Ο θρυλικός «Φόντακας» κι η ΑΕΚ

Η ευχέρεια που είχε ο Γιώργος Σιδέρης να…πικραίνει τους αντίπαλους τερματοφύλακες, ήταν φυσιολογικό να έχει άμεση επίδραση και στους αγώνες της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Ο γεννημένος τον Απρίλιο του 1938 επιθετικός, βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα των αρχισκόρερ της συγκεκριμένης κόντρας, με 9 γκολ.

Μάλιστα το πρώτο γκολ
του, το είχε πετύχει το Μάιο του 1963 στο «Νίκος Γκούμας» νικώντας τον Στέλιο Σεραφείδη στην ισοπαλία που πήρε ο Ολυμπιακός με 2-2, μολονότι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0.

Την επόμενη σεζόν τα πήγε ακόμη καλύτερα, καθώς χάρη στα δύο γκολ του οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με 2-0 από την έδρα της ΑΕΚ, ενώ στο εντυπωσιακό 3-3 της σεζόν 1964/65 είχε τον τελευταίο λόγο, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ δίνοντας το βαθμό της ισοπαλίας στην τότε ομάδα του Μάρτον Μπούκοβι.

Η αγωνιστική περίοδος 1968/69 ήταν η πιο αποδοτική του Σιδέρη στο ελληνικό πρωτάθλημα, αφού πέτυχε 35 γκολ, διεκδικώντας μέχρι τέλους το «Χρυσό Παπούτσι» (τελικώς ο Βούλγαρος, Πέταρ Ζέκοφ της ΤΣΣΚΑ Σόφιας τον ξεπέρασε με 36). Το ένα από εκείνα τα 35 γκολ το πέτυχε στην έδρα της ΑΕΚ, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του, ενώ νωρίτερα μέσα στη σεζόν είχε πετύχει κι άλλα δύο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-3.

Ο Γιώργος Σιδέρης έφτασε στο γκολ νούμερο 9 απέναντι στην «Ένωση» στο…σπίτι του, βάζοντας την υπογραφή του με πέναλτι στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-1 το Σεπτέμβριο του 1969.
Keywords
Τυχαία Θέματα