Ο Αλεξόπουλος και η Ευμορφιάδη πρωταθλητές του απλού στους Πανελλήνιους Αγώνες Λυκείων

Ο Αλεξόπουλος ήταν 2ο φαβορί του αγωνίσματος και εκπροσωπούσε το 1ο ΓΕ.Λ. Αγίου Δημητρίου Αττικής. Η Ευμορφιάδη από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Λουτρακίου προχώρησε από τη θέση 6 των φαβορί. Το καθιερωμένο Πανελλήνιο Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων επέστρεψε μετά από τα δύο χρόνια αναστολής λόγω της πανδημίας και πραγματοποιήθηκε πετυχημένα για ένα τριήμερο (04-06/05) στην ομοσπονδιακή αίθουσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το διοργάνωσαν η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) της Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης Πειραιά και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι έγινε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Π.Ε. και Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το απλό περιλάμβανε γκρουπ στην πρώτη φάση, νοκ άουτ ματς στη δεύτερη, αλλά και «μικρούς» τελικούς για τις θέσεις 3-4. Καταγράφηκαν πολλές απουσίες της τελευταίας στιγμής, αλλά τα δυνατά ονόματα της εφηβικής κατηγορίας εξασφάλισαν υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και πρόσφεραν όμορφα παιχνίδια.

Στον τελικό του απλού μαθητών έφτασαν τα δύο πρώτα φαβορί. Ο Σωκράτης Γιαννούτσος από την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne Darc και ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος από το 1ο ΓΕ.Λ. Αγίου Δημητρίου αντίστοιχα. Διεθνείς αμφότεροι στις νεαρές ηλικίες, ο Γιαννούτσος είναι αθλητής του Ολυμπιακού και ο Αλεξόπουλος του ΑΣΕΑ Καβάλας.

Ο Αλεξόπουλος, που μετά την πρωτιά στο 2ο γκρουπ προχώρησε από τη βάση του ταμπλό, ήταν καλύτερος στον σημερινό τελικό και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-8, 11-6, 11-8). Ο Γιαννούτσος είχε αναδειχτεί νικητής στο 1ο γκρουπ και μετά ήταν επικεφαλής στο ταμπλό των «32».

Στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 ο Γιάννης Μαλαμούδης από το 3ο ΓΕ.Λ. Δάφνης (σ.σ. αγωνίζεται στον Άτλαντα Αγίας Βαρβάρας) ξεπέρασε τον Δημήτρη Μάντζιο από το 4ο ΓΕ.Λ. Γαλατσίου με 3-0 σετ (11-3, 11-4, 12-10) και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο (αθλητής της Κορωνίδας Γαλατσίου ο τελευταίος). Στα ημιτελικά ο Αλεξόπουλος είχε αποκλείσει τον Μαλαμούδη (3-1 σετ) και ο Γιαννούτσος τον Μάντζιο (3-0).

Στον τελικό του απλού μαθητριών διεκδίκησαν την πρωτιά η Μαρία Δημητρίου του 1ο ΓΕ.Λ. Ελευσίνας από τη θέση 3 των seeding και η Αγγελική Ευμορφιάδη του 1ου ΕΠΑ.Λ. Λουτρακίου από τη θέση 6. Η Δημητρίου αγωνίζεται στον ΓΑΣ Ελευσίς, η Ευμορφιάδη στον Τελαμώνα Σαλαμίνας, επίσης έχουν και οι δύο διεθνείς συμμετοχές. Η αθλήτρια από το Λουτράκι έχασε το 1ο σετ, ισοφάρισε και προηγήθηκε στην παράταση για να επιβληθεί στο 4ο σετ και να φτάσει στη νίκη με 3-1. Η εξέλιξη του αγώνα 8-11, 13-11, 12-10 και 11-1.

Στην πρώτη φάση είχαν σχηματιστεί 8 γκρουπ, προχώρησαν μόνο οι πρώτες από το κάθε ένα στο ταμπλό και οι φιναλίστ του τελικού είχαν αναδειχτεί νικήτριες στο 3ο και το 6ο γκρουπ. Την 3η θέση του σχολικού πρωταθλήματος πήρε η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων το 2020, νικώντας με 3-0 στον «μικρό» τελικό (11-4, 11-4, 11-6) την Ερμιόνη Γκόγκα (αμφότερες από το 8ο ΓΕ.Λ. Πειραιά και το σωματείο του ΓΑΟ Πειραιά). Στα προημιτελικά η Μεραμβελλιωτάκη δημιούργησε την έκπληξη των αγώνων όταν απέκλεισε με 3-0 σετ τη Χρυσή Φωτιάδου του 3ου ΓΕ.Λ. Φλώρινας, σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων και πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού νεανίδων (αργότερα η Μεραμβελλιωτάκη έχασε 3-1 από την Ευμορφιάδη). Η Γκόγκα κάμφθηκε στον άλλο ημιτελικό 3-2 σετ από τη Δημητρίου.

Στους αγώνες παραβρέθηκε και ο Δημήτρης Κερερές προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου. Τις απονομές των επάθλων έκαναν οι παλιοί πρωταθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γεβόντ Χανεγιάν και Δέσποινα Δάνδουλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα