Και τη Ρεάλ να κερδίσει, άδειο θα είναι

Λίγη ώρα πριν τη σέντρα του αγώνα Πανιώνιος-Πλατανιάς με πλησίασε συνάδελφος που δεν έρχεται συχνά στη Νέα Σμύρνη και μου λέει: «Και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Μπερναμπέου να κερδίσει ο Πανιώνιος πάλι άδειο θα είναι το γήπεδο».

Μπορεί να ήταν υπερβολικός στην τοποθέτησή του, αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Ζώντας την ατμόσφαιρα
το Σάββατο το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη είχες την αίσθηση ότι ο Πανιώνιος έχει κάνει μια απογοητευτική πορεία ως τώρα στο πρωτάθλημα και όχι ότι προερχόταν από μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη.

Οι απαιτήσεις του κόσμου, όχι μόνο του Πανιωνίου, αλλά οποιασδήποτε ομάδας είναι υψηλές και τις περισσότερες πάνω από τις δυνατότητες του συλλόγου. Έτσι είναι ο φίλαθλος, ο οπαδός. Απαιτητικός. «Πληρώνει» και θέλει ανταποδοτικότητα από τους παίκτες. Όταν… όμως απέχει από τη θέση του ή την θυμάται σποραδικά μπορεί να έχει απαιτήσεις, να ασκεί κριτική στους ποδοσφαιριστές, στον προπονητή, στη διοίκηση για τις επιλογές της; Εκατό ανθρώπους αν ρωτήσουμε, ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του απάντηση.

Λογικό ή και παράλογο. Και στα Γιάννινα που βρέθηκα την Κυριακή για το ματς ΠΑΣ-Λαμία, ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες στο τέλος του αγώνα αποδοκίμασε τον Γιάννη Πετράκη για τη νέα ισοπαλία της ομάδας τους. Αποδοκίμασε τον άνθρωπο που έβγαλε για πρώτη φορά την ομάδα στην Ευρώπη και που έχει δημιουργήσει ένα σύνολο άκρως ανταγωνιστικό. Άβυσσος η ψυχή του… φιλάθλου!
Επιστρέφοντας στα του Πανιωνίου που καταπιάστηκα λόγω της δήλωσης του Νίκου Ζαμάνη. Ενός ανθρώπου που στη Νέα Σμύρνη είναι γνωστή η αγάπη του για τον Πανιώνιο και που προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί. Είναι λογικό να νιώθει αδικημένος ή στεναχωρημένος από την ανταπόκριση του κόσμου. Ιδιαίτερα όταν στην πρώτη στραβή είναι ο πρώτος που ακούει τη… μουρμούρα της εξέδρας.

Αναζητώντας τα εισιτήρια που έχει κόψει φέτος ο 5ο Πανιώνιος στα εντός έδρας ματς, αν εξαιρέσουμε τα ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, στα υπόλοιπα 4 με Απόλλωνα, Παναιτωλικό, ΑΕΛ και Πλατανιά δεν ξεπέρασε το… φράγμα των 2.000 εισιτηρίων. Το παράδοξο της όλης υπόθεσης είναι πως στο ματς με τον Πλατανιά ο Πανιώνιος έκοψε τα λιγότερα εισιτήρια από κάθε άλλο εντός έδρας ματς φέτος (1.299).

Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές και κάποιες είναι απολύτως κατανοητές, όπως η οικονομική στενότητα που επικρατεί σχεδόν σε κάθε ελληνική οικογένεια.

Ο Πανιώνιος όμως είναι μια ομάδα που και προσιτές τιμές στα εισιτήριά του έχει κάθε αγωνιστική, αλλά ακόμα περισσότερο τα διαρκείας το καλοκαίρι. Ένας φίλαθλος που αγαπάει την ομάδα του φροντίζει με κάθε τρόπο να βρίσκεται δίπλα της. Τόσο στις όμορφες και χαρούμενες στιγμές, όσο και στις δύσκολες. Ο Πανιώνιος για να παραμείνει βιώσιμος σε μια περίοδο που τα οικονομικά δεδομένα γίνονται ολοένα και μικρότερα η στήριξη του κόσμους, έστω και τα 10 ευρώ, κρίνεται παραπάνω από απαραίτητη.

Τα εισιτήρια του Πανιωνίου:

2η: Πανιώνιος-Απόλλων 1.842
3η: Πανιώνιος-Παναιτωλικός 1.868
5η: Πανιώνιος-ΑΕΛ 1.586
7η: Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3.297
8η: Πανιώνιος-ΑΕΚ 2.907
12η: Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2.974
14η: Πανιώνιος-Πλατανιάς 1.299
Keywords
Τυχαία Θέματα