Ο ίδιος κακός δαίμονας...

Ακόμα και με 11 πόντους προηγήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, που κρατούσε διψήφιο προβάδισμα και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου (52-62). Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, οι Γερμανοί έκαναν επιμέρους 15-5, με τους Χάκετ, Ράιτ και Ρούμπιτ να κάνουν τη διαφορά για την ομάδα του Τρινκέρι.

Διαβάστε το περιοδικού Super Euroleague

Οι ερυθρόλευκοι είχαν την τύχη
στα χέρια τους πάντως, αφού είχαν την τελευταία επίθεση με 10’’ στο χρονόμετρο, ωστόσο η κακή απόφαση του Σπανούλη, ανάγκασε τον Ρόμπερτς σε «σκοτωμένο» τρίποντο.

Το ματς

Ο Ράιτ πέτυχε τους πρώτους 9 πόντους για την Μπάμπεργκ που ήλεγχε το ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να ακουμπά την μπάλα στα σίγουρα χέρια του Πρίντεζη και τον Ρόμπερτς να δίνει βοήθειες για το 15-14 του 10’. Το καλύτερο δεκάλεπτο για τους φιλοξενούμενους ήταν με διαφορά το δεύτερο, αφού όλα δούλεψαν «ρολόι» σε αυτό το διάστημα για τους ίδιους. Ο Γουίλτζερ ήταν η ευχάριστη έκπληξη αφού με δύο τρίποντα τιμώρησε την άμυνα της Μπάμπεργκ, ενώ ο «βομβαρδισμός» πίσω από τα 6.75 συνεχιζόταν με Ρόμπερτς και Μάντζαρη. Ο Μακλέιν αντικατέστησε επάξια στην πεντάδα τον ελλιπή επιθετικά Μπόγρη και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, η διαφορά μεγάλωνε (21-32). Χίκμαν και Ράιτ ήταν οι μοναδικοί που κρατούσαν κοντά στο σκορ την ομάδα τους σε αυτό το διάστημα, ωστόσο μετά τη μείωση του σκορ στο 28-32, Σπανούλης και Πρίντεζης πήραν την κατάσταση στα χέρια τους μέχρι το 32-40 του ημιχρόνου.

Όσο η Μπάμπεργκ δεν μπορούσε να αλλάξει το ρυθμό, τόσο ο Ολυμπιακός κρατούσε με άνεση μια απόσταση που άγγιζε συχνά το διψήφιο. Καλές επιλογές στην επίθεση με την μπάλα να γυρίζει ικανοποιητικά, διαφορετικοί πρωταγωνιστές και η σταθερά καλή άμυνα, κρατούσαν τους Πειραιώτες στον «αφρό» αφού παρά το ότι Ρούμπιτ και Ράιτ βγήκαν μπροστά, ο Σφαιρόπουλος έβγαζε κάθε φορά και διαφορετικό «άσσο» από το «μανίκι» του. Ο Παπανικολάου ήταν ο πρωταγωνιστής στο τρίτο δεκάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε στο 50-58 και έδινε την εντύπωση πως το ματς κυλά ιδανικά για τον Ολυμπιακό.

Η Μπάμπεργκ κατάφερε να αλλάξει το ρυθμό του ματς μέσα από την άμυνά της και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό στον Ντάνιελ Χάκετ. Ο πρώην ερυθρόλευκος, κατέθεσε ψυχή σε επίθεση και (περισσότερο) σε άμυνα, ενώ είναι οι χαρακτηριστικές οι φάσεις που έβγαλε τρεις συνεχόμενες άμυνες σε Μακλέιν, Παπαπέτρου και Πρίντεζη. Η διαφορά άρχισε να «ψαλιδίζεται» χάρη σε Χάκετ, Ρούμπιτ και Ράιτ, την ώρα που ο Ολυμπιακός επέμενε πολύ στο τρίποντο, που αν και αποτελούσε καλή επιλογή τις περισσότερες φορές, το διχτάκι δεν «μάτωνε». Με τον Πρίντεζη σε ρόλο «5» και τρία γκαρντ στο παρκέ, ο Σφαιρόπουλος προσπάθησε να φέρει ξανά το ρυθμό στα μέτρα της ομάδας του αλλά όσο ο «Πρι» δεν μπορούσε να δώσει σκορ από παιχνίδι με «πλάτη», τα περιθώρια στένευαν. Η Μπάμπεργκ «έτρεξε» 15-0 (!) για να προηγηθεί 67-62 με τον Ολυμπιακό να μένει χωρίς σκορ για 5μιση λεπτά! Ο Στρέλνιεκς μείωσε με τρίποντο σε 67-65, ο Χίκμαν αστόχησε πίσω από τα 6.75 και ο Σφαιρόπουλος πήρε τάιμ άουτ.

Μετά από ένα σκριν στην κορυφή, ο Σπανούλης βρέθηκε μπροστά σε ψηλότερο αντίπαλο, σηκώθηκε για τρίποντο αλλάζοντας απόφαση στον αέρα και πασάροντας στον Ρόμπερτς που υπό κακές προϋποθέσεις και με ελάχιστο χρόνο, επιχείρησε τρίποντο-«προσευχή» που δεν βρήκε ποτέ στόχο...

Αυτή ήταν η τέταρτη ήττα σε ισάριθμες επισκέψεις του Ολυμπιακού στην έδρα της Μπάμπεργκ, που διέκοψε το σερί (5-0) των ερυθρολεύκων μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό. Στο 9-3 οι Πειραιώτες που μένουν (τουλάχιστον) δεύτεροι ότι και να γίνει την Παρασκευή, στο 6-6 η Μπάμπεργκ που βρίσκεται στις παρυφές της οκτάδας.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 32-40, 50-58, 67-65

Μπάμπεργκ (Τρινκέρι): Χάκετ 13 (6ρ), Χίκμαν 11 (1/8 τρ, 5ρ), Ράιτ 20 (1τρ, 7ρ), Ζήσης 6, Νίκολιτς, Στάιγκερ, Λο, Ρούμπιτ 15 (1), Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 2.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Μακλέιν 2 (8ρ), Παπαπέτρου 2, Σπανούλης 11 (4ασ, 1λ), Στρέλνιεκς 8 (2), Πρίντεζης 12 (1τρ, 7ρ), Παπανικολάου 8 (2τρ, 7ρ), Μάντζαρης 3 (1), Ρόμπερτς 7 (1), Μπόγρης, Γουίλτζερ 10 (2), Τόμπσον 2.
Keywords
Τυχαία Θέματα