Ο Ντάστιν Χόφμαν μέσα από έξι αριστουργηματικές ερμηνείες του

Γεννημένος στις 8 Αυγούστου του 1937, στο Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ντάστιν Χόφμαν έχει βραβευτεί δύο φορές από την Ακαδημία Αμερικανικού Κινηματογράφου με το Όσκαρ Καλύτερης Ερμηνείας, ενώ έχει προταθεί πέντε ακόμη φορές. Με αφορμή τα γενέθλια του σπουδαίου ηθοποιού, παρουσιάζουμε έξι χαρισματικές ερμηνείες, μίας μοναδικής υποκριτικής ιδιοφυΐα της Έβδομης Τέχνης.

«Ο Πρωτάρης» (The Graduate - 1967)

του Μάικ Νίκολς

Η ιστορία της θρυλικής αυτής ταινίας του 1967, αφορά τη μύηση στον έρωτα ενός νέου άντρα - που μόλις αποφοίτησε από το κολέγιο - από μια μεγαλύτερή του γυναίκα. Μεγαλύτερη μεν αλλά που διατηρεί ακέραιη την ομορφιά και τη γοητεία της. Φυσικά, το «στόρι» του «Πρωτάρη» έχει και την ιδιαιτερότητά του, καθώς η κυρία που αποπλανεί τον Μπεν είναι σύζυγος του συνεταίρου του πατέρα του Μπεν και το χειρότερο, μητέρα της κοπέλας που ο Μπεν ερωτεύεται σταδιακά.

Υπό τους ήχους του «And here's to you, Mrs. Robinson, Jesus loves you more than you will know» από το θρυλικό κομμάτι των Σάιμον & Γκαρφάνκελ και μέσα στην επαναστατική έξαψη εκείνης της εποχής, ο Ντάστιν Χόφμαν έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς. Ενσαρκώνοντας ιδανικά τον ρόλο του αμφισβητία του συστήματος φοιτητή Μπέντζαμιν Μπράντοκ, ο οποίος "παρασύρεται" ερωτικά από την κυρία Ρόμπινσον που υποδύεται μοναδικά η Άνν Μπάνκροφτ.


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα