Διαθεσόπουλος: «Αποτέλεσμα δουλειάς οι επιτυχίες»

Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος υπογράμμισε πως οι πρόσφατες επιτυχίες του ελληνικού πόλο είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ αναφέρθηκε και στην εξαγγελία του γενικού γραμματέα αθλητισμού, Ιούλιου Συνοδινού, σύμφωνα με την οποία θα παραχωρηθεί το κολυμβητήριο στο ολυμπιακό αθλητικό χωριό, για την προπόνηση των εθνικών ομάδων. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο κολυμβητήριο του Ζαππείου, το οποίο χαρακτήρισε ως το
«φυσικό σπίτι του υγρού στίβου».

Χαρακτηριστικά, ο Διαθεσόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Οι πρόσφατες επιτυχίες, ερχόμενες να συμπληρώσουν το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό των γυναικών, το χρυσό στο Europa Cup γυναικών και τα δύο μετάλλια στους Μεσογειακούς (ασημένιο οι άνδρες, χάλκινο οι γυναίκες), είναι η συνέχεια στη σειρά των επιτυχιών της ελληνικής υδατοσφαίρισης τα τελευταία χρόνια. Φέτος ήταν μία μοναδική χρονιά, διότι το επίτευγμα των επτά μεταλλίων εθνικών ομάδων είναι δύσκολο να καταρριφθεί από οποιοδήποτε άθλημα».

Στη συνέχεια, δήλωσε: «Οι επιτυχίες αυτές δεν είναι περιστασιακές, είναι η συνέχεια πολλών μεταλλίων που έχουν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια και καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι πλέον μεταξύ των μεγαλύτερων δυνάμεων στον κόσμο στην υδατοσφαίριση. Κι αυτό δεν το λέω εγώ, αναγνωρίζεται απ' όλους τους ιθύνοντες της FINA και της LEN, είτε είναι διοικητικοί παράγοντες, είτε είναι τεχνικές επιτροπές, είτε ομοσπονδιακοί προπονητές άλλων χωρών, αλλά και από ξένους αθλητές. Όλα αυτά είναι προϊόν μίας συνολικής δουλειάς, που ξεκινά από τα σωματεία και τους προπονητές τους και ολοκληρώνεται στην ομοσπονδία, γιατί η προετοιμασία των εθνικών ομάδων είναι άλλου επιπέδου. Είναι μία δουλειά προγραμματισμένη, με στόχους και προοπτικές».

Ο Διαθεσίμος έστειλε στη συνέχεια σε όλους τους αθλητές τα συγχαρητήριά του: «Θέλω να συγχαρώ όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας που κατέκτησαν αυτά τα μετάλλια, όχι μόνο για αυτές τις τρεις ομάδες, αλλά και για τους άνδρες και τις γυναίκες. Επίσης συγχαρητήρια στους προπονητές και στους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά τους και βοηθάνε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Δημιουργούνται πολλές υποχρεώσεις από εδώ και πέρα, αλλά δυστυχώς οι συγκυρίες, τόσο οι υλικοτεχνικές, σε επίπεδο κολυμβητηρίων και υποδομών, όσο και οι οικονομικές, δεν θα μας δώσουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες αυτές προκλήσεις στον καλύτερο δυνατό βαθμό».

Και συμπλήρωσε: «Τα παιδιά αυτά είναι προϊόν μίας παραγωγικής διαδικασίας ετών, που ξεκινά από τις ηλικίες υποδομών (13-14 ετών). Δεν είναι παιδιά που ήρθαν ξαφνικά από τον ουρανό, ούτε τα... αγοράσαμε από κάποιο σούπερ μάρκετ. Είναι παιδιά μιας προπονητικής και προγραμματικής εξέλιξης που ολοκληρώνεται με αυτές τις επιτυχίες. Φυσικά, ο στόχος είναι όσα από αυτά μπορούν να είναι αύριο οι συνεχιστές των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών. Ήδη κάποιοι από αυτούς συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες. Ευελπιστώ ότι από αυτά τα παιδιά θα υπάρξει το υλικό εκείνο που θα κρατήσει ψηλά και σε επίπεδο ανδρών-γυναικών την ελληνική υδατοσφαίριση τα επόμενα χρόνια».

Σχετικά με το ενδεχόμενο απώλειας ορισμένων αθλητών, τόνισε: «Είναι ένα εύλογο ερώτημα και ενδεχομένως να συμβεί αυτό, αλλά πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά, που έχουν κουραστεί πάρα πολύ για να φτάσουν τόσο ψηλά, δεν θα απεμπολήσουν τους κόπους και τις θυσίες που έχουν κάνει από μικρή ηλικία. Εξάλλου, πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά εμφορούνται από μία άκρατη αγάπη για την υδατοσφαίριση. Όχι μόνο γιατί τους έδωσε τη χαρά να γευτούν επιτυχίες, να πάρουν και κάποια πριμ και να φτιάξουν κάποιες προοπτικές για τη μετέπειτα ζωή τους, αλλά γιατί το αγαπάνε και θέλουν να μείνουν στο άθλημα. Τώρα, αν οι συγκυρίες για το κάθε παιδί, είτε οικογενειακές είτε προσωπικές, είναι αλλιώτικες, αυτό δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς, ούτε μπορούμε να σταθούμε εμπόδιο στην εξέλιξη, την προοπτική και τον προγραμματισμό που θα έχει κάθε παιδί για την υπόλοιπη ζωή του. Το παρελθόν έχει αποδείξει ότι ως επί το πλείστον τα παιδιά που έχουν φέρει επιτυχίες όλα αυτά τα χρόνια έμειναν κοντά στο άθλημα και πολλά από αυτά προωθήθηκαν στις μεγάλες εθνικές ομάδες».

Επίσης, τόνισε για το κολυμβητήριο στο Ολυμπιακό Χωριό: «Αυτό που με προβληματίζει προσωπικά, αλλά και γενικότερα την ομοσπονδία, είναι ότι πρόκειται για έναν μακρινό χώρο. Στο πόλο, για όσους το ξέρουν, η πλειονότητα των παιδιών και των σωματείων εκτείνεται σε μία ακτίνα από τον Πειραιά μέχρι τα νότια προάστια. Αντιλαμβάνεστε ότι, επειδή στις εθνικές ομάδες απαιτούνται τουλάχιστον δύο προπονήσεις την ημέρα για αρκετό χρονικό διάστημα, η μετακίνηση είναι χρονοβόρα, κουραστική και δαπανηρή».

Τέλος, δήλωσε για το κολυμβητήριο στο Ζάππειο: «Εγώ στέλνω το μήνυμα -και νομίζω ότι είναι στη σκέψη της πολιτικής ηγεσίας- ότι η καλύτερη λύση θα ήταν το Ζάππειο. Επιτέλους αυτό το... ρημαδιό, που είναι η ιστορία της ελληνικής κολύμβησης και της ελληνικής υδατοσφαίρισης, κάποτε να ξαναγίνει αυτό που ήταν και να δοθεί στην ομοσπονδία και στις εθνικές ομάδες για να συνεχίσουν το έργο τους. Το Ζάππειο είναι το φυσικό σπίτι του υγρού στίβου και προς τα εκεί πρέπει να κατευθυνθούν οι προσπάθειες όλων μας, Πολιτείας, Ολυμπιακής Επιτροπής και Ομοσπονδίας. Επί δεκαετίες εκεί υπήρχαν το κολύμπι, το πόλο και οι καταδύσεις, από εκεί ξεκίνησαν όλοι οι μεγάλοι αθλητές μας, όλοι αυτοί που λιθαράκι-λιθαράκι έχτισαν τις υποδομές, ώστε να φτάσουμε σήμερα σε αυτή την έξαρση των επιτυχιών. Δεν αιτούμαι να δοθεί στην ομοσπονδία. Ζητάω να φτιαχτεί, η Περιφέρεια έχει δείξει μία καλή διάθεση και έχει τα κονδύλια να το ανακατασκευάσει, και να δοθεί στις εθνικές ομάδες όλων των αθλημάτων της ΚΟΕ».
Keywords
Τυχαία Θέματα