Μοναδική αήττητη η Μονακό! (video)

Η ομάδα του Πριγκιπάτου με καλή δουλειά σε άμυνα κι επίθεση έκαμψε στην έδρα της την αντίσταση της Όλντεμπουργκ με 88-73 και έφτασε την 5η νίκη της σε ισάριθμα ματς του Basketball Champions League.

Εάν η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί, τότε το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ενδεικτικό του τι θα ακολουθούσε, με τους γηπεδούχους να προηγούνται 18-4 της γερμανικής ομάδας στο 6ο λεπτό και να επιβάλουν από την αρχή το δικό τους νόμο, παίζοντας επιθετική άμυνα και βρίσκοντας εύκολα καλάθια ύστερα από λογικές
επιλογές.

Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο +11 για τη Μονακό, 22-11, με την Όλντενμπουργκ να βγάζει αντίδραση στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου με σερί 8-0 αλλά δεν είχε συνέχεια. Ο ασταμάτητος Αμαρά Σι δεν είχε αντίπαλο, ενώ ο Κραφτ έκλεβε μπάλες και μοίραζε ασίστ αφειδώς, με αποτέλεσμα η Μονακό να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη 44-29.

Η συνέχεια ήταν ακόμη καλύτερη για το σύνολο του Μίτροβιτς, αφού οι Έβανς, Λακόμπ και Κούπερ πήραν τη σκυτάλη στο επιθετικό κομμάτι κι η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 19 πόντους, 57-38 στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου.

Η τέταρτη περίοδος είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα με τη Μονακό, χάρη στη διάθεση του Ρόμπινσον να διατηρεί ως "προίκα" μια καλή διαφορά 15 πόντων εν όψει του δευτέρου γύρου. Οι γηπεδούχοι σούταραν κοντά στο 60% στα εντός παιδιάς και κάπως έτσι τα -αρκετά για τα δικά τους δεδομένα- 17 λάθη δεν τους κόστισαν. Στον αντίποδα η καλύτερη επίθεση του θεσμού (η Όλντενμπουργκ μπήκε στην 5η αγωνιστική έχοντας 92 πόντους μ.ο.) έμεινε στα 16/44 δίποντα.

Ο Σι τελείωσε το ματς στους 19 πόντους και τα 7 ριμπάουντ σε 22 λεπτά συμμετοχής, ο Ρόμπινσον είχε 17 πόντους, ο Λακόμπ 11 πόντους, 5 ασίστ και 6 ριμπάουντ, από 9 πόντους προσέθεσαν οι Κούπερ, Έβανς και Κικάνοβιτς.

Για τους φιλοξενούμενους double double είχε ο Μαχάλμπασιτς με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά και 5 λάθη, 16 πόντους είχε ο Πόλντινγκ, 14 ο Ντε Ζέουβ.
Keywords
Τυχαία Θέματα