Ο «Τσάτσο» Ροδρίγεθ, το μούσι και το NBA

Ο Τσάτσο Ροδρίγεθ μιλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Liga Endesa για την καριέρα του, την εμπειρία του στο ΝΒΑ και το μέλλον του στην ΤΣΣΚΑ. Διαβάστε μερικές από τις ατάκες του Ισπανού σούπερ σταρ.

Για όλα μίλησε ο Σέρχιο Ροδρίγεθ στο www.acb.com , τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Liga
Endesa. Από τα παιδικά του χρόνια στο Σαν Κριστομπάλ στα Κανάρια Νησιά, την Εστουδιάντες, το πέρασμα από το NBA στα 20 του χρόνια, τα χρόνια της καταξίωσης και αυτά της ωριμότητας. Παρακάτω είναι κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα:

- «Η εξέλιξη μου ήταν πολύ γρήγορη. Τρία χρόνια πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2006 αγωνιζόμουν σε ένα άσημο τουρνουά νέων. Από τις μικρές κατηγορίες στην ACB και από εκεί το ντεμπούτο στην εθνική ομάδα, μετά η οπισθοδρόμηση αλλά και το όνειρο του NBA, παίζοντας απέναντι σε Σακίλ, Τζέισον Γουίλιαμς, Κέβιν Γκαρνέτ, Άλεν Άιβερσον, παίκτες που ονειρεύεσαι όταν είσαι μικρός. Έμαθα πολλά από αυτή την εμπειρία, έμαθα τι χρειάζεται να κάνω για να βελτιωθώ. Χωρίς εκείνα τα χρόνια, νομίζω ότι θα ήταν δύσκολο να πετύχω τη σταθερότητα που είχα αργότερα».

- Υπάρχουν σημεία καμπής στις ζωές όλων μας. Το δικό μου ήταν η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Ήταν σκληρό για μένα που δεν ήμουν στην ομάδα του Πεκίνου, γιατί κάθε αθλητής θέλει να πάει στους Ολυμπιακούς αγώνες, είναι κάτι που ονειρεύεσαι από παιδί. Το αργυρό μετάλλιο στο Λονδίνο και η συμμετοχή μου στον τελικό απέναντι στις Η.Π.Α. ήταν κάτι που περίμενα για τέσσερα χρόνια μετά το Πεκίνο. Ήταν κάτι που μου έδωσε σημαντική αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια.

- Η γενειάδα ξεκίνησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο. Ξεκίνησα να αφήνω μακριά μαλλιά και μούσια, τα πράγματα πήγαιναν καλά και συνέχισαν ακόμα καλύτερα. Η ομάδα πήγαινε καλά, ένιωθα ευτυχισμένος και το μούσι…μάκραινε. Ταυτόχρονα η Ρεάλ Μαδρίτης πάλευε για τους τίτλους. Θυμάμαι την εποχή με χαρά και από αυτήν έχω κρατήσει… τη γενειάδα!

- Προσπαθώ να απολαμβάνω κάθε στιγμή και νιώθω προνομιούχος που έχω καταφέρει να ζήσω τις εμπειρίες που έχω ζήσει. Πέρασα φανταστικά στην Εστουδιάντες, έπαιξα με τα είδωλα μου στα 20 μου χρόνια στο NBA, η περίοδος στη Μαδρίτη και οι τίτλοι εκεί ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Πήγα ξανά στο NBA και τώρα δοκίμασα μια τελείως διαφορετική κατάσταση στην ΤΣΣΚΑ. Ήθελα να ζήσω σε μια μεγάλη ομάδα εκτός Ισπανίας και να δω την εξέλιξη μου σε μια κατάσταση που δεν είναι πάντα εύκολη».

Πηγή: acb.com
Keywords
Τυχαία Θέματα