Όχι όμως και ο Ολυμπιακός…

Από την ημέρα των προγραμματικών του δηλώσεων κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο Πέδρο Μαρτίνς είχε εκφράσει την βεβαιότητά του πως θα παρουσιάσει ένα σύνολο το οποίο θα παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Ήξερε καλά πως στο DNA του Ολυμπιακού ταιριάζει απόλυτα η επιθετική φιλοσοφία, η δημιουργία και όχι η καταστροφή εντός αγωνιστικού χώρου.

Λίγο πριν από το τέλος της σεζόν και δίχως να έχει κατακτηθεί κάποιος εγχώριος τίτλος, οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο
Μαρτίνς κατάφεραν να γεμίσουν ξανά το Καραϊσκάκη, γιατί πολύ απλά αρέσουν στο πάντα απαιτητικό κοινό τους. Ο κόσμος, με το αλάθητο αισθητήριό του, επιβράβευσε την ομάδα του, δημιουργώντας μία εορταστική ατμόσφαιρα στο ματς με την Ξάνθη, όπου επαναλαμβάνουμε δεν υπήρχε βαθμολογικό κίνητρο.

Τούτο είναι το μεγαλύτερο τρόπαιο για τους «Πειραιώτες». Διότι στα μέρη μας δεν είμαστε συνηθισμένοι σε ανάλογες καταστάσεις. Συνήθως, οι ομάδες που χάνουν τους τίτλους, χάνουν και τους οπαδούς τους καθώς πλησιάζει προς το τέλος τη σεζόν. Όχι, όμως, και ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς που παίζει άκρως ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Το Καραϊσκάκη έβγαλε ενέργεια το βράδυ της 14ης Απριλίου του 2019. Όλοι όσοι αποφάσισαν να επιβραβεύσουν την ομάδα του Πειραιά γεμίζοντας το φαληρικό γήπεδο, δημιούργησαν μία εικόνα αξέχαστη, γεμάτη έντονα συναισθήματα. Χωρίς καμία αμφιβολία, τούτο αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για το μέλλον. Αυτός ο Ολυμπιακός δημιουργεί προσδοκίες προκειμένου στην επόμενη σεζόν να καταφέρει να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου, δηλαδή ελκυστικό θέαμα με την επιστροφή στους τίτλους.

Και κάτι τελευταίο για το νέο μέλος του ρόστερ του Ολυμπιακού, τον μικρό Βασίλη. Παρακολούθησε από απόσταση αναπνοής -από τον πάγκο- την προθέρμανση μαζί με τον Κούτρη. Παρέα ήταν στην εξέδρα στη διάρκεια του ματς, ενώ στο τέλος κατέληξαν στα αποδυτήρια. Το χαμόγελό του και τα γεμάτα λάμψη μάτια του, μας υπενθύμισαν τη δύναμη του ποδοσφαίρου όταν το χρησιμοποιούμε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Keywords
Τυχαία Θέματα