Ο Πλατανιάς «κοίταξε» στα μάτια τον ΟΦΗ

Όσοι περίμεναν ότι ο ΟΦΗ θα περάσει ένα εύκολο βράδυ, εξεπλάγησαν από την εξαιρετική αγωνιστική εικόνα του Πλατανιά. Σε ένα σχετικά μοιρασμένο παιχνίδι οι δύο ομάδες έμειναν στο «στείρο» 0-0 και τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς της Τετάρτης στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Η ομάδα του Γιάννη Τάτση απέδειξε ότι δικαίως έφτασε μέχρι το μπαράζ και κράτησε σε άλλο ένα ματς το εντός έδρας αήττητο (11 νίκες – 5 ισοπαλίες). Η ομάδα του Βέρα πρέπει να παίξει καλύτερα στο δεύτερο ματς, αν θέλει να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο.

Στο
ξεκίνημα του παιχνιδιού ο ΟΦΗ μπήκε «μουδιασμένα» και οι παίκτες του Πλατανιά, καλύτερα οργανωμένοι, απείλησαν μόλις στο 6ο λεπτό όταν ο Λουκίνας βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Μπιανκόνι, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κόντραρε και κατέληξε στην αγκαλιά του Σωτηρίου.

Οι απουσίες του Ποτουρίδη - Μιχόγεβιτς έδειχναν πολύ σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία στην άμυνα για την ομάδα του Βέρα. Πάντως όσο περνούσε ο χρόνος ισορροπούσε το παιχνίδι, αλλά χρειάστηκε το 23ο λεπτό για να δημιουργήσει την πρώτη φάση στην αντίπαλη εστία, όταν το φάουλ του Ναμπί, βρήκε στο τείχος, και το 2ο σουτ που επιχείρησε ο Άγγλος πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Έξι λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ, δημιούργησε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Φερέιρα απέφυγε δύο αντιπάλους και πλάσαρε στην αριστερή γωνία, αλλά ο Βραζιλιάνος Γκοτ, έδιωξε εντυπωσιακά.

Η απάντηση του Πλατανιά, ήρθε στο 31΄αλλά το σουτ του Νίλι μέσα από την περιοχή, βρήκε σε καλή θέση τον Σωτηρίου που μπλόκαρε. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρω΄το ημίχρονο ανήκει στον ΟΦΗ, με τον Νέιρα να επιχειρεί το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι σε ετοιμότητα ο Γκοτ μπλόκαρε.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ προσεκτικές και με κύριο στόχο να μην δεχτούν γκολ. Η πρώτη φάση του 2ου ημιχρόνου, ανήκει στον ΟΦΗ, με τον Γιακουμάκη να μην προλαβαίνει τελευταία στιγμή να «τσιμπήσει» τη μπάλα μπροστά από τον Γκοτ.
Στο 70΄ είχαμε τριπλή ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ευκαιρία για τον Πλατανιά, σουτ του Παπανικολάου πάνω στον Κοροβέση, με τον Καραγκούν να σουτάρει, στη συνέχεια, ο Σωτηρίου να διώχνει και την μπάλα να βρίσκει το αριστερό του δοκάρι και τρίτο σουτ πάλι στα σώματα.

Η ομάδα του Χάιμε Βέρα δημιούργησε τις δύο καλύτερες στιγμές της με πανομοιότυπο τρόπο και με πρωταγωνιστή έναν αμυντικό. Τον Παπάζογλου.
Στο 77΄ μετά το κόρνερ που εκτέλεσε ο Ντίνας, ο Παπάζογλου επιχείρησε το πλασέ, αλλά έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σάντο και στο 84, πάλι από κόρνερ του Ντίνα, ο 30χρονος έπιασε την κεφαλιά που βρήκε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Γκοτ. Άτυχος ο έμπειρος παίκτης του ΟΦΗ.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν, Παπάζογλου, Γιαννούλης, Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Βαζ (75΄Ντινας), Ναμπί (75΄Νάστος), Φερέιρα (57΄Γιακουμάκης), Σασί
Πλατανιάς: Γκοτ, Τσαμούρης (90΄Πουρζιτίδης), Κόρτσταμ, Σαάντο, Ουές, Νίλι, Μπασέτι, Παπανικολάου, Ποζατζίδης (87΄Παπουτσογιαννόπουλος), Μπιανκόνι, Λουκίνας (65΄Καραγκούνης)
Keywords
Τυχαία Θέματα