Ο Μπολσονάρο βγάζει στο σφυρί τον Αμαζόνιο

Τον περασμένο Νοέμβριο η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή προγραμματιζόταν να διεξαχθεί στη Βραζιλία, ωστόσο η νέα κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την οργάνωση και τη φιλοξενία της διεθνούς συνόδου. Απόφαση την οποία πήρε ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρο, ο οποίος εκτός του ότι θέλει να καθαρίσει τη χώρα από τα «μαρξιστικά σκουπίδια» και να χαλαρώσει το καθεστώς οπλοκατοχής, σκοπεύει να αποσύρει από τη Συμφωνία

του Παρισιού τη Βραζιλία.

Η δέσμευσή του αυτή τρομάζει τους περιβαλλοντολόγους, και όχι μόνο, όπως και τα σχέδιά του να κατασκευάσει υδροηλεκτρικά φράγματα στον Αμαζόνιο ή να εγκρίνει εξορύξεις στα εδάφη των ιθαγενών, των τελευταίων «φυλάκων» του μεγαλύτερου τροπικού δάσους του κόσμου.

Το γεγονός ότι το 60% της επιφάνειας του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, που θεωρείται «ο πνεύμονας του πλανήτη», βρίσκεται στη Βραζιλία σημαίνει ότι αυτήν τη στιγμή περνάει στα «χέρια» και τις «ορέξεις» του 63χρονου πρώην στρατιωτικού. Ο Αμαζόνιος αλλά και οι φυλές του αφού όπως είπε ο ίδιος: «Οι μειονότητες θα πρέπει να προσαρμοστούν στην πλειοψηφία, ή απλά να εξαφανιστούν». Ταυτόχρονα, σκοπεύει να κυνηγήσει τους συνδικαλιστές και τους ακτιβιστές, όπως τους ηγέτες του Kινήματος των Ακτήμονων Εργατών (MST), τους οποίους αποκάλεσε «αλήτες και τομάρια που πρέπει να μπουν φυλακή».

Στη Βραζιλία κρίνεται το μέλλον του πλανήτη


Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα