Ο θάνατος σου, η ζωή μου!

Η ΑΕΛ του Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο ελληνικό πρωτάθλημα επικρατώντας του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης 3-0. Αυτογκολ από τον Γκίνο και δύο τέρματα του Νούνιτς για το τελικό σκορ. Με δέκα παίκτες ολοκήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι μετά την αποβολή του Στάθη στο 50ο λεπτό.

Πως έπαιξαν

Ο Φέστα αγωνίστηκε με τους Κρίστινισον κάτω από τα δοκάρια, Γιακιμόφσκι, Γκοίκοβιτς, Ζίζιτς, Καρανίκα στην άμυνα, Σεσέροβιτς και Φατιον αμυντικά χαφ,
Μιλοσάβλιεβιτς στον άξονα, Ντέλετιτς αριστερά, Μπαργκάν αριστερά και στην κορυφή ο Νούνιτς.

Ο Απόλλωνας ξεκίνησε με τον Χουάντερσον στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα με τους Κύργια, Λούκιτς και Τζανετόπουλο, Στάθη και Ναδάλες να παίζουν τις πτέρυγες. Εσωτερικά χαφ τους Γκίνο, Κοντοέ και Κονέ, ενώ Βάρκας και Μπετινέλι ήταν προωθημένοι.

Γκολ από τα αποδυτήρια!

Κλισέ τίτλος, αλλα αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, καθώς η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο πέμπτο λεπτό με το αυτογκολ του Γκίνο. Ο Κενάν Μπαργκάν εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα έφτασε στην περιοχή και υπό την πίεση του Φατιόν, ο Γκίνο έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του, αιφνιδιάζοντας τον Χουάντερσον.

Ο Απόλλωνας με κορυφαίους τους Μπετινέλι και Κονέ, προσπάθησε να αντιδράσει αλλά χωρίς να δημιουργήσει κάποια καλή στιγμή. Η ΑΕΛ ανέβασε στροφές στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου και έχασε σημαντικές ευκαιρίες. Μπαργκάν, Φατιόν και Νούνιτς δεν κατάφεραν να πετύχουν το δεύτερο γκολ που θα έκανε πιο εύκολο το έργο των «βυσσινί» λίγο νωρίτερα.

Η αποβολή καθόρισε το ρυθμό

Στο 50ο λεπτό ο Γιάννης Στάθης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα της φανέλας του Μπαργκάν και κάπου εκεί έσβησαν τα σχέδια του Απόλλωνα για επιστροφή στο ματς. Στο 63’ ο Μιλοσάβλιεβτς χόρεψε την άμυνα των φιλοξενούμενων και έδωσε έτοιμο γκολ στον Νούνιτς για το 2-0. Ήταν το τέταρτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Σλοβένο επιθετικό.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Εμανουέλ Κονέ, ένας από τους πιο ποιοτικούς παίκτες του Απόλλωνα αποχώρησε λόγω τραυματισμού, για να πάρει τη θέση του ο Θωμάς Ναζλίδης στην πρώτη εμφάνιση του με την «ελαφρά ταξιαρχία». Το ματς συνέχισε να έχει το ίδιο πρόσωπο με την ΑΕΛ να ψάχνει το γκολ ανανεωμένη με την είσοδο του Πίτι στο ματς (πήρε τη θέση του διακριθέντα Σεσέροβιτς ο οποίος επίσης έκανε ντεμπούτο). Το 3-0 ήρθε στο 77’ όταν ο Νούνιτς από κοντά εκτέλεσε τον Χουάντερσον, ο οποίος πρώτα είχε σταματήσει το σουτ του Ντέλετιτς. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ έστρωσε την μπάλα στον Σλοβένο για το δεύτερο γκολ του στο ματς και πέμπτο στο πρωτάθλημα!

Ο Χουάντερσον μέχρι το φινάλε του ματς επενέβη σε δύο καλές προσπάθειες από Μιλοσάβλιεβιτς και Σικάβκα κρατώντας το 3-0, σε ένα ανοικτό ματς που πλέον δεν είχε πολλά να προσφέρει.

Στο 86ο λεπτό ο Βαγγέλης Νούσιος πέρασε στο ματς στη θέση του σκόρερ Νούνιτς, πραγαμτοποιώντας το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα σε ηλικία 20 ετών.

Την επόμενη αγωνιστική η ΑΕΛ των 18 βαθμών υποδέχεται τον Άρη, ενώ ο Απόλλωνας τον Λεβαδειακό, σε ένα πολύ κρίσιμο ματς και για τις δύο ομάδες.

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μπαργκάν (Σικάβκα 61'), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόβσκι, Ζίζιτς, Καρανίκας, Σεσέροβιτς (Πίτι 74'), Νούνιτς (Νούσιος 86'), Γκόικοβιτς, Φατιόν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Γκίνο (Ντούρσο 54'), Μπεντινέλι (Τριάδης 70'), Κονέ (Ναζλίδης 64'), Κοντοές, Βάρκας, Κύργιας.

Κίτρινες: Στάθης (31'), Βάρκας (40'), Σεσέροβιτς (69')
Κόκκινη: Στάθης (50')
Keywords
Τυχαία Θέματα