Ο “large” Ολυμπιακός και οι πεταμένοι βαθμοί (vids)

Ο Ολυμπιακός άφησε χθες στο Φάληρο δύο υπερπολύτιμους βαθμούς με αντίπαλο τον Άρη και πλέον πρέπει να πραγματοποιήσει μια ακόμα υπέρβαση για να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ. Οι “ερυθρόλευκοι” του Μίτσελ μπορεί να προηγήθηκαν 2-0, όμως το τελικό 2-2 τους άφησε αφενός “παγωμένους”, αφετέρου τρεις βαθμούς μακριά απ’ την κορυφή, την οποία πλέον μοιράζονται ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Οι Πειραιώτες θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικοί πλέον τις επόμενες αγωνιστικές για να καταφέρουν να επιστρέψουν μετά από καιρό στην πρώτη θέση.

Οι “ερυθρόλευκοι” χαρακτηρίζονται από ποδοσφαιρική αφέλεια τη φετινή σεζόν, καθώς έχουν… πετάξει αρκετούς βαθμούς στο καλάθι των αχρήστων σε παιχνίδια τα οποία είχαν φαινομενικά τον έλεγχο με βάση το σκορ. Ο “large” Ολυμπιακός έχει αλλάξει τρία πρόσωπα στον πάγκο, ωστόσο έζησε τη συγκεκριμένη ψυχρολουσία με Μαρτίνς, Κορμπεράν και Μίτσελ.

Το… οκτάκις εξαμαρτείν! (vids)

Η καλή ημέρα φαίνεται απ’ το πρωί και ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς της σεζόν απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League προηγήθηκε 0-1 με τον Φιλίπ Ζινκερνάγκελ και ισοφαρίστηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ του Ντολέβ Χαζίζα. Στον επαναληπτικό ο Ολυμπιακός συνετρίβη 0-4 στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Το τελευταίο ματς του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο του Ολυμπιακού ήταν αυτό με τον Άρη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 5η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League. Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν 0-1 με όμορφο γκολ του Μασούρα στο 15′, αλλά ηττήθηκαν με ανατροπή με σκόρερ τους Μαντσίνι στο 76′ και του Πάλμα στο 80′.

Ο Ολυμπιακός έδειξε αδυναμία να κρατήσει το σκορ υπέρ του σ’ ακόμα ένα ευρωπαϊκό ματς, αυτό με τη Φράιμπουργκ στις 27 Οκτωβρίου 2022 στο “Europa – Park Stadion”. Η ομάδα του Μίτσελ -πλέον- σκόραρε στο 17΄με τον Ελ Αραμπί, αλλά ισοφαρίστηκε στο 90+3′ με τον Λούκας Κούμπλερ!

Στην 11η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League o Παναθηναϊκός υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό, ως το απόλυτο φαβορί του κλασικού ντέρμπι. Η ομάδα του Μίτσελ έδειξε σιγουριά και σταθερότητα και μάλιστα έφτασε πρώτη σε γκολ στο 84′ με τον Πεπ Μπιέλ. Για ακόμα μια φορά οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να “κλειδώσουν” τη νίκη και στο 90+3′ ο Αντράζ Σπόραρ ισοφάρισε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού στη Stoiximan Super League, έφερε τους “ερυθρόλευκους” στα Ιωάννινα αντιμέτωπους με τον ΠΑΣ για τη 14η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν 0-2 στο ημίχρονο με όμορφα γκολ του Κώστα Φορτούνη (33′, 45′), ωστόσο ένα μπλακ άουτ στο δεύτερο ημίχρονο οδήγησε στο τελικό 2-2 (Παμλίδης 64′, Λιάσος 76′).

Η πιο ανώδυνη απώλεια του Ολυμπιακού σε… δικό του ματς ήταν εκείνη με τον Ατρόμητο στο δεύτερο ματς της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει 4-1 στο Φάληρο και το παιχνίδι στο Περιστέρι είχε περισσότερο “τυπικό” χαρακτήρα. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε στο 8′ με τον Τζοβάρα και ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα με γκολ του Σισέ (38′) και του Μαρσέλο (45+1′). Μάλιστα ξεχώρισαν και οι δύο πανηγυρισμοί. Ο Σισέ για το πάθος του και ο Μαρσέλο για το “Siu”! Η ομάδα του Μίτσελ δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη και ισοφαρίστηκε στο 51′ απ’ τον Κουτσόπουλο, ωστόσο πήρε την πρόκριση για τους “8” της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός δεν έμαθε απ’ τα λάθη του στο Περιστέρι και τιμωρήθηκε στη 19η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League. Ο Μπακαμπού άνοιξε το σκορ στο 54′, ωστόσο η ομάδα του Μίτσελ δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης στο 64′, σ’ ακόμα ένα ματς που φαινόταν δικό της.

Η απώλεια κόντρα στον Άρη στο 2-2 της Κυριακής (03/04) ήταν η όγδοη στη σεζόν σε παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε θετικά για τον Ολυμπιακό και ο Μίτσελ προφανώς δεν θέλει να δει ξανά το ίδιο σενάριο μέχρι το φινάλε της κούρσας σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα