian είχαν χρηματοδοτηθεί από το κοινό και αναπτυχθεί με τη βοήθεια του community και αν και το Baldur's Gate 3 δε θα ακολουθήσει αυτήν την τακτική, η εταιρεία θέλει να συνεργαστεί με τους fans και γι'αυτό θα χρειαστεί χρόνος.

"Στην πραγματικότητα, η καμπάνια [για επιτραπέζια] που μόλις ανακοίνωσε η Wizards of the Coast ονομάζεται Baldur's Gate: Descent into Avernus, οπότε δεν είναι τυχαίο ότι λέγεται Baldur's Gate", σμπληρώνει ο Vincke. "Είναι ουσιαστικά ο προάγγελος του τι πρόκειται να συμβεί στα Forgotten Realms μέσα στο Baldur's Gate 3. Έτσι θα δείτε πολλές αναφορές εκεί. Θα είναι μια φοβερή περιπέτεια. "

H Μαριάντζελα (Angelgraph) είναι News Overlord στο Gaming Dep του IGN Greece. Όταν δεν γράφει ή δεν ασχολείται με τα social media του IGN, μπορείτε να τη βρείτε στο Facebook και το Twitter. Keep Gaming, Buddies!

IGN GreeceTo Nier: Automata ξεπερνά το milestone των 4 εκατομμυρίων πωλήσεωνSea of Solitude - Release Date TrailerBlaster Master Zero - Steam Announcement Trailer

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα