Ο Απόλλων περιείχε το... «δηλητήριο» φοβερό!

Με βάση αυτό το διαχρονικό σύνθημα, που ακούγεται χρόνια τώρα από τους φίλους του Απόλλωνα στην Καλαμαριά "ο Απόλλων περιέχει το δηλητήριο φοβερό", η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να αποδράσει από το Παγκρήτιο νικώντας με 1-0 τον Ηρόδοτο στο πλαίσιο του 8ου ομίλου στο κύπελλο Ελλάδος.

Κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν η διαδικασία για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι ναι μεν έδειχναν πιο σοβαρή και συγκεντρωμένη ομάδα, όμως υπήρξαν αρκετές περιπτώσεις που χρειάστηκε η τύχη και περισσότερο
η αστοχία των Κρητικών για να τα καταφέρουν.

Χρειάστηκε σε ένα κομβικό σημείο, το 58ο λεπτό να γίνει λάθος στην άμυνα του Ηροδότου κι ο Δημητριάδης να το αξιοποιήσει αποτελεσματικά σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Νωρίτερα, ο Ηρόδοτος παρότι άργησε να ισορροπήσει το ματς, στο πρώτο μέρος, έφτασε πιο κοντά στο γκολ αλλά στο 32’ ο Σμυρλής από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε άστοχα.
Μετά το γκολ του Απόλλωνα Πόντου, οι γηπεδούχοι πίεσαν.

Έκαναν αρκετά καλά σουτ προς την εστία του Θεοδωρόπουλου αλλά σχεδόν όλα εκτός αυτής! Πιο χαρακτηριστικά αυτά του Αυγενικού στο 61’, του Μπάμπη στο 65’ και του Φραγκουλάκη στο 76’.
Έπαιξε ρόλο σε εκείνο το σημείο η αποβολή του Μάκου καθώς ο έμπειρος μέσος είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Με δέκα παίκτες τέλειωσαν το ματς και οι φιλοξενούμενοι αφού αποβλήθηκε στο 83’ ο Καλαϊντζίδης για σκληρό φάουλ στον Κασαπάκη.

Το 0-1 αφήνει δικαιωμένους τους Κρητικούς αλλά και πικρή γεύση στον Ηρόδοτο κυρίως λόγω της προσπάθειας που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ηρόδοτος: Κουράκης, Προβυδάκης, Μπάμπης, Δαμιανάκης, Μπαλάφας, Αυγενικού (75΄Κασαπάκης), Σμυρλής, Φραγκουλάκης (77’ Μωραϊτης), Κωνσταντινίδης (71’ Μασάδο), Μάκο, Κοντογιάννης

Απόλλων Πόντου: Θεοδωρόπουλος, Σουντουρά (56’ Τσουμάνης), Γεωργιάδης, Σπόλιαριτς, Δημητριάδης, Πορτουλίδης, Κυβελίδης, Θεολόγου, Αμαραντίδης, Σαμαράς, Καλαιτζίδης.
Keywords
Τυχαία Θέματα