Νικητής και ορεξάτος (video)

Για τρίτο σερί παιχνίδι ή για τέταρτο στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, το σύνολο του Μαρτίνς πέτυχε τουλάχιστον τρία γκολ. Έγινε έτσι η τρίτη ομάδα, μετά τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΟΚ που έφυγε με το τρίποντο από την έδρα της Λαμίας. Μάλιστα, μετράει πια 14 νίκες στις τελευταίες 15 αγωνιστικές.

Οι 72 βαθμοί που φθάνει ο Ολυμπιακός μία αγωνιστική πριν από το «φινάλε» είναι η

μεγαλύτερη συγκομιδή ομάδας που δεν πήρε το πρωτάθλημα στα χρόνια της Super League

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν εξαιρετικά, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε δύο αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το προηγούμενο ματς με αντίπαλο την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη. Στη θέση του τερματοφύλακα χρησιμοποίησε τον Λοντίγκιν, ο οποίος είχε υπερασπιστεί την εστία του Ολυμπιακού μονάχα στη ρεβάνς του κυπέλλου με τη Λαμία στο Φάληρο.

Επίσης, ο Ανδρούτσος προτιμήθηκε για το δεξί άκρο της άμυνας αντί του τιμωρημένου Ελαμπντελαουί και του ανέτοιμου Τοροσίδη που προέρχεται από τραυματισμό. Στην επίθεση ήταν ξανά ο Σολδάνο, ενώ ο Ζιλ Ντίας επιλέχθηκε αντί του Μασούρα σε ρόλο αριστερύ εξτρέμ.

Σε σύστημα 4-2-3-1 ο Λοντίγκιν ήταν τερματοφύλακας, στόπερ οι Σισέ και Μεριά, δεξί μπακ ο Ανδρούτσος, αριστερό ο Τσιμίκας, αμυντικοί μέσοι οι Γκιγιέλμε, Καμαρά, επιτελικός μέσος ο Φορτούνης, εξτρέμ οι Ποντένσε, Ντίας και επιθετικός ο Σολδάνο.

Στον πάγκο κάθισαν οι Σα, Νάτχο, Γκερέρο, Μασούρας, Χασάν, Βούκοβιτς, Παπαδόπουλος. Εκτός 18άδας έμειναν οι Χουτεσιώτης και Μιράντα.

Από την πλευρά του, ο Μάκης Χάβος σε σύστημα 4-3-3 είχε τον Μελίσσα κάτω από την εστία, τους Αντέτζο, Πλιάτσικα στο κέντρο της άμυνας, τους Ασίγκμπα, Βάντερσον, τους Μπεχαράνο Μπλάζιτς, Δημούτσο στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση τους Καραμάνο, Ασούμπρε και Μπαράλες.

Στον πάγκο της Λαμίας: Κατσίκας, Καρυπίδης, Ρόμανιτς, Τομάς, Σκόνδρας, Τσούκαλος και Μπουλούλης.

Το γκολ του Καμαρά

Σε χαμηλούς ρυθμούς κινήθηκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ λιγοστές ήταν οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες. Η πρώτη χάθηκε από τη Λαμία στο 17ο λεπτό. Ο Δημούτσος τροφοδότησε τον Ασούμπρε που μπήκε στη μεγάλη περιοχή. Ωστόσο το σουτ που επιχείρησε από πλεονεκτική θέση, κατέληξε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Δημούτσος βρήκε αυτή τη φορά τον Μπαράλες ο οποίος από μεγάλη απόσταση δοκίμασε ένα εντυπωσιακό σουτ που έφυγε άουτ.

Στο πρώτο 25λεπτο οι γηπεδούχοι είχαν καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Την ίδια ώρα, με προσπάθειες του Ποντένσε από τη δεξιά πτέρυγα επιχειρούσαν οι «ερυθρόλευκοι» να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα της Λαμίας.

Στο 26ο λεπτό είχαν την πρώτη τελική προσπάθεια στην εστία με σουτ του Σολδάνο, το οποίο μπλόκαρε ο Μελίσσας. Εννέα λεπτά αργότερα κατάφεραν να ξεκλειδώσουν την άμυνα της ομάδας του Χάνου, όταν από τα δεξιά ο Ποντένσε γύρισε έξοχα προς τον Καμαρά, που με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της Λαμίας και πανηγύρισε το 0-1. Υπενθυμίζουμε πως Καμαρά είχε πετύχει γκολ και στη νίκη με 0-5 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, πριν από δύο εβδομάδες.

