Ο Έρικσεν έδωσε ελπίδα στην Τότεναμ

Η Τότεναμ κράτησε ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στη νοκ – άουτ φάση του Champions League με νίκη 1-0 επί της Ίντερ στο Γουέμπλεϊ. Ο Μάρκους Έρικσεν ήταν η «χρυσή» αλλαγή του Ποτσετίνο, σκοράροντας στο 80΄.

Το ματς
Η Ίντερ παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του Λονδρέζικου γηπέδου με προφανή στόχο την ισοπαλία που θα της έδινε την πρόκριση από την προτελευταία αγωνιστική, με τον Σπαλέτι να παρατάσσει
4-2-31 με τον Ναϊγκολάν πίσω από τον Ικράντι και τους Πέρισιτς – Πολιτάνο στα «φτερά». Το ίδιο σύστημα και από τον Ποτσετίνο, με τον Κέιν στην κορυφή και τους Λούκας Μόουρα, Ντέλε Άλι και Λαμέλα υποστηρικτική τριάδα πίσω του.

Το πώς κύλησε το πρώτο μέρος μπορεί να το συμπεράνει κανείς από την στατιστική των πρώτων 45 λεπτών: η Τότεναμ είχε 8 προσπάθειες για γκολ (3 στην εστία), την ώρα που η Ίντερ απάντησε με μόλις 3 και καμία στην εστία, με την κατοχή της μπάλας να είναι 56%-44% υπέρ των Άγγλων, χωρίς αποτέλεσμα φυσικά. Το πρόβλημα για την Ίντερ ήταν ο τραυματισμός του Ναϊνγκολάν, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μπόρχα Βαλέρο.

Η επανάληψη ξεκίνησε με εκατέρωθεν ευκαιρίες και με το παιχνίδι να μένει στο 0-0 για 75 λεπτά, ήταν πια φανερό πως ένα γκολ θα αποφάσιζε το νικητή, αν υπήρχε τέτοιος. Η αναμενόμενη κίνηση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο να φρεσκάρει τα άκρα του με Σόν και Έρικσεν αντί Λαμέλα και Μόουρα αντίστοιχα απέδωσε καρπούς.

Κούρσα του Σισοκό στο 80΄ που δημιούργησε ρήγμα, ενδιάμεσος ο Άλι, σκόρερ με εύκολο πλασέ ο Έρικσεν που ολοκλήρωσε μια πολύ όμορφη κίνηση των «Σπηρουνιών»: 1-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Με τη νίκη αυτή η Τότεναμ ανέβηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας, αφού πλεονεκτεί στην ισοβαθμία απέναντι στην Ίντερ (νίκη 1-0, ήττα 2-1 στο Μιλάνο). Εντούτοις οι Άγγλοι παραμένουν αουτσάιντερ, αφού την τελευταία αγωνιστική παίζουν απέναντι στη Βαρκελώνη, την ώρα που η Ίντερ υποδέχεται την αδιάφορη Αϊντχόφεν.

Η βαθμολογία του ομίλου:
Μπαρσελόνα 13
Τότεναμ 7
Ίντερ 7
Αϊντχόφεν 1

Επόμενη αγωνιστική (11/12/18)
Μπαρσελόνα – Τότεναμ
Ίντερ - Αϊντχόφεν
Keywords
Τυχαία Θέματα