Πετυχημένη πρόβα τελικού

Ο αγώνας με τον Λεβαδειακό μπορεί για τους περισσότερους να φαινόταν εύκολος (και ήταν), αλλά για την φετινή ΑΕΚ κανένας αγώνας δεν ήταν εύκολος. Μπορεί να τον έκαναν κατά τη διάρκεια οι παίκτες της, αλλά πριν τη σέντρα ποτέ δεν μπορούσες να ισχυριστείς ότι θα έχει εύκολο απόγευμα. Πιο πρόσφορο παράδειγμα ο αγώνας με την ΑΕΛ στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Όπως και να 'χει, στη Λιβαδειά
οι παίκτες του Χιμένεθ έδειξαν ότι ήθελαν και τους τρεις βαθμούς, αλλά και μια πειστική εμφάνιση για να γεμίσουν αυτοπεποίθηση ενόψει του τελικού. Η εξασφάλιση της 3ης θέσης προσφέρει το καλύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League της επόμενης περιόδου, όμως η πραγματικότητα για την ΑΕΚ είναι ο αγώνας του Σαββάτου. Ο τελικός με τον ΠΑΟΚ. Τρίτος στη σειρά για τους... “Δικέφαλους”.

Στην Ένωση ουδείς θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο νέας αποτυχίας και απώλειας τίτλου. Άπαντες έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα και ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα για να κατακτήσουν το Κύπελλο. Κάτι που αν γίνει θα σώσει τη χρονιά και θα προετοιμάσει την επόμενη με μεγαλύτερη ηρεμία. Σε όλους τους τομείς.

Μιλώντας με παίκτες της ΑΕΚ μετά τον αγώνα της Λιβαδειάς διαπίστωνες το πάθος και την θέληση για να φτάσουν στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Είναι κάτι ενθαρρυντικό αν μη τι άλλο. “Δεν αντέχει η ΑΕΚ να χάσει τρίτο σερί τελικό από τον ΠΑΟΚ” είπε μεταξύ άλλων ο Τάσος Μπακασέτας στις δηλώσεις του. Και αυτό αποδεικνύει πολλά για το πως αντιλαμβάνονται οι παίκτες της ΑΕΚ τον Σαββατιάτικο αγώνα.

Γνωρίζουν ότι έχουν την καλύτερη ευκαιρία της χρονιάς για να διαγράψουν όλα τα κακώς κείμενα που προηγήθηκαν. Θέλουν τη νίκη πρωτίστως για τους εαυτούς τους και τον εγωισμό τους και εν συνεχεία για να δώσουν χαρά στον κόσμο της ομάδας.

Το ματς με τον Λεβαδειακό ήταν μια καλή προπόνηση, μια πρόβα τελικού με θετικό πρόσημο. Η χρονιά κλείνει το Σάββατο. Το αν θα κλείσει με χαμόγελα και πανηγυρισμούς εξαρτάται αποκλειστικά από τους παίκτες της ΑΕΚ.

ΥΓ: Σημαντική η επιστροφή του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος μετά από σχεδόν δύο μήνες απουσίες βρέθηκε στο αρχικό σχήμα της ΑΕΚ και πρόσφερε έστω και με τον Λεβαδειακό ασφάλεια στα μετόπισθεν. Ο Ουκρανός πήρε χρόνο συμμετοχής, ανταπεξήλθε πολύ καλά και έδειξε έτοιμος για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ.

ΥΓ 2: Επτά μήνες αναμονής, με την ψυχολογία να μην είναι σύμμαχος, αλλά και καθημερινής σκληρής δουλειάς έφτασαν στο τέλος τους για τον Έλντερ Λόπες. Ο Πορτογάλος μπακ επέστρεψε δυνατός και υγιείς, έτοιμος να βοηθήσει και πάλι την ομάδα του. Αναμφίβολα πρόκειται για παίκτη που και βοήθησε στο παρελθόν και έδειξε πόσο σημαντικό γρανάζι είναι για την ομάδα του. Welcome back Helder.
Keywords
Τυχαία Θέματα