Μετά το γκολ και έως το τέλος του πρώτου μέρους οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κυκλοφορώντας με υπομονή τη μπάλα, δίχως ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη κατάσταση στην εστία του Μελίσσα.

Γκολ και θέαμα

Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε κατακόρυφα η ποιότητα του αγώνα, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ και να προσφέρουν ωραίο θέαμα στους θεατές. Να σημειωθεί πως στις εξέδρες ήταν και φίλοι των «Πειραιωτών».

Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκε ξανά από τη Λαμία στο 48’, όταν ο Μπαράλες έπιασε κεφαλιά από πλεονεκτική θέση. Ο Λοντίγκιν διάβασε σωστά τη φάση, έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο 53’ ο Ποντένσε βγήκε απέναντι στον Μελίσσα. Ο τερματοφύλακας της Λαμίας μάζεψε τη μπάλα, αλλά ο εξτρέμ του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκε έντονα για τον τρόπο που βγήκε ο Μελίσσας και δέχθηκε την κίτρινη κάρτα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Σολδάνο τροφοδότησε τον Σισέ, ο οποίος δεν καταφέρνει να γυρίσει το κορμί του και να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα. Αλλά ούτε και ο Ντίας είχε καλύτερη τύχη. Ακολούθως ο Μαρτίνς πέρασε τον Χασάν στη θέση του Σολδάνο.

Στο 59’ Ο Μπαράλες ζήτησε πέναλτι στην έξοδο του Λοντίγκιν. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού, πάντως, βρήκε πρώτα τη μπάλα.

Νέα αλλαγή έκανε ο Μαρτίνς στο 64’ με τον Μασούρα να περνάει στη θέση του Ποντένσε.

Η Λαμία κατάφερε να ισοφαρίσει στο 65’ με τον Ασούμπρε, σε μία φάση όπου οι «Πειραιώτες» διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Μπαράλες στον Μεριά στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα.

Ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ στο 68’. Mε απευθείας εκτέλεση φάουλ, ο Κώστας Φορτούνης πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος, νίκησε τον Μελίσσα και πανηγύρισε το 1-2. Αυτό ήταν το 100ο γκολ για τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν.

Στο 78΄ και μετά από κάθετη πάσα του κορυφαίου των «Πειραιωτών», Μαντί Καμαρά στον Χασάν, βγήκε ο Μελίσσας για να απομακρύνει τη μπάλα. Οι δύο παίκτες συγκρούστηκαν, αλλά ευτυχώς ο γκολκίπερ της Λαμίας δεν είχε κάτι σοβαρό.

Ο Μαρτίνς ολοκλήρωσε τις αλλαγές του στο 84’, όταν ο Φορτούνης παραχώρησε τη θέση του στον Νάτχο. Να σημειωθεί πως το περιβραχιόνιο πέρασε στον Κώστα Τσιμίκα.

Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 85’. Ο Καμαρά τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Νάτχο, ο οποίος γύρισε στον Χασάν που με προβολή εκτέλεσε τον Μελίσσα και πανηγύρισε το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού.

Κίτρινες: 54’ Ποντένσε, 60’ Ασίγκμπα, 70’ Γκιλιέρμε, 72’ Φορτούνης

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας).
Βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου).
Τέταρτος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Λαμία: Μελίσσας, Αντέτζο, Μπεχεράνο (81’ Μπουλούλης), Πλιάτσικας, Μπαράλες (73’ Τσούκαλος), Καραμάνος, Ασούμπρε, Δημούτσος (63’ Τομάς), Βάντερσον, Μπλάζιτς, Ασίγκμπα.

Ολυμπιακός: Λοντίγκιν, Ανδρούτσος, Μεριά, Σισέ, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιγιέρμε, Ποντένσε (64’ Μασούρας), Ζιλ Ντίας, Φορτούνης (84’ Νάτχο) , Σολδάνο (58’ Χασάν).
Keywords
Τυχαία Θέματα