O Μαρτίνεθ επιστρέφει στη «Φοντέτα»

Ιδιαίτερης συναισθηματικής αξίας είναι για τον Πέδρο Μαρτίνεθ η 25η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο προπονητής της Μπασκόνια θα επιστρέψει για πρώτη φορά στη «Φοντέτα», την έδρα της Βαλένθια, ομάδα την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας πριν 9 μήνες.

Πολλά φρύδια σηκώθηκαν έκπληκτα όταν ανακοινώθηκε ότι ο αρχιτέκτονας μίας από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στο ισπανικό μπάσκετ, ο Πέδρο Μαρτίνεθ, δεν θα συνέχιζε στο τιμόνι της Βαλένθια. Επαρκείς εξηγήσεις δεν δόθηκαν από καμία πλευρά, με τη διοίκηση των «νυχτερίδων» να επιλέγει τον Τσους Βιδορέτα για να τον διαδεχτεί στην
άκρη του πάγκου.

Ο Μαρτίνεθ δεν έμεινε πολύ καιρό χωρίς δουλειά. Μετά το καταστροφικό πείραμα με τον Πάμπλο Πριχιόνι (0-4 στο ξεκίνημα της Ευρωλίγκας), η Μπασκόνια ήταν σε αναζήτηση προπονητή. Η συμφωνία ήρθε γρήγορα και η δουλειά του Μαρτίνεθ δεν άργησε να φανεί. Από ομάδα που προκαλούσε θλίψη, έγινε και πάλι το αξιοσέβαστο γκρουπ που μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, ειδικά στη Βιτόρια.

Επί εποχής Μαρτίνεθ η Μπασκόνια έχει ρεκόρ 11 νικών και 9 ηττών στην Ευρωλίγκα (11-13 συνολικά) και διατηρεί βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στα πλέι-οφς, αφού είναι μόλις μία νίκη πίσω από την 8η Μακάμπι. Την προσεχή 25η αγωνιστική ο 56χρονος τεχνικός θα βρεθεί για πρώτη φορά στο γήπεδο στο οποίο πριν 9 μήνες πανηγύρισε το πρωτάθλημα Ισπανίας και αναμένεται να αποθεωθεί από το κοινό της «Φοντέτα». Βλέπετε, Μπασκόνια και Βαλένθια έχουν μεν αναμετρηθεί φέτος στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό συνέβη στη Βιτόρια στις 7 Ιανουαρίου, με τους Βάσκους να επικρατούν με σκορ 78-74 (Γκρέιντζερ 20 – Τόμας 15).

Με τη Βαλένθια να μην έχει ελπίδες πρόκρισης, η Μπασκόνια θα προσπαθήσει να πάρει μια πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη (Πέμπτη 9/3, 21:30).
Keywords
Τυχαία Θέματα