Ο Μάρεϊ και οι άλλοι! (pics)

Ο Άντι Μάρεϊ ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την ενεργό δράση μετά το πέρας του φετινού Αυστραλιανού Όπεν, αφήνοντας λειψό το "Big-4" του τένις. Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Μάρεϊ έχουν αλληλοαναμετρηθεί πολλές φορές, δημιουργώντας τα τελευταία δέκα χρόνια ένα υπέρλαμπρο παλάτι αναμνήσεων για τους φίλους του αθλήματος. Πάμε να δούμε τι κατάφερε ο Βρετανός μέχρι στιγμής στην καριέρα του απέναντι στους υπόλοιπους τρεις μεγάλους της γενιάς του.

Vs Φέντερερ

Απέναντι στον Ελβετό
έχει έντεκα νίκες έναντι 14 ηττών, με την τελευταία τους αναμέτρηση να είναι εκεινη στα ημιτελικά του τουρνουά του Σινσινάτι το 2015, όταν ο Φέντερερ επικράτησε 2-0 σετ. Η τελευταία νίκη του Μάρεϊ ήταν το 2013 στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν με 3-2 σετ. Σε τελικούς γκραν σλαμ έχουν αναμετρηθεί δύο φορές, στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν το 2008, στο Αυστραλιανό του 2010 και στο Γούμπλεντον του 2012. Σε όλους τους μέιτζορ τελικούς επικράτησε ο Φέντερερ. Ωστόσο ο Μάρεϊ έχει να θυμάται τη μεγάλη νίκη στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 του Λονδίνου με αντίπαλο τον Ελβετό.

Vs Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ διατηρεί απόσταση δέκα νικών επί του Μάρεϊ. Η τελευταία αναμέτρηση τους ήταν ξεχωριστή! Ο Βρετανός κατάφερε να κερδίσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του τον Ισπανό σε χωμάτινη επιφάνεια στα ημιτελικά του Μάστερς της Μαδρίτης του 2016! Σε τελικό μέιτζορ τουρνουά δεν είχαν συναντηθεί ποτέ. Ο Μάρεϊ έχει να θυμάται την επικράτηση επί του Ναδάλ στον τελικό της Μαδρίτης το 2015, στην πρώτη νίκη επί του Ναδάλ σε χώμα στην καριέρα του. Μάλιστα ο Μάρεϊ έχει επιμέρους σκορ 3-1 επί του Ναδάλ σε νικηφόρους τελικούς έχοντας κατακτήσει εκείνους σε Μαδρίτη, Ρότερνταμ και Τόκιο με τον Ισπανό να έχει πανηγυρίσει επί του Μάρεϊ μόνο στο Ίντιαν Γουέλς.

Vs Τζόκοβιτς

Τεράστια είναι η διαφορά που χωρίζει Τζόκοβιτς και Μάρεϊ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις καριέρας. Ο Σέρβος προηγείται με 25 νίκες, έναντι μόνο έντεκα του Βρετανού. Ήταν ένα ζευγάρι που συνήθισε να τα λέει αρκετά σε τελικούς (ίσως και λόγω της κατάταξης τους στα ταμπλό) και μάλιστα οι τελευταίες τους επτά (!) αναμετρήσεις ήταν μόνο σε αγώνες που έκριναν τρόπαια! Σ' αυτούς τους τελικούς έντεκα νίκες μετράει ο Τζόκοβιτς και οκτώ ο Μάρεϊ. Σε γκραντ σλαμ κονταροχτυπήθηκαν στα US Open 2012 (Μάρεϊ), στο Αυστραλιανό Όπεν 2013 (Τζόκοβιτς), Γουίμπλεντον 2013 (Μάρεϊ), Αυστραλιανό 2015 (Τζόκοβιτς), Αυστραλιανό 2016 (Τζόκοβιτς), Ρολάν Γκαρός 2016 (Τζόκοβιτς).
Keywords
Τυχαία Θέματα