Παπαθεοδώρου: «Εξαιρετική δουλειά οι παίκτες μου»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του ΠΑΟΚ δήλωσε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, που εξέφρασε τη σιγουριά του για την καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα, τονίζοντας πως χρειάζεται λίγη τύχη για να αλλάξουν και τα αποτελέσματα.

Είπε μετά το ματς με την Τενερίφη:

«Ηταν δύσκολο το παιχνίδι για μας, οι παίκτες μας έκαναν εξαιρετική δουλειά, στο τέλος σημαντικά λάθη, λεπτομέρειες, μας στοίχισαν το αποτέλεσμα.
Ψάχνουμε με ένα κλικ, με μια εμφάνιση, να δώσουμε νόημα σε κάτι που δημιουργείται. Λεπτομέρειες μας έχουν κοστίσει και δε μας έχουν αφήσει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Τα παιδιά κάνουν προσπάθεια να αφομοιώσουν ό,τι λέμε. Τα συνεχή παιχνίδια δεν είναι σύμμαχος, όλο το τελευταίο διάστημα, από την Κύμη και μετά, είχαμε καλά αγωνιστικά διαστήματα. Αυτό το πράγμα χρειάζεται διάρκεια και χρειαζόμαστε, κάποια στιγμή, να μας χαμογελάσει και η τύχη. Η εικόνα και η καθημερινή προσπάθεια στις προπονήσεις, μας δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξούμε. Σήμερα φεύγουμε στεναχωρημένοι, χάσαμε, ενώ θα μπορούσαμε να κερδίσουμε».

Εξήγησε ακόμη πως: «Τα φάουλ του Μαργαρίτη και του Χρυσικόπουλου, αλλά και το ότι ο Χαραλαμπόπουλος που δεν είναι ακόμη σε θέση να παίξει πολύ, μας οδήγησαν να παίξουμε, για ώρα στο παιχνίδι, με κοντό σχήμα».

Για την αλλαγή του Κέβιν Ντίλαρντ και αν έχει εντοπιστεί ο αντικαταστάτης του, σχολίασε: «Η αγορά είναι περιορισμένη, κάνουμε προσπάθεια να βρούμε παίκτη για όλη τη χρονιά. Δεν υπάρχει, αυτήν τη στιγμή, ο παίκτης με σκορ και τα ηγετικά χαρακτηριστικά που θέλουμε. Δουλεύουμε με τα παιδιά που έχουμε και προσπαθούμε να πάρουμε το καλύτερο. Ηταν αναγκαίο να αλλάξουμε κάποια πράγματα που αφορούσαν το προφίλ μας σαν ομάδα. Χωρίς το αντικαταστάτη του Ντίλαρντ σήμερα έγινε αυτό. Χρειαζόμαστε έναν παίκτη με ηγετικά χαρακτηριστικά».

Πρόσθεσε λέγοντας επιπλέον: «Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, ο κόσμος του θέλει να κερδίζει, είτε είναι προπονητής ο Παπαθεοδώρου, είτε ο Ομπράντοβιτς, είτε ο Μαρκόπουλος. Εδώ γίνεται μια σοβαρή, ώριμη και με μεγάλη υπευθυνότητα προσπάθεια. Η σημερινή εμφάνιση και το ότι μας χειροκρότησε ο κόσμος, μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε. Κομμάτι του κόσμου του ΠΑΟΚ βλέπει την υγεία που υπάρχει, αυτή η ομάδα έχει περιβάλλον, που σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις ωραία πράγματα. Εμείς είμαστε σε φάση δημιουργίας. Εχουμε αποτελέσματα που δε μας αρέσουν, θέλουμε τον υγιή κόσμο της ομάδας κοντά μας το Σάββατο (σ.σ. στο ντέρμπι, για την 5η αγωνιστική της Α1, με τον Αρη). Αγωνίστηκαν σήμερα Ελληνες παίκτες μας, 20χρονοι, 25χρονοι, με τον Τσόχλα και τον Μαργαρίτη που είναι σημαίες του ΠΑΟΚ. Είμαστε ενωμένοι, πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Ο Κρουμπάλι θα δούμε αύριο αν μπορέσει να μας βοηθήσει το Σάββατο».

