Νικολό Τζανιόλο: Από είδωλο μετατράπηκε σε persona non grata

Ο 23χρονος ζήτησε να φύγει από τον σύλλογο τον Ιανουάριο, πιέζοντας να ενταχθεί στη Μίλαν και απορρίπτοντας μια πρόταση από την Μπόρνμουθ. Το αίτημά του ήταν κάπως ξαφνικό, δεδομένου ότι ο ατζέντης του, αναμενόταν να συναντηθεί με τον σύλλογο για να συζητήσουν την επέκταση του συμβολαίου και μετά το 2024.

Οι “giallorossi” καθυστέρησαν τις συζητήσεις για το νεό συμβόλαιο, ακόμη και μετά το γκολ του Τζανιόλο στον τελικό του Conference League εναντίον της Φέγενορντ

που έδωσε το τρόπαιο στη Ρόμα. Ο Ιταλός διεθνής είχε σκαμπανεβάσματα στην πρωτεύουσα τους τελευταίους 18 μήνες, σκοράροντας μόλις 10 φορές σε 59 εμφανίσεις υπό τον Μουρίνιο.

Αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα για το Coppa Italia εναντίον της Τζένοα τον Ιανουάριο και αιτήθηκε μεταγραφής λίγες μέρες αργότερα. Η ένταση αυξήθηκε τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Ιανουαρίου, με τον παίκτη να μη βρίσκεται στα πλάνα για τα παιχνίδια με τη Σπέτσια και τη Νάπολι και τους “ultras” να κυνηγούν το πρώην είδωλό τους στη Ρώμη, αναγκάζοντάς τον να καλέσει την αστυνομία και να επιστρέψει στη γενέτειρά του, τη Λα Σπέτσια στο τέλος του μήνα. .

Αν και πολλοί πιστεύουν ότι ο Μουρίνιο έπαιξε ρόλο στην αποχώρηση του Ιταλού επιθετικού, αξίζει να τονιστεί ότι ο “Special One” τον υπερασπιζόταν πάντα. Και όταν κατηγορούνταν από τα ΜΜΕ και όταν τα πρώην αστέρια των “giallorossi” όπως ο Φραντσέσκο Τότι και ο Καντελά καταφέρονταν εναντίον του.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, τόνιζε συχνά ότι ο Τζανιόλο προπονήθηκε επαγγελματικά στην Τριγκόρια και μάλιστα είπε ότι θα βασιζόταν σε αυτόν από τον Φεβρουάριο, αν δεν έφευγε από τον σύλλογο στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.
Ωστόσο, ο σύλλογος αποφάσισε να τον εκδιώξει από την ομάδα μετά το αίτημά του να φύγει, πείθοντας τον Μουρίνιο να βγάλει τον παίκτη εκτός πλάνων για το υπόλοιπο της σεζόν, αν δεν έφευγε από τον σύλλογο.

Η μετακίνησή του 29,5 εκατομμυρίων ευρώ στη Γαλατασαράι, η οποία περιλαμβάνει και μπόνους, κάνει τον Τζανιόλο την πιο ακριβή μεταγραφή στο τουρκικό ποδόσφαιρο. Ο Ιταλός επιθετικός έχει ρήτρα 35 εκατομμυρίων ευρώ στο συμβόλαιό του, που ισχύει μέχρι τον Ιούνιο του 2027.

Keywords
Τυχαία Θέματα