Ο Chris Dettinger, Γάλλος πυγμάχος, γρονθοκόπησε αστυνομικούς

Εδώ και δύο ημέρες ένα video κάνει τον γύρο του κόσμου. Είναι από τα επεισόδια στην διαδήλωση του κινήματος "Κίτρινα γιλέκα" της Γαλλίας και δείχνει έναν άνδρα να γρονθοκοπεί αστυνομικούς. Όπως ήταν λογικό χιλιάδες σχόλια ακολούθησαν το βίντεο, ενώ όλοι έψαχναν ποιος ήταν αυτός που με καθαρά πυγμαχικό στυλ ξάπλωσε έναν αστυνομικό
και απωθούσε άλλους 4-5. Αυτός λοιπόν είναι ο Christophe Dettinger. Πρόκειται για τον 37χρονο Πρωταθλητή Γαλλίας στην πυγμαία στην κατηγορία cruiserweight.

French Rocky: #YellowVest protester boxes group of policemen and walks away pic.twitter.com/C79qw9GNW2

— RT (@RT_com) 6 Ιανουαρίου 2019
Το περιστατικό πήρε τέτοιες διαστάσεις που ανάγκασε την Γαλλική αστυνομία να εκδώσει ανακοίνωση για τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

"Κύριε, εσύ που χτυπήσεις έναν συνάδελφο μας ρίχνοντάς τον στο έδαφος, είσαι αναγνωρισμένος. Για έναν πυγμάχο, δεν είναι σωστό μην σέβεται τους κανόνες. Εμείς τώρα θα σας διδάξουμε εκείνους του ποινικού κώδικα", αναφέρει η ανακοίνωση της Γαλλικής αστυνομίας.

Monsieur, vous qui avez frappé un collègue à terre, vous êtes identifié. Pour un boxeur, vous ne respectez apparement pas beaucoup de règles. Nous allons vous apprendre celles du code pénal. @EmmanuelMacron @EPhilippePM @CCastaner @NunezLaurent @DGPNEricMorvan @prefpolice pic.twitter.com/zBNcD9kWMs

— Commissaires Police Nationale SCPN (@ScpnCommissaire) 5 Ιανουαρίου 2019

Μάλιστα για τον Γάλλο πρώην πυγμάχο φτιάχτηκε ταχύτατα σελίδα στήριξης στο Facebook μέσω της οποίας συγκεντρώθηκε το ποσό των 115 χιλιάδων ευρώ για τα δικαστικά έξοδα. Σελίδα όμως που "έπεσε" λίγο αργότερα ύστερα από Κυβερνητική παρέμβαση.
Με ενδιαφέρον αναμένεται το τι θα γίνει στη συνέχεια, ειδικά όταν και αν ξεκινήσει η δίκη του.
Keywords
Τυχαία Θέματα