Για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ στο Champions League είπε πως: «Θέλουμε το βήμα παραπάνω, είμαστε σε δύσκολη θέση και χρειαζόμαστε νίκες».

Ερωτηθείς, δε, για τη χρησιμοποίηση απέναντι στην Τενερίφη των Τσόχλα, Χρυσικόπουλου, τους οποίους μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιήσει ελάχιστα, ο Παπαθεοδώρου απάντησε επισημαίνοντας ότι: «Ο κάθε παίκτης, ανά πάσα ώρα και στιγμή, πρέπει να είναι έτοιμος να παίξει. Ο Τσόχλας και ο Χρυσικόπουλος, με αυτό που έκαναν σήμερα, δείχνουν τη συσπείρωση που έχουμε. Στο διάστημα που έπαιξαν, έδωσαν πολλά στην ομάδα, αυτό είναι προς τιμή τους, δεν είναι εύκολο. Η απόδοσή τους ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και μας βοήθησαν πολύ».

Σε ανάλογο πνεύμα με τον προπονητή του τοποθετήθηκε και ο Απόλλων Τσόχλας, αναφέροντας: «Παίξαμε ένα πολύ δύσκολο ματς, απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα. Είχαμε χαρακτήρα, πρέπει να το κρατήσουμε αυτό για τη συνέχεια. Ημασταν άστοχοι στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο γυρίσαμε το παιχνίδι. Χάσαμε στις λεπτομέρειες. Δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις, παίζουμε καλό μπάσκετ, έχει αλλάξει η διάθεσή μας, πιστεύω ακράδαντα πως με το χαρακτήρα που δείξαμε απόψε, θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια. Πρέπει να «χτίσουμε» στη συσπείρωσή μας. Η ομάδα έχει άγχος χωρίς λόγο, είμαστε καλή ομάδα. Ανυπομονούμε να παίξουμε το Σάββατο με τον Αρη και εγώ και οι συμπαίκτες μου».

«Θα δυσκολευτούν πολλοί να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ»

Αναγνώρισε, με τη σειρά του, την ποιότητα του ΠΑΟΚ, τονίζοντας, παράλληλα, τη σημαντικότητα της κατάκτησης της νίκης από την ομάδα του, ο τεχνικός της Τενερίφης, Νέναντ Μάρκοβιτς.

«Είναι καλό που κερδίσαμε. Δεν είναι εύκολο να παίζεις απέναντι σε ομάδα που έχει παύσει παίκτη (Ντίλαρντ), που έχει τραυματία (Κρουμπάλι), οι υπόλοιποι παίκτες του θα προσπαθήσουν να καλύψουν τα κενά, όπως και έγινε απόψε. Ο Τσόχλας ήταν εξαιρετικός, ενώ μέχρι τώρα σχεδόν δεν είχε χρησιμοποιηθεί, ο Τζόουνς και ο Κατσίβελης ήταν πολύ καλοί», ήταν τα πρώτα λόγια του. Πρόσθεσε αναφέροντας: «Θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη διαφορά από το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσαμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Θα δυσκολευτούν ομάδες να κερδίσουν εδώ. Ο ΠΑΟΚ θα είναι ακόμη καλύτερος στην πορεία».

«Εγινε ένα καλό παιχνίδι. Ισως θα μπορούσαμε να πάρουμε διαφορά μεγαλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, για να γίνει ευκολότερη η δουλειά μας στο δεύτερο», επισήμανε ο κορυφαίος της Τενερίφης, Νίκολας Ριτσότι.
Keywords
Τυχαία Θέματα