Οι φωνητικές εντολές επιστρέφουν στο Xbox One

Η Cortana αποκτάει νέα φίλη.

Η Microsoft ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Xbox Skill για συσκευές στις οποίες οι Alexa και Cortana λειτουργούν ως προσωπικοί βοηθοί, επαναφέροντας τις φωνητικές εντολές στο Xbox One.

Όπως ανακοινώθηκε στο Xbox

Wire, η εν λόγω δυνατότητα θα σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε και απενεργοποιήσετε την κονσόλα σας, να εκκινήσετε εφαρμογές και παιχνίδια, τον έλεγχο της έντασης, τη λήψη βίντεο και screenshots καθώς επίσης και την περιήγηση σας στο μενού.

Ένας από τους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς Halo, η Cortana δεν είναι τεχνικά γυναίκα. Είναι ένα AI με θηλυκή φωνή και εμφάνιση.

Αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες του παιχνιδιού. Έχει εμφανιστεί σε κάθε παιχνίδι Halo μέχρι σήμερα, εργάζεται ως ηθική πυξίδα για τον Master Chief, είναι αξιόπιστη σύντροφος και είναι σχεδόν ίση με τον Chief με κάθε δυνατό τρόπο.

Στο Halo 4 ωστόσο τα πράγματα αλλάζουν. Είναι δυσλειτουργική και βασίζεται στον Master Chief για τη διάσωσή της, πριν εξαφανιστεί τελείως. Είναι σίγουρα ένα συναισθηματικό ταξίδι, ειδικά καθώς νομίζουμε ότι στρεφόμαστε προς έναν ιδιαίτερα δύσκολο αποχαιρετισμό σε έναν από τους πιο εικονικούς θηλυκούς χαρακτήρες του παιχνιδιού.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι μπορεί να προσπεράσει και βήματα. Για παράδειγμα εάν δώσετε την εντολή για την εκκίνηση ενός παιχνιδιού όταν η κονσόλα σας είναι απενεργοποιημένη, η βοηθός σας θα ενεργοποιήσει το Xbox, θα σας συνδέσει στον λογαριασμό σας εκκινώντας, εν τέλει, το παιχνίδι.

Μέχρι στιγμής το The Skill είναι διαθέσιμο μόνο για τα μέλη του προγράμματος Xbox Insiders στις ΗΠΑ, με την ημερομηνία κυκλοφορίας στον υπόλοιπο κόσμο να παραμένει άγνωστο.

Ο Βασίλης Αλεπόπουλος είναι αρθρογράφος στο GR IGN και μπορείτε να τον κάνετε summon στο Twitter ή στο Facebook.

IGN Greece Το νέο 'πακέτο' του Xbox Adaptive Controller Αυτό το Πάσχα το Xbox One S επιστρέφει με μοναδικές προσφορές Νέο σύστημα Achievement του Xbox ίσως περιλαμβάνει Levels, Quests και Avatar Loot

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα