Ο ΠΑΟΚ των ρεκόρ

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στους τίτλους μετά από 34 ολόκληρα χρόνια και το επίτευγμα αυτό είναι αρκετό για να κρατήσει "μεθυσμένους" από το νέκταρ της επιτυχίας άπαντες στον οργανισμό του ΠΑΟΚ και μάλιστα για πολύ καιρό. Ωστόσο οι μελανόλευκοι πέτυχαν κάποια σπουδαία ρεκόρ που θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα στην ιστορία του συλλόγου και θα καταγραφούν με χρυσά γράμματα.

Αήττητος με καλύτερα αποτελέσματα από το 1964

Με το πρωτάθλημα
στην τροπαιοθήκη από την προηγούμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ ήθελε να ολοκληρώσει το πρωτάθλημα χωρίς ήττα ώστε να ισοφαρίσει το "στοιχειωμένο" ρεκόρ του Παναθηναϊκού από το μακρινό 1964. Η ομάδα του Λουτσέσκου το κατάφερε και μάλιστα με καλύτερες επιδόσεις καθώς οι "πράσινοι" είχαν 24 νίκες και 6 ισοπαλίες, ενώ ο ΠΑΟΚ τελείωσε με 26 νίκες και 4 μόλις ισοπαλίες. Επίσης ουδέποτε είχε 26 νίκες σε μια σεζόν 30 αγωνιστικών. Ασφαλώς οι 80 βαθμοί είναι η μεγαλύτερη συγκομιδή της ιστορίας του.

Αήττητος με τους τρεις μεγάλους του κέντρου

Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά στην ιστορία του όχι μόνο δεν έχασε από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αλλά κατάφερε απέναντί τους πέντε νίκες και μία ισοπαλία, ξορκίζοντας την κακή παράδοση εντός λεκανοπεδίου.

Δε σταματάει να σκοράρει

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ σκοράρει ακατάπαυστα στα 35 τελευταία του παιχνίδια, σε ένα εντυπωσιακό ρεκόρ που κρατάει από το περσινό πρωτάθλημα και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να σταματήσει. Στα ίδια αυτά ματς έχει παραμείνει αήττητος, καθώς αγνοεί την ήττα από το περσινό πρωτάθλημα.

Το πιο ισχυρό "κάστρο" είναι η Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ πάντα είχε δυνατή έδρα αλλά πλέον την έχει κάνει κυριολεκτικά απόρθητη. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι στα τελευταία 29 εντός έδρας παιχνίδια είναι αήττητος, με 28 νίκες και μια ισοπαλία. Ρεκόρ που επίσης μπορεί να μεγαλώσει.

Πρώτη φορά αήττητος εκτός έδρας

Στο αήττητο πρωτάθλημα κρύβεται μια ακόμα σπουδαία επίδοση. Είναι αυτή που λέει ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του έμεινε αήττητος εκτός έδρας, γεγονός που φυσικά τον βοήθησε να φτάσει ως την τελική κατάκτηση του τίτλου. Για πρώτη φορά άλλωστε έκανε 12 νίκες μακριά από την Τούμπα σε πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών.

Και όλα τα παραπάνω είναι ρεκόρ που μπορούν να συνεχιστούν στο επόμενο πρωτάθλημα!
Keywords
Τυχαία Θέματα