Προκρίθηκε, αλλά πλέον είναι δεύτερη η Ντόρτμουντ

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε ο αγώνας της Μπορούσια Ντόρτμουντ με την Κλαμπ Μπριζ στο «Βεστφάλεν» με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 και τους Γερμανούς να υποχωρούν στην 2η θέση του Α’ ομίλου.

Στο Europa League και μαθηματικά μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο Βελγικός σύλλογος, αφού Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπορούσια Ντόρτμουντ πήραν τα εισιτήρια για τους 16 της διοργάνωσης.

Η Μπορούσια
είχε τον έλεγχο του αγώνα από το πρώτο λεπτό μέχρι και το τελευταίο, αλλά πλήρωσε τη φλυαρία που έδειξε και ενδεχομένως την υπεροψία της.

Έλεγχος, αλλά και φλυαρία
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα ήταν για την γερμανική ομάδα όταν στο 10ο λεπτό, το Πούλισιτς, μετά από πάσα του Ρόις, σταμάτησε πάνω στον Χόρβαρθ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ντόρτμουντ στο πρώτο μέρος ήρθε στο 32’ όταν από συνεργασία των Ντιαλό-Αλκάθερ, ο Μάρκο Ρόις βγήκε σε θέση βολής όμως το σουτ του αρχηγού της Μπορούσια πέρασε εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι των Βέλγων.

Κυριάρχησε αλλά δεν σκόραρε
Στο τρίτο λεπτό του δεύτερου μέρους, από ωραία συνεργασία των Αλκάθερ και Ρόις, ο Μέχελε πρόλαβε πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ο Πούλισιτς και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ακάντζι δοκίμασε το πόδι του από περίπου 30 μέτρα όμως η μπάλα πέρασε πάνω από την βελγική εστία.
Η πρώτη ευκαιρία της Μπριζ καταγράφηκε στο 73’ με το σουτ του Μποναβεντούρε να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπούρκι.
Η Ντόρτμουντ πίεζε σε όλο το ματς και έχασε μία ακόμα ευκαιρία με τον Πάκο Αλκάθερ στο 86’, με το σουτ του Ισπανού να μην βρίσκει στόχο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Μπριζ άγγιξε το γκολ με ωραία αντεπίθεση και σουτ του Βανάκεν με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι συνθέσεις:
Μπορούσια Ντόρτμουντ (4-2-3-1): Μπούρκι – Πίστσεκ, Ακάντζι, Ζαγκαντού, Ντιαλό (80’ Χακίμι) – Βίτσελ (90’ Ντιλέινι), Νταχούντ – Πούλισιτς, Ρόις, Γκερέιρο (73’ Σάντσο) – Αλκάθερ.

Κλαμπ Μπριζ (3-5-2): Χόρβαρθ – Πολέν, Μέχελε, Ντένσβιλ – Μάτα, Φόρμερ (92’ Ντεκάρλι), Νακάμπα, Μπονταβεντούρε (75’ Ριτς), Άμραμπατ – Γουέσλι (92’ Οπέντα), Βανάκεν.
Keywords
Τυχαία Θέματα