Ο ΠΑΟΚ πήρε το ντέρμπι των «μικρών»

Ένα γκολ του Πανίδη στο 14΄ αποφάσισε το ντέρμπι της Κ19 ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Καλύτεροι οι Θεσσαλονικείς στο πρώτο μέρος, πίεσε χωρίς αποτέλεσμα η «Ένωση» στη συνέχεια.

Το παιχνίδι ήταν γενικά ισορροπημένο και κρίθηκε τόσο στις λεπτομέρειες, όσο και στο δυναμικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στον αγώνα. Ο «δικέφαλος του
Βορρά» πήρα από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και σκόραρε στο 14ο λεπτό με τον Πανίδη, ο οποίος μπορεί να νικήθηκε σε πρώτο χρόνο από τον Θεοχάρη στο τετ α τετ, αλλά με την άμυνα να μην μπορεί να διώξει είδε δεύτερη ευκαιρία να του παρουσιάζεται και δεν την άφησε να πάει χαμένη σκοράροντας με προβολή.

Η ΑΕΚ είχε τις πρώτες της φάσεις στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, κατορθώνοντας να ισορροπήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο η «Ένωση» μπήκε πολύ δυνατά, πίεσε για 20 λεπτά για την ισοφάριση αλλά η αποβολή του Θεοχάρη στο 70΄ της χάλασε τα σχέδια. Ο νεαρός τερματοφύλακας ανέτρεψε τον Γαϊτανίδη και αποβλήθηκε.

Παίζοντας με παίκτη λιγότεροι οι γηπεδούχοι ήταν πολύ δύσκολο πλέον να απειλήσουν, εντούτοις έκαναν μια τελευταία προσπάθεια στο φινάλε , κυρίως με στημένες φάσεις. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ισοφάριση ήρθε στο 94΄, όταν από κόρνερ του Μαχαίρα ο Αρβανίτης έπιασε γυριστό, όμως ο Ταλιχμανίδης κράτησε το 0-1 με εντυπωσιακή ενστικτώδη επέμβαση.
Keywords
Τυχαία Θέματα