Ο υπερασπιστής Ζβέρεφ στον δρόμο του Τσιτσιπά (vids)

01:30 7/5/2022 - Πηγή: Tennis24

Τον κάτοχο του τίτλου και δυο φορές πρωταθλητή στο Madrid Open (2018, 2021), Αλεξάντερ Ζβέρεφ, θα αντιμετωπίσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς το βράδυ του Σαββάτου (7/5) στην ημιτελική φάση του ισπανικού Masters.

Ο Γερμανός, Νο2 του ταμπλό, έκανε κατά διαστήματα εξαιρετική εμφάνιση, εκμεταλλεύτηκε τη μέτρια ημέρα στην οποία βρέθηκε ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ (Νο10) και με 6-3, 7-5 μετά από μια ώρα και 56 λεπτά αγώνα, “έκλεισε” τη θέση του στους “4” του θεσμού.

Για 3η φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί

στα ημιτελικά της Μαδρίτης ο “Σάσα”, που όσες φορές έφτασε εκεί στο παρελθόν, κατάφερε να προχωρήσει μέχρι την κατάκτηση του τίτλου στο τουρνουά.

Holding court

Defending champ @AlexZverev holds off Felix Auger-Aliassime to reach the last four, 6-3 7-5. #MMOPEN pic.twitter.com/ufb6VdrBAP

Tennis TV (@TennisTV) May 6, 2022

Ολοκληρώνοντας τον προημιτελικό έχοντας 4/10 break points και μην αφήνοντας τον Αλιασίμ να βγάλει από το μανίκι του περισσότερους από… 11 winners, ο Ζβέρεφ έφτασε στη straight sets πρόκριση, αν και δυσκολεύτηκε πολύ να “κλείσει” το ματς.

Σε ορισμένα σημεία του ματς, θυμήθηκε τον -πολύ- κακό του εαυτό, σερβίροντας συνεχόμενα double faults (τελείωσε τον αγώνα με εννέα), ενώ απώλεσε προβάδισμα με set και break (6-3, 4-1), πριν καταφέρει να κάμψει τελικά την αντίσταση του 21χρονου αντιπάλου του, στο οριακό 12ο game του 2ου set.

Με 46/68 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς του τελείωσε τον αγώνα ο 25χρονος, που έχασε δυο match points στο σερβίς του Αλιασίμ (6-3, 5-4), αλλά λίγες στιγμές αργότερα βρήκε τον τρόπο να επιτύχει στην… 3η και φαρμακερή.

Felix FEELIN’ it @felixtennis #MMOPEN pic.twitter.com/VtNNijLIKU

Tennis TV (@TennisTV) May 6, 2022

Ο “Σάσα” λατρεύει να αγωνίζεται στη Μαδρίτη και για να καταλάβει κανείς πόσο του αρέσουν οι συνθήκες παιχνιδιού στο τουρνουά, αρκεί και μόνο να αναφερθεί, το γεγονός, ότι έχει κερδίσει έστω από ένα set, στις 20(!) αναμετρήσεις που έχει δώσει στο Madrid Open (18-2).

Μόλις 21 ημέρες μετά από τη μεταξύ τους μονομαχία στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters, λοιπόν, Ζβέρεφ και Τσιτσιπάς σκοπεύουν να λύσουν τις διαφορές τους ξανά, αυτή τη φορά με φόντο το εισιτήριο του τελικού στο Masters της Μαδρίτης.

Οι δυο τους, έχουν αναμετρηθεί 10 φορές στο παρελθόν, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει το πάνω χέρι στο Η2Η, με 7-3.

Μάλιστα, Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ τέθηκαν αντιμέτωποι στα προημιτελικά του Madrid Open 2019, με τον Στέφανο να βγαίνει νικητής στα τρία sets. Για τους λάτρεις της στατιστικής, και τότε, ο Γερμανός ήταν κάτοχος του τίτλου.

ATP MASTERS 1000 ROME SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο υπερασπιστής Ζβέρεφ στον δρόμο του Τσιτσιπά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα