Ο Στρέζος κράτησε "όρθιο" τον ΟΦΗ (video)

Χωρίς νίκη για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στο πρωτάθλημα η ΑΕΛ, η οποία έφερε για πρώτη φορά ισοπαλία φέτος. Χωρίς «διπλό» για 15ο διαδοχικό παιχνίδι στη μεγάλη κατηγορία ο ΟΦΗ, ο οποίος φέτος σε πέντε εκτός έδρας ματς έχει τρεις ισοπαλίες.

Τα πλάνα των δύο προπονητών:
Με έξι αλλαγές παρέταξε την ΑΕΛ ο Τζιανλούκα Φέστα, ο οποίος όμως παρακολούθησε τον αγώνα από την εξέδρα λόγω τιμωρίας. Καρανίκας,
Κούνιτς, Ζίζιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Γρομητσάρης και Ακόστα επέστρεψαν στην ενδεκάδα των «Βυσσινί», οι οποίοι ξεκίνησαν το ματς με 3-4-1-2. Ακριβώς ίδια ενδεκάδα του ΟΦΗ με το νικηφόρο 1-0 επί του Ολυμπιακού για τον Νίκο Παπαδόπουλο, ο οποίος παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Στον πάγκο της ΑΕΛ κάθισε ο Γιώργος Φουσέκης.

Ισορροπημένο Α’ ημίχρονο, πλήγμα με Βουό
Χωρίς να υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία από τις δύο ομάδες εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο, το οποίο ήταν ισορροπημένο. Στο 3’ μια κεφαλιά του Μόρα κατέληξε στα χέρια του Στρέζου, ενώ στο 9’ απείλησε με τον ίδιο τρόπο ο Κυριακίδης, ο οποίος είδε τη μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Κρίστινσον.

Μετά από 15 λεπτά αγώνα, η ΑΕΛ άλλαξε την διάταξή της και συνέχισε με 4-2-3-1 (Καρανίκας, Ζίζιτς, Μόρας, Γρομητσάρης - Μιλοσάβλιεβιτς, Φατιόν - Ντέλετιτς, Πίτι, Ακόστα – Κούνιτς).

Δύο καλές ευκαιρίες για την ΑΕΛ στο 20’ με τον Κούνιτς να πετάγεται προς τη μπάλα μετά από γύρισμα του Καρανίκα, όμως βρήκε αέρα, ενώ στο 23’ από το επικίνδυνο γύρισμα του Ντέλετιτς, ο Πίτι βρήκε άσχημα τη μπάλα.

Στο 28', φάουλ του Πλατέλλα, σουτ στην κίνηση του Βουό από το ύψος του πέναλτι, μπλόκαρε ο Κρίστινσον, με τον επιθετικό του ΟΦΗ δέκα λεπτά αργότερα να στέκεται άτυχος σε μαρκάρισμα του Μόρα. Ο Ιβοριανός είδε τον αριστερό αστράγαλό του να πρήζεται και να μην μπορεί να συνεχίσει στο ματς με τον Αραβίδη να περνάει στη θέση του στο 40’ .

Από τους ανθρώπους του ΟΦΗ εκφράζονταν φόβοι για κάταγμα στον έξω σφυρό της αριστερής ποδοκνημικής του Πατρίκ Βουό, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Λάρισας για να υποβληθεί σε ακτινογραφία και να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ντέλετιτς ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κοροβέση με τον κύριο Παπαπέτρου να μην καταλογίζει κάτι.

Η συγκεκριμένη φάση προκάλεσε και την αντίδραση της ΑΕΛ, η οποία στο ημίχρονο εξέδωσε την συγκεκριμένη ανακοίνωση: "Κύριε Βαρούχα, Πρόεδρε των διαιτητών Αθηνών, μέχρι τώρα έχουμε ένα πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής σου, ο γιος του γνωστού Παπαπέτρου που έχει δώσει πρωταθλήματα και πρωταθλήματα στην παράγκα κι ένα οφσάιντ που ο παίκτης μας είναι δέκα μέτρα πίσω από τον επόπτη Μπουξμπάουμ Ανατολικής Αττικής, τον εκλεκτό του Θωμά και του Γιαρένη!" αναφέρει η ανακοινωση της ΑΕΛ για την διαιτησία του Παπαπέτρου».

Φουριόζα η ΑΕΛ, της έλειψε το γκολ

Η ΑΕΛ μπήκε δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο χάνοντας τρεις σημαντικές ευκαιρίες σε διάστημα τεσσάρων λεπτών.

Στο 50’ η κεφαλιά του Κούνιτς πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στρέζου, στο 52’ ίδια κατάληξη είχε το σουτ του Φατιόν και στο 53’ η κεφαλιά του Πίτι πέρασε και αυτή δίπλα από το δεξί δοκάρια του γκολκίπερ του ΟΦΗ.

Σε παθητικό ρόλο η Κρητική ομάδα στο πρώτο 20λεπτο του Β’ ημιχρόνου, αφού δεν είχε αντίδοτο στην πίεση των γηπεδούχων. Στο 63' νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ, όταν από λάθος του Μιχόγεβιτς, ο Πίτι τσίμπησε την μπάλα για τον Κούνιτς.

Ο Βόσνιος επιθετικός καθυστέρησε στην εκτέλεση και έδωσε την ευκαιρία στον Ποτουρίδη να βάλει την κόντρα και να αποσοβήσει το γκολ. Με τη συγκεκριμένη ευκαιρία εκτονώθηκε και η πίεση προς την εστία του Στρέζου, τη στιγμή που οι παίκτες του ΟΦΗ αδυνατούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την άμυνα της ΑΕΛ.
Πέντε λεπτά πριν τα 90’, τεράστια απόκρουση του Στρέζου σε φάουλ του Πίτι, με την μπάλα να αλλάζει πορεία μετά από κόντρα στο τείχος των παικτών του ΟΦΗ και τον Φατιόν να μην προλαβαίνει το Κοροβέση, ο οποίος παραχώρησε κόρνερ.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με σημαντική ευκαιρία για τον ΟΦΗ να ανοίξει το σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σε σουτ του Πλατέλλα έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει πάνω από την εστία του Κρίστινσον.

Οι ενδεκάδες:

ΑΕΛ (3-4-1-2) : Κρίστινσον - Ζίζιτς, Μόρας, Γρομητσάρης - Καρανίκας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Ακόστα (86’ Χούμπσεφ) - Πίτι – Κούνιτς (72’ Μπαργκάν), Ντέλετιτς.

ΟΦΗ (4-2-3-1): Στρέζος, Αργυρόπουλος, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης - Μεγιάδο, Νάστος (61’ Παπάζογλου) - Κυριακίδης, Πλατέλλας, Κουτσιανικούλης (72’ Ντίνας) – Βουό (40’ Αραβίδης).
Keywords
Τυχαία Θέματα