«Αποκάλυψη Τώρα»... 40 χρόνια μετά!

Το έπος του Φράνσις Φορντ Κόπολα συμπληρώνει 40 χρόνια από την πρώτη του προβολή και το επετειακό 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, παρουσιάζει το τελικό cut της εμβληματικής ταινίας, με την εντυπωσιακή ψηφιακή αποκατάσταση που πραγματοποίησε πρόσφατα ο δημιουργός του.

«Η «Αποκάλυψη, Τώρα!» δεν είναι μια ταινία για το

Βιετνάμ, είναι το Βιετνάμ...» - Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ο λοχαγός Γουίλαρντ (Μάρτιν Σιν) διεισδύει με μια άκατο και μια μικρή ομάδα ανδρών στα ενδότερα της ζούγκλας του Βιετνάμ, με αποστολή να βρει και να εξοντώσει τον συνταγματάρχη Κουρτζ (Μάρλον Μπράντο). Πρόκειται για έναν χαρισματικό αξιωματικό, ο οποίος όμως πλέον έχει παραφρονήσει και ενορχηστρώσει τον δικό του πόλεμο. Το ταξίδι αυτό, ωστόσο, θα πάρει διαστάσεις κατάβασης στην καρδιά του ερέβους.

Η ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα, βασίστηκε στο βιβλίο του Τζόζεφ Κόνραντ (Józef Teodor Konrad Korzeniowski), «Heart of Darkness» (Η Καρδιά του Σκότους) που εκδόθηκε το 1899 και προήλθε από την έμπνευση του συγγραφέα, μετά από ένα ταξίδι του στο Κονγκό, το 1890. Επίσης, αντλεί στοιχεία από το βιβλίο του Μάικλ Χερ, «Dispatches», αλλά και την σπουδαία ταινία του Βέρνερ Χέρτζογκ: «Αγκίρε, η Μάστιγα του Θεού» του 1972.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα