"Ο Μιλόγεβιτς παίζει τη θέση του..."

Ο ρεπόρτερ του Ερυθρού Αστέρα στη mozzartsport, Ντάριαν Νεντελίκοβιτς αναλύει στον Βασίλη Κωνσταντόπουλο το "Ερυθρος Αστέρας - Ολυμπιακός".

Ο Ντάριαν Νεντελίκοβιτς, από το 2006 ακολουθεί το ρεπορτάζ του Ερυθρού Αστέρα, με την ομάδα του Βελιγραδίου να βρίσκει σταδιακά ;το δρόμο για το Τσάμπιονς Λιγκ με τον Βλανταν Μιλόγεβιτς στο τιμόνι. Ο ρεπόρτερ του mozzartsport μίλησε στον Βασίλη Κωνσταντόπουλο για τη σπουδαία αναμέτρηση των δύο "αδερφών" συλλόγων για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ποια από τις δύο ομάδες θεωρείς φαβορί;

Κοιτάζοντας την ποιότητα των δύο
ομάδων, θεωρώ πως ο Ολυμπιακός είναι ελαφρώς πιο μπροστά από τον Ερυθρό Αστέρα. Τα αποτελέσματα δείχνουν πως ίσως είναι ο καλύτερος Ολυμπιακός των τελευταίων δέκα ετών. Από την άλλη πλευρά ο Ερυθρός Αστέρας με τον Μιλόγεβιτς είναι σπουδαίος στην έδρα του. Στο Βελιγράδι κέρδισε τη Σπάρτα Πράγας, την Κράσνονταρ, την Κολωνία και τη Λίβερπουλ. Στην εποχή του Μιλόγεβιτς έχουν μόνο δύο ήττες στο Βελιγράδι. Μια με την Άρσεναλ και με παίκτη λιγότερο και μια με την Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα αντιστάθηκε σε ομάδες όπως η Σάλτσμπουργκ και η Νάπολι.

Εσωτερικά σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Αστέρας;

Ο Ερυθρός Αστέρας βρίσκεται σε κρίση. Πέρασε την Κοπεγχάγη και τη Γιούνγκ Μπόις αλλά βασίστηκε στην άμυνα. Με τον Ολυμπιακό ο Μιλόγεβιτς πρέπει να πειραματιστεί περισσότερο. Η αλήθεια είναι πως ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει την καλύτερη σύνθεση αυτή τη στιγμή. Δεν είναι τόσο αποτελεσματικός όσο την πρώτη σεζόν του Μιλόγεβιτς. Οι φίλαθλοι ανυπομονούν για ένα καλό παιχνίδι εντός έδρας. Όπως εκείνα με την Κράσνονταρ και τη Λίβερπουλ. Τότε ο Αστέρας έπαιζε όπως ο Ολυμπιακός τώρα. Με εκπληκτικούς ακραίους και με επικίνδυνες αντεπιθέσεις.

Πόσο σημαντικό είναι το ματς για τον Αστέρα;

Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Ο Αστέρας πέτυχε τον βασικό του στόχο να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά είναι ένας μεγάλος σύλλογος και η πίεση είναι τεράστια. Μια νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό θα φέρει ευφορία και θα φέρει την ομάδα κοντά στο στόχο της τρίτης θέσης. Μια πιθανή ήττα θα φέρει περισσότερη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Μιλόγεβιτς και στις επιλογές του. Πάντα υπάρχει αυτό το χρέος προς τους οπαδούς. Ο Αστέρας ήταν πολύ κακός σε αυτό το ματς. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Τα αποτελέσματα λένε πως ο Μιλόγεβιτς είναι ο κορυφαίος προπονητής του 21ου αιώνα για την ομάδα. Δύο φορές έδωσε στην ομάδα πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μια στο Γιουρόπα Λιγκ. Τα αποτελέσματα κάλυψαν τις όποιες αδυναμίες. Οπότε ένα αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό είναι απόλυτα αναγκαίο!

Ποια είναι τα δυνατά αγωνιστικά στοιχεία του Αστέρα και ποιες οι αδυναμίες του;

Το πρόβλημα του Αστέρα είναι πως βασίζεται πολύ στον Μάρκο Μάριν. Όταν τον περιορίσει ο αντίπαλος, δημιουργούνται μεγάλα προβλήματα. Αν πιάσει καλή απόδοση, θα είναι πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Ο Μιχόγεβιτς δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Περιμένουμε πολλά από τον Ματέο Γκαρσία, που έπαιξε πέρυσι στον Άρη. Ήταν εκπληκτικός απέναντι στη Γιουνγκ Μπόις. Ο Φαν Λα Πάρα αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου. Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, αλλά όλοι πιστεύουμε πως είναι ένα σημαντικός ποδοσφαιριστής.

Πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν φορέσει τη φανέλα των δύο συλλογών. Ποιον ξεχωρίζεις;

Αν μιλάμε για επιρροή στο σύλλογο θα επιλέξω τον Ίλια Ίβιτς. Αγωνίστηκε τρεις σεζόν στο Μαρακανά, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο όπου υπήρχαν κυρώσεις για το σύλλογο. Και μάλιστα μετά από μια επική εποχή, όπου έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Ίβιτς ήταν σαν να παίζει μόνος του. Όλοι έλεγαν: "Ήταν στο σωστό μέρος, τη λάθος στιγμή". Είναι κρίμα που δεν αποκτήθηκε νωρίτερα από την ομάδα. Ο Μάρκο Πάντελιτς ήταν σημαντικός, αλλά αγωνίστηκε για λίγο στον Αστέρα. Είναι γέννημα θρέμμα του συλλόγου και είχε ιδιαίτερα αισθήματα για εκείνον. Έπαιξε σαν ζευγάρι με τον Ζίγκιτς. Ίσως το καλύτερο ντουέτο των τελευταίων ετών. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έφυγε όταν ήταν νέος, μετά βίας έκανε ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα. Ήταν τεράστιο ταλέντο που εξελίχθηκε σε θρύλο του Ολυμπιακού.

Ας μην ξεχνάμε τον Μίλος Σέστιτς. Ήταν απίθανος στις ντρίπλες και πολλά παιδιά εξαιτίας του, αγάπησαν τον Αστέρα. Στη Σερβία λέμε: "Έκανε τους αντιπάλους να μοιάζουν με σουβλάκια, που γυρίζουν γύρω από τον εαυτό τους"!
Keywords
Τυχαία Θέματα