ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-0: Στα χέρια της η πρόκριση (vids)

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-0 του Ολυμπιακού στην “OPAP Arena” στην πρώτη μεταξύ τους μονομαχία στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας. Σκόρερ οι Γκαρσία (3′, 90+12′ πεν.) και Σαμασέκου (αυτ. 28′). Δύο δοκάρα είχε ο Ροντρίγκες (14′, 55′), ένα ο Μάνταλος (61′).

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με αρκετά νέα

πρόσωπα στο αρχικό σχήμα. Φανέλα βασικού μεταξύ άλλων πήραν οι Γαλανόπουλος, Ελίασον και Γκατσίνοβιτς, ενώ να θυμήσουμε πως εκτός αποστολής βρίσκονται οι Μουκουντί, Ρότα και Γιόνσον. Η ενδεκάδα: Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί – Γαλανόπουλος, Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος – Τσούμπερ, Γκαρσία.

Ο Μίτσελ ανακοίνωσε την ενδεκάδα των Πειραιωτών, έχοντας προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων και τακτικής. Ο Τζολάκης ξεκίνησε κάτω απ’ τα γκολποστ, στην άμυνα αριστερά βρέθηκε ο Ρέαμπτσιουκ και δεξιά ο Βρουσάι, στο κέντρο πήραν θέσεις οι Παπασταθόπουλος και Ντόη. Το 4-2-3-1 μετασχηματίζεται σε 4-3-3 και στη μεσαία γραμμή επιχειίρησαν οι Χουάνγκ, Εμβιλά και Σαμασέκου. Προωθημένοι ήταν οι Μπιέλ, Γκάρι Ροντρίγκες και Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Οι παίκτες του Ολυμπιακού αγωνίστηκαν με περιβαχιόνιο αφιερωμενο στα θύματα της Θύρας 7.

Καυτή “OPAP Arena”, σκόρερ ο Λιβάι Γκαρσία!

Η ατμόσφαιρα στην “OPAP Arena” ήταν εχθρική με επίκεντρο τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και φαίνεται πως οι φιλοξενούμενοι επηρεάστηκαν στο ξεκίνημα του ματς. Μόλις στο 3ο λεπτό η ΑΕΚ σκόραρε! Ο Μάριος Βρουσάι υπέπεσε σε σοβαρό σφάλμα στο χώρο μπροστά απ’ την περοχή του Ολυμπιακού. Ο Τσούμπερ πάσαρε για τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα απ’ την περιοχή έγραψε το 1-0!

Αυτό ήταν το ταχύτερο γκολ (3') που έχει δεχτεί ο Ολυμπιακός φέτος σε όλες τις διοργανώσεις.#AEKOLY #olympiacos #OlympiacosFC

— Vassilis Konstantopoulos (@vkonstanto) February 9, 2023 Απάντηση με δο-Γκάρι!!!

Ο Γκάρι Ροντρίγκες ξεκίνησε μια κούρσα απ’ τη μεσαία γραμμή με αρκετό χώρο μπροστά του, απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι! Ο Βρουσάι δεν κατάφερε να σκοράρει στην επαναφορά!

“Τρικυμία” Ολυμπιακού και 2-0!

Το ματς ήταν σχετικά ισορροπημένο μετά το δοκάρι του Ροντρίγκες, ωστόσο η πιο πιεστική ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε ακόμα ένα λάθος της άμυνας του Ολυμπιακού για το 2-0. Ο Τσούμπερ πραγματοποίησε σπουδαία ατομική ενέργεια από δεξιά και αφού απέφυγε Ντόη και Ροντρίγκες δοκίμασε την τύχη του απέναντι στον Τζολάκη, ο οποίος απέκρουσε. Η μπάλα διατηρήθηκε στη μικρή περιοχή και Σαμασέκου, αν και δεν πιεζόταν άμεσα, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του. Ο Γκατσίβονιτς έκανε μία πολύ ωραία κίνηση καθώς πήρε αγκαλιά τον Σαμασέκου μετά το αυτογκόλ του καθώς ήταν συμπαίκτες στη Χόνφεχαϊμ.

Ατυχία με Μπιέλ

Ο Πεπ Μπιέλ τραυματίστηκε και ο Μίτσελ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή στο 39′ με τον Μπουτούτσι να πέφτει στα “βαθιά”, καθώς πραγματοποίησε ντεμπούτο σε ντέρμπι. Το πρώτο μέρος δεν προσέφερε κάτι περισσότερο σε ό,το αφορά τις φάσεις και η ΑΕΚ πήγε στ’ αποδυτήρια με σημαντικό προβάδισμα δύο τερμάτων.

Απέσυρε τους “αδιάβαστους” ο Μίτσελ

Απ’ τα αποδυτήρια δεν επέστρεψαν οι Βρουσάι και Σαμασέκου, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν αρνητικά στα γκολ της ΑΕΚ. Τη θέση τους πήραν οι Ροντινέι και Φορτούνης. Ο Ροντινέι πήρε θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Φορτούνης μπροστά απ’ τους Χουάνγκ και Εμβιλά.

Νέο δοκάρι του Ροντρίγκες, αλλά και του Μάνταλου!

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ στο 56′! Ο Παπασταθόπουλος έκανε το πρώτο σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Ροντρίγκες, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ, ωστόσο η μπάλα κατέληξε και πάλι στο δοκάρι, αυτή τη φορά στο αριστερό κάθετο της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον ίδιο τρόπο στο 61ο λεπτό. Ο Πέτρος Μάνταλος έπιασε απευθείας σουτ έξω απ’ την περιοχή και έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τζολάκη!

Κινήσεις στη σκακιέρα και VAR check!

Ο Αλμέιδα φρέσκαρε την ομάδα του με Αραουχο και Σιμάνσκι στο 64′ αντί Τσούμπερ και Γαλανόπουλου, ενώ ο Μίτσελ πέρασε στο ματς δύο λεπτά αργότερα τους Μπακαμπού και Βαλμπουενά, στις θέσεις των Ελ Αραμπί και Χουάνγκ. Στο 76′ ο Στάνκοβιτς σταμάτησε τον Μπακαμπού σε κλασική ευκαιρία του Ολυμπιακού, ενώ ο Εμβιλά στη συνέχεια σκόραρε από θέση offside, όπως αποσαφήνισε ο VAR. Στο 84′ ο Άμραμπατ και ο Πινέδα μπήκαν στο ματς, στις θέσεις Μάνταλου και Ελίασον.

Κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις!

Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στο φινάλε των καθυστερήσεων. Ο Χατζησαφί πέρασε εξαίσια στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος ρόλαρε πάνω στον Ντόη. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού τον έριξε στο έδαφος, αλλά ο διαιτητής έδειξε “παίζετε”. Μέσω του VAR εξετάστηκε ξανά η φάση και δόθηκε πέναλτι με τον Λιβάι να σκοράρει για το 3-0!

Ο επαναληπτικός του “Γ. Καραϊσκάκης” είναι προγραμματισμένος για την 1η Μαρτίου.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς – Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (73′ Βίντα), Χατζισαφί – Γαλανόπουλος (64′ Σιμάνσκι), Ελίασον (83′ Άμραμπατ), Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος (83′ Πινέδα) – Γκαρσία, Τσούμπερ (64′ Αραούχο)

Ολυμπιακός: Τζολάκης – Βρουσάι (46′ Ροντινέι), Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Σαμασέκου (46′ Φορτούνης), Ιν Μπομ (66′ Βαλμπουενά) – Γκάρι, Μπιέλ (39′ Μπουτούτσι), Ελ Αραμπί (66′ Μπακαμπού).

Keywords
Τυχαία Θέματα