Ντε Ρόσι: «Λεκές στην καριέρα μου θα είναι ο αποκλεισμός της Ιταλίας!»

Αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ ενόψει των αγώνων μπαράζ με την Σουηδία είναι οι παίκτες της «Σκουάντρα Αντζούρα» κάτι που αποτυπώνεται πλέον κι από τα λεγόμενά τους!
Ένας εκ των πιο έμπειρων που καλούνται να προστατεύσουν το κύρος της τετράκις Παγκόσμιας πρωταθλήτριας, είναι ο μέσος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι.
Ο 34χρονος μέσος σε δηλώσεις, λίγο πριν «πετάξει» η εθνική Ιταλίας για την Στοκχόλμη, προσδιόρισε το μέγεθος της σοβαρότητας που έχουν τα συγκεκριμένα ματς για τον ίδιο και την πατρίδα του :
«Είναι
δύο ματς που δεν πρέπει να.. στραβώσουν σε καμιά περίπτωση για εμάς! Το διακύβευμα είναι τεράστιο κι αυτό το έχουμε συνειδητοποιήσει άπαντες. Θέλουμε να ποάμε στο Μουντιάλ για όλη την Ιταλία αλλά και για τους εαυτούς μας! Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι θα αποκλειστούμε. Κάτι τέτοιο θα είναι για εμένα τουλάχιστον ένας μεγάλος λεκές στην πολύχρονη καριέρα μου!! Νομίζω πως κάπως έτσι το βλέπουν και οι υπόλοιποι στην ομάδα..»
Η Ιταλία είχε κερδίσει πριν από 16 μήνες την μεθαυριανή αντίπαλο στα τελικά του Euro 2016 (1-0) κι ο Ντε Ρόσι συμφωνεί πως μπορεί ακόμη και τώρα η «Σκουάντρα Αντζούρα» να χρησιμοποιήσει ορισμένα στοιχεία από εκείνο το ματς παρότι, βέβαια, υπάρχουν και μεγάλες διαφορές.
«Δεν είναι και πολύ μακριά από τότε. Τώρα βέβαια ο χαρακτήρας είναι πολύ διαφορετικός. Είναι δύο ματς και εμείς οφείλουμε να σκεφτόμαστε την πρόκριση. Θα μας βοηθήσει εάν σκεφτόμαστε πως πρέπει στη Στοκχόλμη να παίξουμε τακτικά για την νίκη με όλη μας την ψυχή!!»
Αναφορικά με την Σουηδία της μετά – Ιμπραϊμοβιτς, ο Ντε Ρόσι ήταν σαφής :
«Το ότι δεν παίζει ο Ζλάταν είναι καλό και κακό! Έστω και με ένα πόδι να έπαιζε θα τον φοβόμασταν, θα τον υπολογίζαμε.. Θα μπορούσε να φανεί επικίνδυνος! Τώρα βέβαια δεν ξέρουμε τι ακριβώς θα αντιμετωπίσουμε.. Είναι ένα ζητούμενοι που θα μας απασχολήσει στις επόμενες ώρες.»
Προφανώς ο έμπειρος μέσος της Ρόμα δεν ξέρει για την Σουηδία του Μάρκους Μπεργκ. Ο πρώην άσσος του Παναθηναϊκού έχει σημειώσει 8 γκολ σε αυτή την προκριματική φάση και τα τελευταία συνεχόμενα τέρματά του με την φανέλα της Αλ Αϊν τον κάνουν πλέον ως φαβορί για μια θέση στην αρχική ενδεκάδα, απέναντι στους Ιταλούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα