Το... ξεκατίνιασμα της λέξης "εξυγίανση"!

Πατάς στο google τη λέξη "εξυγίανση" κι αμέσως βγαίνει το ακόλουθο αποτέλεσμα που δεν είναι δα και ακαταλαβίστικο για την πλειοψηφία όσων γνωρίζουν στοιχειωδώς τα ελληνικά.

"Η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του εξυγιαίνω (για οργάνωση, υπηρεσία ή ομαδική δραστηριότητα), επαναφορά σε καλή κατάσταση ή σε σωστή λειτουργία".

Κι εγώ ερωτώ τώρα την κα Φάτμα Σαμούρα της FIFA, τον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης των διεθνών ομοσπονδιών στην Ελλάδα,
Χέμπερτ Χούμπελ και τον συνομιλητή τους (σ.σ. σιγά την παρέμβαση στο "αυτοδιοίκητο") υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη:

-Τι λειτουργεί σωστά στην ΕΠΟ και στην Λίγκα;

-Τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα στην έκδοση αποφάσεων των Πειθαρχικών Επιτροπών;

-Τηρούνται οι νόμοι του κράτους για τα κωλύματα των παραγόντων;

-Υπάρχει Επιτροπή Δεοντολογίας και ποιος ο ρόλος της;

Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί σε δύο αγωνιστικές και η έφεση του ΟΦΗ σχετικά με την πρωτόδικη απόφαση για τον υποβιβασμό του λόγω mathc fixing στο περσινό παιχνίδι με τον Αιγινιακό είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.

Υπάρχουν πέντε ομάδες (ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη) που ενδιαφέρονται άμεσα για να τελεσιδικήσει το θέμα, αλλά η απόφαση θα βγει με την... αράδα των εν ενεργεία δικαστών που έφερε η "εξυγίανση" παρεμβαίνοντας στο αυτοδιοίκητο για να επιταχύνει την έκδοσή τους προκειμένου να μην αλλοιώνεται το πρωτάθλημα!

Το ίδιο ισχύει και για το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού που διεκόπη στο 0-1. Με αποτέλεσμα να μη γνωρίζει κανένας αν θα παιχτούν τα τελευταία 20 λεπτά ή θα κατακυρωθεί το ματς υπέρ του Ολυμπιακού!

Κι η βαθμολογία γράφει ΠΑΟΚ 74, Ολυμπιακός 66 (με ματς λιγότερο) με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μη μπορεί να χαρεί λίγο πιο νωρίς την κατάκτηση του τίτλου και ο Ολυμπιακός να μην ξέρει αν μπορεί (καθ΄ υπερβολή) να το... διεκδικήσει!

Από τη Λίγκα παραιτήθηκε ο πρόεδρος Ευάγγελος Μπαταγιάννης γιατί δεν μπόρεσε να διώξει τον καταδικασθέντα υπάλληλο του συνεταιρισμού Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου.

Και τώρα ο Βασίλης Γκαγκάτσης θα οργανώσει εντός της εβδομάδας τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου, που είναι αρκετά πιθανό να είναι ο γιος του Μάκης.

Κι ας προσποιείται ο Χούμπελ ότι θα έπρεπε να τον έχει αποπέμψει ήδη η Λίγκα και αν όχι αυτή, να έχει ενεργήσει η ΕΠΟ ως υπέρτατη ποδοσφαιρική αρχή.

Λες και δεν μπορεί να το κάνει ο Γ.Γ.Α. Ιούλιος Συναδινός με μια απλή διαπιστωτική πράξη, σύμφωνα με το νόμο.

Αλλά κι αν ο Γ.Γ.Α. δεν έχει την αναγκαία ενημέρωση, γιατί του... διέφυγε, μπορεί να επέμβει με μια απλή καταγγελία η Επιτροπή Δεοντολογίας. Η οποία αν ασχοληθεί, θα πρέπει να εγκαλέσει και την ίδια την ΕΠΟ που κάνει τα στραβά μάτια για μια υπόθεση (βλέπε κάρτα υγείας) που την έχει ζημιώσει 12 εκ ευρώ.

Κι έχεις τη Σαμούρα να στέλνει επιστολές (επισημαίνοντας διαρκώς τι ΔΕΝ κάνει η ΕΠΟ) και τον Χούμπελ να απειλεί με Grexit όταν ο ίδιος βιώνει καθημερινά πράγματα και καταστάσεις που στην έως τώρα ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο έχει συναντήσει ΜΟΝΟ στην Ελλάδα.

Ρε, σεις άντε να... εξυγιανθείτε όλοι μαζί, μπας και βρούμε την υγειά μας!
Keywords
Τυχαία Θέματα