Νίκησε με 3-0 στέλνοντας... μηνύματα το Βέλγιο (video)

Ένα καλό πρώτο ημίχρονο όπου έλαμψαν κυρίως τα «δυνατά» ατού της εθνικής Βελγίου ήταν αρκετό για να ολοκληρωθεί νικηφόρα η προετοιμασία των «κόκκινων διαβόλων» ενόψει του Μουντιάλ.

Στο μεγάλο στάδιο των Βρυξελλών που φέρει το όνομα του Βασιλιά Μπουντουέν οι γηπεδούχοι έπαιξαν κατά διαστήματα αρχοντικά και με το αναμενόμενο ύφος της ποιοτικής ανωτερότητας.
Απέναντί τους η Αίγυπτος δίχως τον δικό της ποδοσφαιρικό «Φαραώ» Μο Σαλάχ αλλά με τον «δικό μας» Αμρ Γουάρντα στο αρχικό σχήμα, προσπάθησε να αντιπαρατάξει
το όποιο ποδοσφαιρικό της θράσος.

Έφθασε μάλιστα στην πρώτη αξίωση του ματς όταν στο 13ο λεπτό απείλησαν με τον Αχμέντ Ελνενί ζητώντας μάλιστα πέναλτι στο μαρκάρισμά του από τον Σιμάν ο οποίος αντικατέστησε στο αρχικό σχήμα τον Κομπανί και πιθανόν να πάρει τη θέση του στο Μουντιάλ εάν ο αμυντικός της «Σίτι» δεν ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού.

Είχε προηγηθεί η πρώτη κίτρινη κάρτα της αναμέτρησης στο 1ο λεπτό (!) από το Έλληνα διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο για το «κλάδεμα» του Τάρεκ Χαμέντ στον Αζάρ.

Σταδιακά οι Βέλγοι πήραν την πρωτοβουλία κι άνοιξαν το σκορ sto 27' όταν ο Αζάρ σούταρε, ο γκολκίπερ της βορειοαφρικανικής ομάδας δεν μπόρεσε να συγκρατήσει κι ο Λουκάκου από κοντά έκανε το 1-0.

Πιο θεαματικό το δεύτερο τέρμα των «κόκκινων διαβόλων», στο 38ο λεπτό όταν ο Καράσκο μπήκε από τα πλάγια γυρίζοντας στο σημείο του πέναλτι κι από εκεί ο Αζάρ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης πραγματοποιώντας το 2-0.

Οι Βίτσελ, Μέρτενς, Αζάρ και Λουκάκου αντικαταστάθηκαν από τους Φελαϊνί, Γιανουζάϊ, Τσαντλί και Μπατσουαγί στο ξεκίνημα της επανάληψης.

Ο Κούπερ άλλαξε τον γκολκίπερ Ελ Χανταρί ο οποίος είναι αλήθεια πως γκολ που δέχθηκε θα μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα.
Ο ρυθμός σταδιακά «έπεσε» στην επανάληψη, ο Γουάρντα έπαιξε ως το 79’ έχοντας καλές στιγμές στο ματς και η εθνική του ομάδα δειλά – δειλά απείλησε τον Κουρτουά στα τελευταία λεπτά.

Το σκορ έκλεισε από το Βέλγιο στις καθυστερήσεις από τον Μανουέλ Φελαϊνί ο οποίος ολοκλήρωσε ενέργεια του Μπατσουαγί.

Το μεγάλο αστέρι των Αιγύπτιων ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραμένει σε στάδιο αποθεραπείας όμως ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ εκφράζει την αισιοδοξία του πως θα προλάβει το πρώτο ματς της εθνικής του ομάδα στο Μουντιάλ απέναντι στην Ουρουγουάη, στις 15 Ιουνίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα